Coleman Octagon 8 teltta: Arvostelu ja kokemuksia

Coleman Octagon on yksi ulkoiluvarusteista, erityisesti teltoista tunnetun Colemanin ikonisimmista malleista, joka on herättäny laajaa ihastusta. Tämä ainutlaatuinen ja innovatiivinen teltta tarjoaa enemmän kuin pelkän suojan sääolosuhteilta – se tarjoaa oikeastaan kokonaan uudenlaisen elämyksen.

Octagonin erottuva muoto ja kekseliäs suunnittelu tarjoavat avaran ja monipuolisen tilan, joka sopii moniin käyttötarkoituksiin. Kahdeksankulmaisen teltan suunnittelussa on otettu huomioon toiminnallisuus, mukavuus ja kestävyys.

Coleman Octagon 8 -teltta lyhyesti

  • Henkilömäärä: 8

  • Massa: 20,6 kg

  • Teltan halkaisija: 396 cm

  • Korkeus: 208 cm

  • Materiaalit: Paloturvallinen PU-pinnoitettu polyesteri, teräksiset telttakaaret

  • Huoneet: 1

  • Ovet: 1

  • Ikkunat: 8

  • Vesipilariarvo: 2000 mm (vedenpitävä)

  • Saumat: Teipatut

  Octagon -teltan ominaisuuksista

  Yksi Octagonin hienoimmista ominaisuuksista on sen ainutlaatuinen seinäjärjestelmä. Teltan jokaiselle seinälle sijoitetut ikkunat voidaan avata, jolloin syntyy avara ja ilmava tila, joka yhdistää sisätilat luontoon. Tämä luo ainutlaatuisen tunnelman, jossa voi nauttia raikkaasta ilmasta ja upeista maisemista suojassa hyönteisiltä.

  Octagonin sisätilat ovat tilavat ja käytännölliset. Sen halkaisijaltaan noin 4 metrin koko sekä yli kahden metrin korkeus tarjoavat runsaasti tilaa majoittumiseen, oleiluun ja varusteiden säilytykseen. Patjat ja makuupussit voi sijoittaa telttaan helposti ja monella tavalla. Teltan yksi hienoja ominaisuuksia on myös se, että se on varustettu sisäteltan pimentävällä patentoidulla Colemanin BlackOut Bedroom® -järjestelmällä, mikä tarjoaa mukavat unet valoisista aamuista huolimatta.

  Teltan suunnittelussa on otettu huomioon myös säänkestävyys. Octagon on valmistettu kestävästä polyesteristä, joka pitää vettä ja tarjoaa hyvän suojan sateelta ja tuulelta. Sen vahvistetut telttakepit ja tukeva rakenne tekevät siitä vakaita kaikenlaisissa sääolosuhteissa. Octagonin mukana tulevat myös maapiikit, jotka varmistavat teltan paikallaan pysymisen myös navakalla tuulella.

  Octagon-teltan pystyttäminen on nopeaa ja helppoa. Siinä on käytännöllinen jousitettu telttavannejärjestelmä, joka mahdollistaa sen pystyttämisen jopa muutamissa minuuteissa. Teltassa on myös useita taskuja, joissa voi säilyttää puhelimia, lamppuja ja muita pieniä tarvikkeita, pitäen samalla sisätilan siistinä ja järjestyksessä.

  Coleman Octagon 8 -teltan plussat ja miinukset

  Useimmat arvostelijat kiittelevät Octagonin helppoa pystytystä ja innovatiivista muotoilua. Teltan asentaminen kestää keskimäärin noin 20 minuuttia ja sen kahdeksankulmainen muoto luo tilavan sisätilan. Teltassa pidetään myös siitä, että seinät voidaan avata kokonaan, mikä luo ilmavan tunnelman ja yhdistää sisätilat luontoon. Ovi on käytännöllinen ja siinä on saranakokoonpano, joka helpottaa sisään- ja uloskäyntiä. Useat taskut teltassa mahdollistavat pienten tarvikkeiden säilytyksen. Pyörillä varustettu säilytyslaukku kerää myös kiitosta.

  Teltan säänkestävyys saa myös positiivista palautetta. Octagon on valmistettu kestävästä polyesteristä, joka suojaa sateelta ja tuulelta. Teltassa on myös hyvä ilmanvaihto, ja käyttäjät voivat säätää tuuletusaukkoja tarpeen mukaan.

  Teltassa on myös joitakin heikkouksia. Teltan saranamallinen ovi saattaa aiheuttaa ongelmia kovassa tuulessa, sillä siinä ei ole vetoketjua. Lisäksi kaikista rankimpia sateita se ei kestä, sillä vaikka teltta on vedenpitävä, sen 2000 mm:n vesipilariarvo ei takaa kankaan kestämistä, jos sadetta tulee hyvin paljon tai pitkään. Joitakin telttoja on jouduttu palauttamaan siitä johtuen, että saumakohdasta on löytynyt reikä. Suosittelemmekin tarkistamaan teltan heti oston yhteydessä tai sen jälkeen, jotta valmistusvirheet löytyvät heti. Lisäksi jos telttaan sijoittaa sängyn, jossa on terävät jalat, saattaa pohja vaurioitua.

  Octagon 8 on myös selvästi kesäteltta, eivätkä sen ominaisuudet riitä kolealla säällä retkeilyyn.

  Suurimmaksi osaksi Octagon 8 saa kuitenkin erittäin positiivista palautetta käyttäjiltään. Se on hauskasti muotoiltu, tilava ja korkea ja sekä hintaansa nähden hyvä valinta moneen käyttötarkoitukseen, jopa jatkuvasti käytettäväksi kesähuoneeksi.

  Kokemuksia Coleman Octagon 8 -teltasta

  Octagon 8 -teltta saa yleisesti ottaen hyviä, neljän tai viiden tähden arvioita. Arvioista n. 80 % on erittäin hyviä.

  “Ensimmäinen telttareissu: Vettä satoi ja tuuli kovasti, mutta teltta pysyi täysin kuivana! Neljä päivää, kolme yötä, ei yhtäkään moitetta. Teltan pystyttäminen oli erittäin helppoa, itse asiassa pystyin pystyttämään sen ensimmäisellä kerralla 30 minuutissa lukematta ohjeita.”

  “Pystytimme teltan heti sen saatuamme takapihalle. Kokoaminen kesti noin 15 minuuttia. Teltta on erittäin tilava ja eikä siellä tarvitse kyyristellä. Purkaminen on yhtä nopeaa kuin kokoaminen ja mahtuu helposti takaisin laukkuun. Ilmavirta teltan sisällä on loistava, sillä kangas päästää tuulta läpi myös suljettuna. Suosittelenkin telttaa lämpimälle säälle tai varustautumaan lämpimillä yöpymisvarusteilla, jos nukkuu siinä viileämällä säällä. Vinkki: Säästät aikaa, jos asetat ulkoteltan sisäteltan päälle ennen telttakaarien pystyttämistä. Pidän tästä teltasta kovasti. Siinä ei ole sähköjohdon sisään vientiä, mutta vedimme jatkojohdon ulos ovesta eikä ollut ongelmia. Olen käyttänyt paljon telttoja ja voin sanoa, että tämä on ollut tähän mennessä paras.”

  “Teltta oli helppo koota ja kesti kovaa tuulta. Kolmannella käyttökerralla se kuitenkin alkoi päästää vettä läpi ja parin tunnin kevyen sateen jälkeen ulkoteltta oli kastunut ja vettä tippui teltan yläosan verkosta. Myös itse teltan sivuilta tuli vettä läpi. Pohjassa ei ollut vuoto-ongelmia, mutta kun vettä tulee ylhäältä sisään, mikään ei pysy kuivana. Olen erittäin pettynyt, koska märän teltan takia lomamme jäi lyhyeksi.”

  Coleman teltat, ympäristöystävällisyys ja vastuullisuus

  Coleman on tunnettu yritys, joka valmistaa ulkoiluvarusteita, erityisesti telttoja. Yritys perustettiin vuonna 1900 ja se on kasvanut yhdeksi johtavista ulkoilumerkeistä maailmassa.

  Colemanin teltat ovat saavuttaneet mainetta kestävyydestään, toiminnallisuudestaan ja innovatiivisista ominaisuuksistaan. Ne on suunniteltu tarjoamaan suojaa ja mukavuutta erilaisissa sääolosuhteissa. Yritys tarjoaa laajan valikoiman telttoja eri käyttötarkoituksiin, kuten perhetelttoja, retkitelttoja, vaellustelttoja ja erikoistelttoja, joita voi käyttää äärimmäisissä sääolosuhteissa. Colemanin teltat ovat usein varustettu helppokäyttöisillä telttakaarilla, hyvällä ilmanvaihdolla, säänkestävillä materiaaleilla ja kestävillä vetoketjuilla.

  Yritys on myös panostanut kestävään kehitykseen ja ympäristöystävällisiin valmistusmenetelmiin. Coleman vakuuttaa, että teltat valmistetaan huolellisesti valituista materiaaleista, jotka ovat kestäviä ja turvallisia luonnolle.

  Kahdeksan henget teltat

  Mikälis Coleman Octagon 8 ei tunnu omaan käyttöön sopivalta 8 hengen teltalta, täältä löytyy vertailu isoista 8 hengelle sopivista teltoista ja täältä löytyvät parhaat perheteltat.