Fjällräven Abisko Lite 2 -teltta – Arvostelu ja kokemuksia

Etsitkö kahden hengen telttaa, joka on sekä kevyt, kestävä että luotettava? Laadukkaita telttoja valmistavan ruotsalaisen Fjällräven -merkin Abisko Lite 2 -teltta on juuri sitä. Teltta on suunniteltu niille, jotka haluavat nauttia pitkistä vaelluksista, luonnon rauhasta ja erämaan kauneudesta, mutta eivät halua raahata mukanaan raskaita ja hankalasti kuljetettavia varusteita. Abisko Lite 2 on erinomainen valinta kaikille, jotka haluavat kokea retkeilyn ilon kevyessä paketissa, joka on suunniteltu kestämään erilaisia sääolosuhteita kaikkina vuodenaikoina. Teltasta on myös saatavilla yhden hengen versio Abisko Lite 1 ja kolmen hengen versio Abisko Lite 3, joten malli sopii hyvin monenlaisiin tarpeisiin. Abisko Lite tarjoaa suojan ja keveyden lisäksi mukavuutta ja käytännöllisyyttä, mutta rehellisyyden nimissä on mainittava, että muutama heikkouskin siitä löytyy.

Fjällräven Abisko Lite 2 – teltan tekniset tiedot

 • Massa: 1740 g (sisältäen teltan rungon, sisäteltan, ulkoteltan, telttakiilat ja pakkauslaukun).

 • Koko: sisäteltan mitat ovat noin 220 x 130 x 95 cm (pituus x leveys x korkeus) ja pakkauskoko on noin 38 x 15 cm.

 • Materiaalit: Erittäin kestävä 20-40 denierin silikonikäsitelty TripleRip -nylon kangas

 • Sisäänkäynnit: Teltassa on kaksi sisäänkäyntiä, jotka tarjoavat kätevän sisäänpääsyn telttaan ja mahdollistavat ilmavirtauksen säätämisen teltan läpi.

 • Tuuletus: teltassa on useita tuuletusaukkoja, jotka takaavat hyvän ilmanvaihdon ja estävät kondenssiveden kertymisen sisätiloihin.

 • Vesipilariarvo: Teltan vesipilariarvo on 3000 mm, mikä riittää hyvin lähes kaikissa sääolosuhteissa. Pohja on polyuretaanikäsiteltyä polyamidia, jonka vesipilariarvo on 6000 mm.

 • Kaaret: Alumiinikaaret (DAC Featherlite NSL), halkaisija 9,6 mm

 • Telttakiilat: 10 mm v-profiiliset alumiinikiilat

 • Myrskynarut: Dyneemaa, vetolujuus 160 kg

 • Mukana tuleva korjaussarja

Ominaisuudet

Fjällräven Abisko Lite 2 -teltta on suunniteltu kestämään haastavia olosuhteita, mutta se on silti kevyt ja helppo kantaa mukanaan. Teltan tärkeimmät ominaisuudet ovat

 • Keveys ja kestävyys: Abisko Lite 2:n teltta on valmistettu kestävästä, mutta silti kevyestä 20D-40D TripleRip -polyamidista, joka on käsitelty silikonilla. Pohja on polyuretaanikäsiteltyä nailonia.

 • Helppo pystyttää: Teltan pystyttäminen on helppoa ja oikeasti nopeaa, ja sen voi tehdä yksin. Teltassa on myös hyvin suunniteltu sisätila, joka tarjoaa hyvän asumis- ja nukkumiskokemuksen.

 • Säänkestävyys: Fjällräven Abisko Lite 2 on suunniteltu kestämään vaihtelevia sääolosuhteita kaikkina vuodenaikoina. Teltassa on kaksi sisäänkäyntiä, joten voit suojautua tuulelta ja sateelta eri suunnista.

 • Mukavuus: Teltan ilmanvaihto toimii hyvin, joten se pysyy raikkaana ja ilmavana eikä kondenssivettä pääse kerääntymään teltan sisälle.

 • Kompaktius: Abisko Lite 2 on erittäin kompakti ja helppo pakata mukaan. Teltan pakkauksen koko on vain noin 38 x 15 cm ja se painaa vain noin 1,7 kg.

Kenelle Fjällräven Abisko Lite 2 -teltta sopii?

Fjällräven Abisko Lite 2 -teltta on lähtökohtaisesti erinomainen valinta kaikille laatua arvostaville retkeilijöille, mutta erityisesti se sopii kevytretkeilijöille, jotka haluavat kuljettaa mukanaan mahdollisimman vähän painavaa varustusta. Teltta on ihanteellinen valinta myös pitkiä vaelluksia tekeville, sillä se on tarjoaa luotettavaa suojaa vaihtelevissa sääolosuhteissa ja on kestävä.

Kokonsa puolesta Abisko Lite 2 sopii hyvin esimerkiksi pariskunnille sekä yksin tai kahden hengen seurueessa vaeltaville. Yhdelle hengelle ja esimerkiksi vaelluksella mukana olevalle koiralle teltta tarjoaa hulppeasti tilaa, mutta koko on riittävä myös kahdelle hengelle ja heidän varusteilleen.

Hyviä telttoja on markkinoilla paljon, mutta jos kaipaa teltalta merkittävää keveyttä, pientä pakkauskokoa, tehokkaasti käytettyjä neliöitä sekä mahdollisuutta koota ja purkaa majoitus nopeasti, Abisko Lite 2 on varmasti yksi parhaista valinnoista. Teltta on helppokäyttöinen ja nopea pystyttää, mikä mahdollistaa paremman ajankäytön vaelluksilla.

Kokemuksia Fjällräven Abisko Lite 2 -teltasta

Käyttäjien kokemukset Fjällräven Abisko Lite 2 -teltasta ovat yleisesti ottaen hyvin positiivisia. Monet käyttäjät arvostavat teltan keveyttä, helppokäyttöisyyttä ja monipuolisuutta. Teltta on suunniteltu kestämään haastavissa sääolosuhteissa, ja sen laadukkaat materiaalit takaavat pitkän käyttöiän, mikä puoltaa teltan kohtuullisen korkeaa hintalappua.

Monet käyttäjät antavat kiitosta teltan tilavasta sisätilasta ja hyvästä ilmanvaihdosta, mikä tekee siitä mukavan majoitusvaihtoehdon pidemmilläkin retkillä. Plussaa on myös, että teltan pystyttäminen on helppoa ja nopeaa, jolloin ajankäyttö tehostuu.

Yleisesti ottaen käyttäjien kokemukset Fjällräven Abisko Lite 2 -teltasta ovat kuitenkin positiivisia, ja telttaa pidetään laadukkaana ja monipuolisena vaihtoehtona erilaisille retkeilijöille.

Yksi teltan heikkouksista on sen suhteellisen korkea hinta. Abisko Lite 2 voi tuntua hintavalta verratuna muihin vastaavan kokoisiin telttoihin. Hinta kuitenkin selittyy korkealla laadulla, hyvillä yksityiskohdilla ja toimivuudella.

Vaikka teltta on riittävän iso kahdelle hengelle, jotkut kokevat sen turhan matalaksi. Teltassa ei myöskään ole sisätilan jakajaa, joten se ei tarjoa yksityisyyttä kahdestaan retkeileville.

Siitä huolimatta, että Abisko Lite 2 on varsin kevyt teltta, se ei varsinaisesti ole ultrakevyt teltta. Tämän voi kokea negatiivisena ominaisuutena, jos varusteiden painoraja on jostain syystä hyvin matala.

Aktiivisesti vaeltavat ja toiminnallisuutta painottavat retkeilijät eivät koe näitä Abisko Lite 2:n heikkouksia ongelmiksi – teltan monipuoliset ominaisuudet ja kestävyys ylittävät edellä mainitut seikat.

Vastuullisuus ja ympäristöystävällisyys

Ympäristöystävällisyys ja vastuullisuus ovat tärkeitä arvoja meillä Mujolla ja pyrimme tuotevertailuja tehdessä ottamaan nämä arvot mahdollisimman hyvin huomioon.

Fjällräven on sitoutunut ympäristövastuullisuuteen ja pyrkii valmistamaan tuotteita, jotka ovat kestäviä, korjauskelpoisia ja mahdollisimman ympäristöystävällisiä. Siksi Fjällräven Abisko Lite 2 -teltta on valmistettu kestävistä ja laadukkaista materiaaleista, joiden valinnassa on otettu myös ympäristöystävällisyys huomioon. Esimerkiksi teltan materiaalina käytetään 20D TripleRip -nylonia, joka on erittäin kestävää ja pitkäikäistä ja teltan mukana tulee korjaussarja, jolla pitkäikäisen teltan käyttöaikaa voidaan entisestään pidentää. 

Fjällräven on myös liittynyt mm. bluesign®-järjestelmään, joka edistää turvallisia ja ympäristöystävällisiä tekstiilien valmistusprosesseja. Lisäksi Fjällräven on liittynyt Sustainable Apparel Coalition -järjestöön, joka edistää kestävän kehityksen periaatteita vaateteollisuudessa.

Fjällräven pyrkii pidentämään tuotteidensa käyttöikää tekemällä niistä mahdollisimman korjauskelpoisia. Tämä luonnollisesti vähentää tarvetta ostaa uusia tuotteita ja siten vähentää vaikutuksia ympäristöön.

Fjällräven Abisko Lite 2 -teltta on siis valmistettu kestävistä ja ympäristöystävällisistä materiaaleista, ja se on suunniteltu kestämään pitkään. Lisäksi Fjällräven on sitoutunut ympäristövastuullisuuteen ja pyrkii jatkuvasti parantamaan tuotteidensa kestävyyttä ja ympäristöystävällisyyttä.

Yhteenveto

Fjällräven Abisko Lite 2 -teltta on laadukas, kevyt, monipuolinen ja kestävä valinta monenlaiseen retkeilyyn. Tämä teltta on suunniteltu erityisesti vaellus- ja retkeilykäyttöön, ja sen keveys ja helppo pystytettävyys tekevät siitä ihanteellisen kumppanin pitkille vaelluksille. Teltassa on myös hyvä ilmanvaihto ja se tarjoaa ensiluokkaista suojaa sateelta ja tuulelta, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan kaikille, jotka haluavat nauttia luonnon rauhasta sääolosuhteista ja vuodenajasta välittämättä.

Vaikka teltalla on joitakin haittapuolia, kuten korkea hinta, sen ympäristöystävälliset materiaalit ja vastuullinen tuotanto ovat tärkeitä tekijöitä ympäristötietoisille retkeilijöille. Yhteenvetona voidaan todeta, että Fjällräven Abisko Lite 2 -teltta on erinomainen valinta kenelle tahansa, joka haluaa kevyen, kestävän ja monipuolisen teltan pitkille retkille. Jos Abisko Lite 2 ei kuitenkaan ole etsimäsi kahden hengen teltta, täältä löytyy vertailumme parhaista kevyistä teltoista. Jos taas kaipaat telttaa, joka on vielä kevyempi, täältä voi lukea parhaista ultrakevyistä teltoista.