Glamping teltta – luksustelttojen TOP 5

Viimeksi päivitetty 12.2.2024

Glamping on yhdistelmä sanoista glamour ja camping, mikä viittaa tyylikkääseen ja ylelliseen telttailuun ja luontokokemukseen. Glamping on kasvava trendi ja luksustelttailu antaakin mahdollisuuden nauttia luonnosta ja leirielämästä ilman, että mukavuuksista tarvitsee tinkiä liiaksi.

Tässä artikkelissa esitellään erilaisia glamping-telttoja. Tarkastelemme niiden ominaisuuksia, hintoja ja sitä, mitä ne tarjoavat ostajalle. Olipa tavoitteena sitten romanttinen viikonloppu kumppanin kanssa, perheen kanssa vietetty loma, upea oleilupaikka omalle takapihalle tai festareiden tyylikkäin asumus, toivomme tämän artikkelin tarjoavan apua teltan valintaan. Jos haluaa kokeilla luksustelttailua ennen oman teltan hankkimista, Suomen parhaat glamping -majoittajat löytyvät täältä.

Parhaat glamping -teltat juuri nyt

Autenttinen glamping -teltta: Nordisk Asgard 12,6 Basic Cotton

Monipuolinen glamping teltta: Nordisk Midgard 9.2 Basic Cotton

Lämmitettävä glamping -teltta: Tentipi Safir 5 CP

Glamping -teltta kahdella makuuhuoneella: Grand Canyon Dolomiti 6

Halpa glamping -teltta: Grand Canyon Indiana 8

Tunnelmallinen ja autenttinen glamping teltta:

 • Henkilömäärä 3-6

 • Massa 16 kg

 • Vesipilariarvo 350 mm (vettähylkivä)

Kun kuulee sanan glamping, luksusteltoista tunnetun Nordiskin Asgard 12,6 Basic Cotton Tent on todennäköisesti juuri se, mitä tulee mieleen. Vaalea kellomainen puuvillateltta henkii ylellisyyttä, mutta on myös ominaisuuksiltaan glamping teltta -nimen arvoinen.

Tämä erittäin tilava teltta tarjoaa mukavat makuutilat jopa kuudelle hengelle ja se on varustettu hyttysverkoilla, jotka pitävät ötökät loitolla. Asgardin puuvillasekoitekangas luo miellyttävän sisäilman ja erinomaisen ilmanvaihdon, mikä tekee siitä ihanteellisen ratkaisun kesäleirintään. Teltan A-muotoinen ovi suojaa sadevedeltä ja on tarpeeksi suuri, jotta kulku telttaan on todella vaivatonta. Asgard 12.6 on helppo pystyttää yksinkertaisen keskisalon ansiosta, ja teltan vahvistetut kiinnityskohdat varmistavat, että se pysyy paikallaan tuulisillakin ilmoilla. Tämän teltan mukana tulee myös korkealaatuinen säilytyspussi, joka tekee pakkaamisesta ja kuljettamisesta vaivatonta. Mikä parasta, Asgard 12.6 -teltalle on saatavana lisävarusteena myös räätälöidyt hytit ja pohja, joten sen voi personoida juuri omien tarpeiden mukaan.

Laajennettava ja monipuolinen glamping teltta

 • Henkilömäärä 6

 • Massa 28,1 kg

 • Vesipilariarvo 350 mm (vettähylkivä)

Jos haluaa viedä ajatuksen glampingistä vielä askeleen pidemmälle, Nordisk Midgard on houkutteleva vaihtoehto, sillä sitä voi laajentaa oikeastaan loputtomasti erilaisten Nordisk -telttojen avulla. Midgard-tiipii on suunniteltu tarjoamaan tilavuutta ja vakautta, mutta ilman teltan keskellä olevaa häiritsevää keskitankoa. Teltan poikkeuksellisen A-runkorakenteen ansiosta teltta voidaan pystyttää helposti yksittäisillä kaarilla, jotka asetetaan lattian ja katon taskuihin. Tilan lisäksi tämä tarjoaa erinomaisen ilmanvaihdon ja mahdollistaa teltan käytön ympäri vuoden.

Midgard-tiipii on todella tilava, sillä siinä on 9,2 m² tilaa ja majoittumaan mahtuu jopa kuusi henkeä. Teltan korkeus on 2,70 metriä, joten se tarjoaa seisomatilaa myös pitkille ihmisille. Teltan sisäänkäynnit ovat A-kirjaimen muotoiset ja niitä on neljä kappaletta, mikä takaa erinomaisen ilmanvaihdon ja hyvät näkymät ympäristöön. Sisäänkäynnit voidaan sulkea joko hyttysverkoilla tai kokonaan, joten ilmanvaihdon säätäminen on todella helppoa ja siihen on monia vaihtoehtoja.

Midgard-tiipiin on ommeltu kiinni vesitiivis, kulutusta kestävä pohja, joten sen voi huoletta pystyttää myös märälle niitylle tai kuraiseen maastoon. Teltan sisällä on varustetaskuja ja koukku retkilyhdyn ripustamiseen.

Kuten aiemmin mainittiin, Midgard-telttaan voi liittää muita Nordisk -telttoja, kuten toisen Midgardin tai pienempiä Midgard Annex- tai Vimur-telttoja. Midgardista voikin luoda varsinaisen glamping -teltoista koostuvan palatsin. Midgard-tiipi on valmistettu ilman myrkyllisiä palonestoaineita, joten se on ympäristöystävällinen vaihtoehto. Lisäksi tuotteen mukana toimitetaan laadukas kantokassi.

Lämmitettävä glamping teltta

 • Henkilömäärä 6

 • Massa 9,4 kg

 • Vettähylkivä materiaali

Tentipin Safir sijoittuu jonnekin glampingin ja eräilyn välimaastoon ja tarjoaa ainutlaatuisen ja kodikkaan majoitusvaihtoehdon luonnon ystäville. Lisäksi se on lämmitettävä teltta. Tämä tilava kotateltta on suunniteltu erityisesti retkeilyyn ja pidempiaikaiseen majoittumiseen luonnossa.

Sisätiloissa on tilaa jopa 10 henkilölle istua mukavasti ja 6 henkilölle yöpyä. Teltassa voi käyttää kaminaa tai avotulta, joten majoittuminen on mukavaa ympäri vuoden. Teltta on varustettu vetoketjullisella oviaukolla, jossa on hyttysverkko ja sen voi käyttää lattialla tai ilman/sisäteltalla tai ilman (sisäteltta ei sisälly pakettiin, mutta se on ostettavissa erikseen).

Teltan kestävä ja vettä hylkivä puuvilla/polyesteri-kangas takaa hyvän sisäilman ja vaaleanruskea kangas luo telttaan kodikkaan tunnelman. Kangas on homesuojattu ja kestää hyvin auringossa ilman, että värit haalistuvat tai kangas haurastuu. Keskisalko on alumiinia, mikä tekee teltasta kevyen ja helpon kuljettaa mukana. Tentipi Safir onkin keveimpiä tässä artikkelissa esitellyistä teltoista ja helpoin ottaa mukaan retkelle.

Tentipi Safir on nopea ja helppo pystyttää, joten voit nauttia luonnosta nopeasti ja vaivattomasti. Teltassa on hyvä ilmanvaihto, savuluukku sekä heijastavat myrskynarut. Teltan vahvistetut liepeet ja vakaus takaavat sen kestävyyden myös haastavissa sääolosuhteissa. 

Tentipi Safir on lämmitettävä glamping-teltta, joka tarjoaa ylellisen ja mukavan majoitusvaihtoehdon luonnon keskelle. Sen kestävät materiaalit, hyvä ilmanvaihto ja lämmitettävyys takaavat sen toimivuuden kaikenlaisissa sääolosuhteissa. 

Glamping -teltta kahdella erillisellä makuuhuoneella

 • Henkilömäärä 6

 • Massa 20,5 kg

 • Vesipilariarvot: Ulkoteltta 3000 mm, pohja 4000 mm

Jos kaipaa telttaan erillisiä huoneita, Grand Canyonin Dolomiti tarjoaa siihen mahdollisuuden. Tämä tilava kuuden hengen teltta on suunniteltu sekä mukavaa yhdessäoloa että nukkumista varten. Teltassa on kaksi erillistä makuuhuonetta, joissa molemmissa on tilaa kolmelle hengelle. Makuuhuoneet on jaettu väliseinällä, joka voidaan halutessa nostaa ylös, jolloin teltasta tulee yksi suuri tila. Tämä ominaisuus antaa lisää joustavuutta teltan käyttöön erilaisissa tilanteissa.

Molemmissa makuuhuoneissa on oma ovi hyttysverkolla, joka suojaa ötököiltä ja parantaa ilmanvaihtoa. Dolomitissa on myös runsaasti ikkunoita, jotka päästävät luonnonvaloa sisään. Illalla ikkunat saa kätevästi peitettyä nukkumista ja valoisia öitä ja aamuja varten.

Teltan eteisessä on kätevä läpivienti sähkölle, mikä tuo ekstramukavuutta asumiseen. Sähköjohdon saa kuljetettua kätevästi katon kautta, jolloin se ei ole tiellä teltan lattialla. 

Teltta on suunniteltu kestävistä materiaaleista ja sen rakenne kestää hyvin tuulta. Dolomitin pystyttäminen on helppoa ja nopeaa, joten voi käyttää enemmän aikaa rentoutumiseen ja nauttimiseen. Teltta on myös suhteellisen kevyt tällaiseksi teltaksi ja sen voi helposti kuljettaa mukanaan retkille ja matkoille.

Mikäli Dolomiti ei ollut etsimäsi perheteltta, täältä löytyvät parhaat eri kokoiset perheteltat.

Trekinn -alekoodilla -3 %

Halpa glamping -teltta

 • Henkilömäärä 8

 • Massa 9,15 kg

 • Vesipilariarvot: Ulkoteltta 3000 mm, pohja 4000 mm

Glamping teltan ei välttämättä tarvitse olla kallis, sen osoittaa tämä Grand Canyonin edullinen tiipii. Indiana 8 -tiipiin kellonmuotoinen rakenne, jossa on pystytanko keskellä, luo avaran tilan, joka tarjoaa runsaasti tilaa jopa 8 hengelle. Se sopii erinomaisesti perheille, ystäväporukoille tai festareille, ja sen avulla voit nauttia upeista maisemista myös teltan sisällä.

Indiana 8:n suunnittelussa on huomioitu kaikki tarpeet, jotta voi nauttia mukavasta ja helposta telttailukokemuksesta. Korkeat vesipilariarvot takaavat, että sekä telttailijat että heidän varusteensa pysyvät kuivana kaikissa sääolosuhteissa. Teltassa on myös suuri määrä hyttysverkkoja ja ilmanvaihtoaukkoja.

Teltan korkeus on keskikohdassa 2,5 metriä, mikä mahdollistaa seisomisen teltan keskialueella. Pystysuorat seinät mahdollistavat lattiatilan hyödyntämisen ja paremman ilmavirran. Rakenne estää myös kondenssivettä muodostumasta. Telttaan on helppo kulkea suuresta pystysuorasta ovesta. Indiana 8:n pystyttäminen on nopeaa ja helppoa. Teltassa on myös heijastavat telttanarut.

Trekinn -alekoodilla -3 %

Mitä on glamping?

Glamping on lyhenne sanoista ”glamourous camping”, ja se viittaa ylelliseen leirintään tai luksustelttailuun. Se on trendi, joka on viime vuosina kasvattanut suosiotaan huomattavasti, ja se tarjoaa matkailijoille mahdollisuuden nauttia luonnosta ja retkeilystä ylellisyyden ja mukavuuden ympäröimänä. Glampingiin kuuluu viihtyisä ja runsaasti sisustettu teltta, mukavat itsetäyttyvät makuualustat sekä ylelliset vuodevaatteet.

Glamping-leirintäalueet tarjoavat ylellisiä majoitusvaihtoehtoja, kuten telttoja, jurttoja, kauniita mökkejä ja muita mielenkiintoisia majoitusratkaisuja, jotka ovat usein varustettu lämmityksellä, sähköllä, pehmeillä vuodevaatteilla, kylpyhuoneilla ja muilla mukavuuksilla, jotka tekevät lomailusta rentouttavaa ja mukavaa. Glamping on erinomainen vaihtoehto niille, jotka haluavat nauttia luonnosta ja ulkoilusta, mutta eivät halua luopua nykyaikaisista mukavuuksista.

Glamping -teltan hinta

Glamping -teltan hinta voi vaihdella suuresti teltan koosta, materiaaleista ja valmistajasta riippuen. Omaksi ostettavien glamping -telttojen hinnat alkavat yleensä joistakin sadoista euroista. Jos glamping -teltassa haluaa majoittua esimerkiksi luksustelttailua tarjoavan leirintäalueen tai yrityksen kautta, hinnat vaihteleva yleensä noin 100 eurosta 500 euroon per yö. Joissain erittäin ylellisissä glamping kohteissa hinnat voivat olla huomattavasti korkeammat, jopa tuhansia euroja yöltä.

Glamping -teltta myydään mukavuutta arvostavalle

Kun pohtii glamping-teltan ostamista, on tärkeää miettiä omia tarpeita ja toiveita sekä budjettia. On monia erilaisia vaihtoehtoja, jotka tarjoavat erilaisia mukavuuksia ja ominaisuuksia, ja hinnat vaihtelevat sen mukaan. Glamping-teltta on investointi, joka voi tuoda paljon iloa ja mahdollisuuden irtiottoon ja rentoutumiseen, mutta sen ostamista kannattaa harkita tarkasti. On tärkeää tutkia eri vaihtoehtoja ja verrata niitä toisiinsa ennen päätöksen tekemistä. Loppujen lopuksi, glamping-teltta on investointi, joka voi kestää vuosia ja tarjota unohtumattomia elämyksiä luonnossa.

Usein kysyttyä

Glamping-teltat eroavat tavallisista teltoista niiden tarjoaman mukavuuden ja tilan suhteen. Ne ovat usein suurempia ja niissä on korkeampi katto, mikä mahdollistaa seisomisen ja paremman liikkumavapauden sisällä. Glamping-teltat on suunniteltu ylellisyyttä ja mukavuutta silmällä pitäen, ja ne voivat sisältää sänkyjä, huonekaluja, valaistusta ja jopa lämmitys- ja ilmastointilaitteita.

Glamping-telttojen pystyttäminen voi olla monimutkaisempaa kuin perinteisten telttojen, johtuen niiden suuremmasta koosta ja lisävarusteista. Monet glamping-teltat vaativat useamman henkilön pystyttämiseen, ja niiden asennus voi kestää kauemmin. Joissakin tapauksissa voi olla tarpeen käyttää ammattilaisten apua, erityisesti jos telttaan liittyy monimutkaisia varusteita kuten sähkö- tai vesijärjestelmiä.

Monet glamping-teltat on suunniteltu ympärivuotiseen käyttöön, mutta tämä riippuu teltan laadusta ja siitä, miten hyvin se on varusteltu sääolosuhteita varten. Esimerkiksi talvikäyttöön tarkoitetuissa teltoissa voi olla lisälämmitys ja parempi eristys. On kuitenkin tärkeää varmistaa, että teltta on suunniteltu käyttöösi sopivaksi ja että se kestää paikalliset sääolosuhteet.

Glamping-teltan ylläpito vaatii säännöllistä puhdistusta ja huoltoa. Teltan kangas tulee puhdistaa säännöllisesti pehmeällä harjalla ja miedolla pesuaineella, ja tarkistaa mahdolliset repeämät tai vauriot. On tärkeää varmistaa, että teltta on täysin kuiva ennen sen pakkaamista, jotta vältetään homeen ja hajujen muodostuminen. Lisäksi, teltan metalliosat ja kiinnikkeet tulee tarkistaa ja tarvittaessa voitella, jotta ne pysyvät hyvässä kunnossa.