Hilleberg Nallo 2 -teltta: Arvostelu ja kokemuksia

Hilleberg Nallo on teltta, joka on todennäköisesti voittanut enemmän testejä ja palkintoja kuin yksikään toinen teltta ja sitä pidetään eräänlaisena kevyiden telttojen läpimurtona: Sen ominaisuudet vetävät vertoja parhaille raskaille teltoille, mutta massa jää alle 2,5 kg:n.

Hilleberg Nallo 2 on laadukas telttamalli, joka on suunniteltu käytettäväksi kaikkina vuodenaikoina ja kaikenlaisissa sääolosuhteissa. Teltan keveys ja kestävyys tekevät siitä erinomaisen valinnan retkeilijöille ja vaeltajille, jotka haluavat matkustaa kevyesti ja samalla tuntea olonsa turvalliseksi haastavissakin ympäristöissä. Teltan suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota helppokäyttöisyyteen ja sen pystyttäminen onnistuu nopeasti jopa yksin. Tässä artikkelissa tarkastellaan tarkemmin Hilleberg Nallo 2 -teltan ominaisuuksia ja kokemuksia teltasta sekä kartoitetaan teltat hyvät ja mahdolliset huonot puolet.

Hilleberg Nallo 2 -teltan tekniset tiedot ja ominaisuudet

Hilleberg Nallo 2:n suunnittelussa ja valmistuksessa on tehty huolellista työtä. Teltassa on absidi eli eteistila tavaroiden säilytykseen ja sen ulkoteltan materiaali on valmistettu kestävästä, vedenpitävästä ja värinsä säilyttävästä Kerlon (silikonoitu ripstop -nailon) 1200 -materiaalista. Ulkoteltan vesipilariarvo on 5000 ja pohjan huikeat 15 000, joten käytännössä teltta pysyy kuivana aivan kaikenlaisissa olosuhteissa. Sisäteltan pituus on 220 cm, leveys 109-130 cm ja korkeus 100 cm, ja teltasta löytyy kaksi verkkotaskua sekä ripustusnarut vaatteille. Nallo 2:n heijastavat kiinnitysnarut ja yksityiskohdat parantavat turvallisuutta pimeässä. Teltassa käytetään 9 mm:n paksuisia DAC-alumiinikaaria, jotka varmistavat teltan kestävyyden. Hilleberg Nallo 2 -teltan paino on vain 2400 g, mikä on sen ominaisuuksiin ja kestävyyteen nähden erittäin vähän.

Teltan pystyttäminen

Hilleberg Nallo 2 -teltan pystyttäminen on yleensä nopeaa ja helppoa, varsinkin jos sitä hieman harjoittelee. Useimmat voivat pystyttää teltan alle kymmenessä minuutissa ja se onnistuu myös yhdeltä henkilöltä. Teltan suunnittelu tekee sen pystyttämisestä suhteellisen yksinkertaista. Nallo 2 on tunneliteltta, joka tarvitsee vain kaksi kaarta pystytyskehikkoon. Teltan absidi on kiinnitetty pääosan telttaan, mikä helpottaa sen pystyttämistä. Kun teltta on ensin pystytetty, sen pingotetaan tukevaksi ja vastaamaan maaston muotoja. Pystyttämisen nopeus riippuu luonnollisesti kokemuksesta, mutta Hilleberg Nallo 2 -teltta on suhteellisen helppo ja nopea pystyttää, ja sen pystyttämisessä ei yleensä ilmene suurempia ongelmia.

Hilleberg Nallo 2 -kokemuksia: Plussat ja miinukset

Hilleberg Nallo 2 -teltassa on monia ominaisuuksia, joista se on saanut kiitosta sekä käyttäjiltä että testiraadeilta. Teltta on kokoonsa ja painoonsa nähden tilava ja kestävä, ja sen huippuluokan materiaalit ja kehikot takaavat sen pitkäikäisyyden. Nallo 2:n pystyttäminen on helppoa ja sen kaaret liukuvat sujuvasti kehikkoon. Sisäteltta on kiinnitetty ulkotelttaan, mikä tekee kokonaisuuden pystyttämisestä entistä nopeampaa ja vaivattomampaa. Nallo 2 -teltassa on myös erinomainen ilmanvaihto, sillä siinä on hyvät ylä- ja alailmanvaihtoaukot. Telttanarut ja niiden tarjoamat säätömahdollisuudet ovat myös saaneet hyvää palautetta. Sisäteltan irrotettavuus antaa lisää joustavuutta teltan käyttöön ja huoltoon. 

Luonnollisesti joitakin heikkouksiakin Nallo 2 -teltasta löytyy. Sen vetoketjun vetimiin tarttuminen hanskat kädessä voi olla, ja vetimet saattavat väpättää kovassa tuulessa ja aiheuttaa ääntä. Lisäksi teltan pystyttämiseen tarvitaan moniin itse seisoviin kupolitelttoihin verrattuna isompi alue, mikä voi tehdä sen asettamisesta haastavampaa esimerkiksi kivikkoisessa maastossa. Hilleberg Nallo 2 -teltan korkea hinta voidaan laskea myös teltan miinukseksi vaikka se selittyykin huippulaadulla, käytettävyydellä ja kestävyydellä.

 

Hilleberg -teltat, ympäristö ja vastuullisuus

Hilleberg on yhtiönä sitoutunut vastuullisuuteen ja ekologisuuteen ja yritys pyrkii vähentämään ympäristövaikutuksia telttojen suunnittelussa, valmistuksessa ja käytössä. Hillebergin teltoissaan käyttämät materiaalit valitaan kestävyyden ja ympäristöystävällisyyden perusteella, ja niiden tuotannossa pyritään välttämään haitallisia kemikaaleja ja vähentämään syntyvän jätteen määrää. Telttojen suunnittelussa painotetaan pitkäikäisyyttä ja mahdollisuutta korjata niitä, mikä vähentää tarvetta uusille tuotteille ja lisää telttojen käyttöikää. Hilleberg myös tarjoaa huoltopalvelua, jolla asiakkaat voivat korjauttaa ja huoltaa telttoja sen sijaan että ostaisivat uuden. Yhtiö on myös mukana useissa ympäristö- ja vastuullisuusohjelmissa, joista esimerkkinä on 1% for the Planet -ohjelma. Tämä ohjelma lahjoittaa yhden prosentin myynnistään ympäristöjärjestöille. Kaiken kaikkiaan Hillebergin teltat ovat pitkäikäisiä ja kestäviä, ja yhtiö pyrkii vähentämään ympäristövaikutuksiaan ja edistämään vastuullista toimintaa, mikä tekee Hilleberg Nallo 2 -teltasta moniin muihin telttoihin verrattuna vastuullisen valinnan. 

Hilleberg Red Label

Hilleberg on kehittänyt teltoilleen järjestelmän, jonka perusteella teltat on jaoteltu eri tuoteperheisiin. Hilleberg Nallo 2 kuuluu Red Label -kategoriaan. Red Label -teltoissa on löydetty erinomainen tasapaino keveyden ja kestävyyden välillä, ja ne sopivat ympärivuotiseen käyttöön, kestäen erittäin ankaria sääolosuhteita sekä talvella telttailua. Ulkoteltan materiaalina on Kerlon 1200, jonka repeämislujuus on 12 kg, ja kaaret ovat 9 mm:n paksuisia. Red LAbel -teltoissa on vähintään yksi erillinen ilmastointiaukko ja oven/ovien verkko-osat saa peitettyä myös umpinaisella kankaalla. Vaikka Red Label -teltat ei ole aivan yhtä kestävää materiaalia kuin Black Label -tuoteperheen teltat, ne ovat silti erittäin kestäviä ja tarjoavat hyvän suojan tavalliselle vaeltajalle. Kaiken kaikkiaan Hillebergin Red Label -teltoilla on maine kevyistä, kestävistä ja luotettavista teltoista.

Lopuksi

Kaiken kaikkiaan Hilleberg Nallo 2 -teltta on pätevä valinta kevyttä ja kestävää telttaa etsiville vaeltajille, jotka telttailevat ympäri vuoden erilaisissa sääolosuhteissa. Teltan helppo pystytys, hyvin suunniteltu sisätila ja erinomainen ilmanvaihto tekevät siitä erittäin käytännöllisen ja mukavan teltan. Lisäksi Nallo 2 sopii kevyen ja kompaktina telttava erityisen hyvin pitkille vaelluksille. Tätä telttaa voi suositella kaikille, jotka etsivät kestävää, luotettavaa ja monipuolista telttaa, joka kestää vuodesta toiseen ja kestää sateet ja tuulet. Jos Hilleberg Nallo 2 ei ole etsimäsi teltta, täältä löytyy vertailu parhaista kevyistä kahden hengen teltoista.