Vertailussa isot kumiveneet

Viimeksi päivitetty 31.3.2024

Markkinoilla on hyvin kattava valikoima erilaisia ja eri käyttötarkoituksiin sopivia kumiveneitä. Laadukas kumivene sopii niin hupikäyttöön, yhdysalukseksi rannan ja veneen välille että kalastukseen. Tässä vertailussa esittelemme mielestämme parhaat isot kumiveneet ja täältä löydät erityisesti kalastukseen sopivat hyvät kumiveneet.

Isot kumiveneet vertailussa

8.4/10

Arvosana 8.4/10

Intex excursion 5 kumivene

Kolme ilmakammiota lisäkelluvuuden varmistamiseksi

Kestävä PVC-vinyyli ja nopeatäyttöventtiilit

Tilava ja monikäyttöinen: sopii jopa viidelle

Intex Excursion 5 antaa enemmän kuin hinta ottaa. Materiaalien ja koon puolesta voisi luulla kalliimaksikin.

9.3/10

Arvosana 9.3/10

Goldenship GS420AL kumivene

Alumiinipohja lisää vakautta ja kestävyyttä vesillä

Tilava rakenne mahdollistaa 6 henkilön kyydityksen

Kestävä PVC-materiaali suojaa UV-säteilyltä ja suolavedeltä

Goldenship GS420AL kumivene – vakautta ja tilaa vesille. Luotettava, kestävä ja helppokäyttöinen.

9.6/10

Arvosana 9.6/10

Kolibri KM-450DSL kumivene

Erinomainen vakaus ja turvallisuus vaihtelevissa vesiolosuhteissa.

Kestävät materiaalit pitkäikäiseen ja luotettavaan käyttöön.

Kompakti pakkauskoko helpottaa kuljetusta ja säilytystä.

Kolibri KM-450DSL kumivene on luotettava ja monipuolinen valinta, joka palvelee monenlaisia vesillä liikkujia. Sen kestävyys, käytännöllisyys ja suorituskyky tekevät siitä järkevän sijoituksen vesillä olemiseen.

9.5/10

Arvosana 9.5/10

Ladya LT-450 MK kumivene

Monikerroksinen PVC-materiaali on kestävä ja pitkäikäinen

Kosteudenkestävä vaneripohja: turvallinen ja liukumaton

Erittäin vakaa ja korkea kantokyky

Jos kaipaa turvallista, vakaata ja kestävää kumivenettä, Ladya LT-450 MK on ehdottomasti tutustumisen arvoinen malli. Lisäksi kantavuus yli tonnin!

9.7/10

Arvosana 9.7/10

Plastimo 66096 kumivene

Vakaa ja turvallinen yksikerroksinen V-muotoinen köli

Kevyt, mutta kestävä PVC-runko alumiiniköli

Tyylikäs muotoilu ja värit, liukastumista estävä lattia

Tämä Plastimon kumivene tarjoaa käyttäjilleen kestävän ja monipuolisen ratkaisun vesillä liikkumiseen, yhdistäen esteettisyyden, käytännöllisyyden ja kestävyyden.

Iso kumivene toimii monenlaisissa tilanteissa

Kun vesistöt kutsuvat tutkimaan, iso kumivene on valinta, joka tarjoaa sekä joustavuutta että kestävyyttä. Olipa suunnitelmissasi sitten kalastusretki syrjäisille järvialueille, uistelu avomerellä tai patikointireissun jatkeena jokiseikkailu, ison kumiveneen valinnassa on monia seikkoja, jotka ansaitsevat huolellisen harkinnan. Tässä artikkelissa sukellamme syvälle isojen kumiveneiden maailmaan, vertailemme eri vaihtoehtoja ja annamme vinkkejä oikeanlaisen veneen valintaan.

Lisätietoja isoista kumiveneistä

Edullinen iso kumivene

8.4/10

Arvosana 8.4/10

Intex Excursion 5 kumivene on erinomainen valinta monipuoliseen vesillä liikkumiseen. Tässä isossa kumiveneessä on hinta-laatusuhde kohdillaan ja se sopii myös kalastukseen. Veneen suunnittelussa on otettu huomioon käyttömukavuus, turvallisuus ja pitkäikäisyys. Sen avulla voit helposti suunnata kalastusretkelle, tehdä päiväretken lähisaarille tai vain lekotella vesillä ihaillen maisemia.

Veneen kestävä rakenne ja helppokäyttöisyys tekevät siitä luotettavan kumppanin vesillä, kun taas sen tilavuus ja mukavuus varmistavat, että koko perhe tai ystäväporukka voi nauttia retkestä yhdessä. Olipa suunnitelmissasi rento päivä järven äärellä tai aktiivisempi seikkailu, Intex Excursion 5 on valmis tarjoamaan mukavia hetkiä vedessä.

Tekniset tiedot

 • Koko: Pituus 366 x 168 x 43 cm
 • Pakkauskoko: 61 x 35,6 x 52,1 cm
 • Massa: 23,6 kg
 • Materiaalit: Kestävä PVC-vinyyli
 • Kapasiteetti: Maksimissaan 5 henkilöä, kantavuus 600 kg
 • Mahdollisuus moottorin käyttämiseen (max. 1,5 hv)

Kokemuksia:

”Olen etsinyt isoa kumivenettä noin vuoden ajan, enkä vain löytänyt mitään ostamisen arvoista ja kohtuullisen hintaista. Kaikki olivat joko erittäin huonosti tehtyjä, liian pieniä, ilman airoja/onkivapatelineitä tai eivät kestäneet tarpeeksi painoa. Tämä vene oli kaikkea mitä etsin ja silti alle puolet budjetistani. Tämä on paras ostokseni pitkään aikaan. Vene on erinomaisen kokoinen 2 aikuiselle ja 2 lapselle. (Ainoa tilanne, jossa laittaisit 5 ihmistä tähän, olisi jonkinlainen hätäevakuointi.) Vene on suunniteltu erittäin hyvin ja minun on melko helppo soutaa itse mukana tulevilla airoilla. Ne ovat hieman lyhyitä, kuten muutkin ovat sanoneet, mutta ne ovat täysin käyttökelpoisia. Tämä kumivene kerää kehuja eikä kukaan usko, paljonko maksoin siitä.”

”Etsin kumivenettä kalastukseen ja löysin tämän loistavaan hintaan. Se on erittäin helppo täyttää ja se on hyvin vankkarakenteinen vene. Kyytiin mahtuu yhtä aikaa kaksi aikuista ja 3-4 pientä lasta. Se on loistava ostos.”

Iso alumiinipohjainen kumivene

9.3/10

Arvosana 9.3/10

Goldenship GS420AL on laadukas ja kestävä kumivene, joka on suunniteltu tarjoamaan luotettavaa ja turvallista menoa erilaisissa vesiolosuhteissa. Sen pituus on 4,20 metriä ja leveys 1,90 metriä, mikä tarjoaa tilavuutta ja vakautta vesillä liikuttaessa. Kumivene on varustettu alumiinisella pohjalla, mikä lisää sen kestävyyttä ja tekee siitä vakaan vesillä. Veneen suunnittelu ja valmistusmateriaalit tekevät siitä ihanteellisen valinnan perheille, kalastajille ja seikkailunhaluisille retkeilijöille.

Tekniset tiedot

 • Pituus: 420 cm
 • Leveys: 190 cm
 • Sisämitat: 292 cm (pituus), 90 cm (leveys)
 • Ilmakammiot: 3+1
 • PVC-vahvuus: 900 g/m²
 • Suositeltu ilmanpaine: 3,5 PSI
 • Paino: 88 kg
 • Maksimihenkilömäärä: 6
 • Maksimikantavuus: 914 kg
 • Moottorin maksimiteho: 30 hv

Kokemuksia:

Ei tällä hetkellä saatavilla.

Iso kumivene 35hv moottorivalmiudella

9.6/10

Arvosana 9.6/10

Kolibri KM-450DSL kumivene on erinomainen valinta aktiiviselle ulkoilmaihmiselle, joka nauttii vedestä monin eri tavoin. Olitpa sitten innokas kalastaja, seikkailunhaluinen retkeilijä tai vain nautit rauhallisista hetkistä luonnon keskellä, tämä vene tarjoaa luotettavuutta, mukavuutta ja monipuolisuutta. Sen suunnittelu on tehty kestävän kehityksen periaatteita noudattaen, mikä tekee siitä valinnan, johon voit olla ylpeästi sitoutunut.

Veneen ominaisuudet, kuten säädettävät istuimet, runsas säilytystila ja helppo pumppaus ja tyhjennys, tekevät siitä käytännöllisen valinnan monenlaisiin käyttötarkoituksiin. Lisäksi veneen kevyt rakenne helpottaa sen kuljetusta ja säilytystä.

Tekniset tiedot

 • Koko: Pituus 4,5 m, leveys 1,9 m, korkeus, 0,5 kg
 • Pakkauskoko: 120 x 60 x 40 cm
 • Massa: 110 kg
 • Materiaalit: Laadukas PVC, UV-suojattu
 • Kapasiteetti: 6 henkilöä, 890 kg
 • Moottorin maksimiteho 35 hv

Kokemuksia:

”Olen käyttänyt KM-450DSL:ää monilla retkilläni ja olen vaikuttunut sen suorituskyvystä. Kokemukseni mukaan vene on vakaa ja tilava, joten se sopii hyvin pitkille päiväretkille.”

”Tämä vene on ollut loistava lisä meidän perheen retkeilyvarusteisiin. Helppo kuljettaa ja koota/täyttää, ja lapset tykkäävät!”

Iso kumivene suurella kantavuudella

9.5/10

Arvosana 9.5/10

Ladya LT-450 MK kumivene on suunniteltu monipuoliseen käyttöön vesillä, tarjoten retkeilijöille, kalastajille ja vesillä liikkujille luotettavan ja kestävän kulkuneuvon. Valmistettu korkealaatuisesta, monikerroksisesta PVC-materiaalista, joka takaa veneen kestävyyden ja pitkän käyttöiän. Veneen suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota käyttömukavuuteen, vakautta lisäävään ilmatäytteiseen köliin ja turvallisuuteen, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan niin rauhallisille järville kuin kovempaankin menoon. Erittäin korkea, yli tuhannen kilongramman kantokyky on aika lyömätön.

Tekniset tiedot

 • Pituus: 450 cm
 • Leveys: 190 cm
 • PVC:n tiheys: 1100 g/m²
 • Kantavuus: 1029 kg
 • Ilmakammioiden määrä: 4+1 (ilmatäytteinen köli mukaan lukien)
 • Maksimaalinen moottoriteho: 29 hv
 • Materiaali: Korkealaatuinen, monikerroksinen PVC
 • CE-hyväksytty ja C-luokan vene

Kokemuksia:

Ei tällä hetkellä saatavilla.

Iso kovapohjainen kumivene

9.7/10

Arvosana 9.7/10

Erityisesti aktiivisille vesilläliikkujille ja veneilijöille suunnattu Plastimo 66096 kumivene tarjoaa erinomaisen yhdistelmän keveyttä, vakautta ja kestävyyttä. Sen huolellisesti suunniteltu 3,10 metrin PVC-runko ja vahvistettu alumiiniköli takaavat turvalliset ja mukavat vesiretket, kun taas liukastumista estävä lattia ja sisäpuolelle säilytettävät airot lisäävät käyttömukavuutta.

Niille joille se merkitsee: Vene on myös komean näköinen. Lisäksi riittävä tila ja kapasiteetti tarjoavat mukavuutta ja monipuolisuutta ryhmäretkille. Jos etsii erityisesti kovapohjaista kumivenettä, tätä mallia kannattaa harkita.

Tekniset tiedot

 • Pituus: 3,10 m
 • Leveys: 159 cm
 • Korkeus: 72 cm
 • Ponttoonin halkaisija: 42 cm
 • Kapasiteetti: 4,5 henkilöä / 495 kg
 • Paino: 48,5 kg
 • Suurin moottoriteho: 14,7 kW (20 CV)
 • Runko: Alumiini, v-muoto
 • Ponttoonit: PVC

Kokemuksia:

Ei tällä hetkellä saatavilla.

Miksi valita iso kumivene?

Iso kumivene on monipuolinen valinta erilaisiin vesillä liikkumisen tarpeisiin. Sen suurimmat vahvuudet piilevät sen kyvyssä yhdistää tilavuus, kestävyys ja käytännöllisyys yhteen pakettiin. Erityisesti iso kumivene kalastukseen tai iso kumivene uisteluun tarjoaa kalastajille tilaa ja vakautta, jota pienemmät mallit eivät pysty vastaamaan.

Iso kumivene on ihanteellinen valinta myös niille, jotka etsivät helposti kuljetettavaa ja säilytettävää venettä. Sen ilmatäytteiset ponttoonit mahdollistavat veneen nopean ison kumiveneen täyttön ja kompaktin kokoonpakkaamisen ison kumiveneen talvisäilytyksen ajaksi. Tämä tekee siitä loistavan valinnan retkeilijöille, jotka arvostavat luonnonläheisiä elämyksiä ja haluavat päästä kaukaisille vesille vaivattomasti.

Iso kumiveneen valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota myös veneen materiaaleihin ja valmistustekniikkaan. Ison kumiveneen kestävyys riippuu suuresti käytetystä materiaalista, kuten PVC:stä tai Hypalonista, joka vaikuttaa suoraan veneen kestoon ja korjaustarpeeseen, kuten ison kumiveneen paikkaukseen tai ison kumiveneen korjaukseen. Veneen valintaan vaikuttavat myös käyttötarkoitus, kuten iso kumivene joelle tai avomerelle, sekä käyttäjän omat mieltymykset ja tarpeet.

Kumiveneiden erilaiset mallit ja niiden ominaisuudet

Ison kumiveneen valikoima on laaja ja kattaa useita erilaisia malleja, jotka on suunniteltu vastaamaan erilaisiin käyttötarpeisiin. Iso kumivene vertailu onkin olennainen osa oikeanlaisen veneen valintaprosessia. Mallit eroavat toisistaan muun muassa kooltaan, muotoilultaan, materiaaleiltaan ja varustelutasoltaan. Kun etsit itsellesi sopivinta isoa kumiveneitä, kiinnitä huomiota seuraaviin seikkoihin:

 • Koko ja kantavuus: Iso kumivene tarjoaa enemmän tilaa ja paremman kantavuuden, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan suuremmille seurueille tai runsaalle kalastus- ja retkeilyvarustukselle. Mieti, kuinka monta henkilöä veneessäsi tyypillisesti matkustaa ja kuinka paljon varusteita tarvitset mukaasi.

 • Materiaali: Useimmiten kumiveneissä käytetään joko PVC:tä tai Hypalonia. PVC on edullisempi ja kevyempi vaihtoehto, kun taas Hypalon tarjoaa paremman kestävyyden UV-säteilylle ja kemikaaleille. Kumiveneen materiaali vaikuttaa merkittävästi sen pitkäikäisyyteen, kestävyyteen ja huoltotarpeeseen.
 • Pohjarakenne: Kumiveneiden pohjat voivat olla joko ilmatäytteisiä, kiinteitä tai rib-pohjaisia. Ilmatäytteinen pohja tekee veneestä kevyemmän ja helpommin säilytettävän, mutta kiinteä pohja tai rib-pohja tarjoaa paremman vakauden ja suorituskyvyn, erityisesti aallokossa.

 • Varustelu: Lisävarusteet, kuten istuimet, säilytystilat, airot ja moottorin kiinnitysmahdollisuudet, tekevät kumiveneestä monikäyttöisemmän ja mukavamman. Valitse vene, joka vastaa tarpeitasi ja johon voit tarvittaessa lisätä haluamiasi varusteita.

Kun vertailee erilaisia isoja kumiveneitä, on tärkeää pitää mielessä, miten aiot käyttää venettäsi. Esimerkiksi iso kumivene joelle saattaa vaatia erilaisia ominaisuuksia kuin vene, jota käytetään pääasiassa merellä tai suurilla järvillä. Joelle tarkoitetun veneen on oltava ketterä ja helppo ohjata, kun taas avoimilla vesillä tarvitaan enemmän vakautta ja kestävyyttä.

Materiaalin merkitys – PVC vai hypalon?

Kun puhutaan isojen kumiveneiden materiaaleista, kaksi yleisintä vaihtoehtoa ovat PVC ja Hypalon. Molemmilla materiaaleilla on omat etunsa ja haasteensa, ja niiden ymmärtäminen auttaa tekemään perustellun päätöksen veneen hankinnassa. Ison kumiveneen kestävyys riippuu suuresti valitusta materiaalista, joten tämä on tärkeä harkinnan kohta.

PVC:

 • Edullisempi vaihtoehto, joka sopii budjettitietoisille veneilijöille.
 • Kevyempi, mikä tekee veneestä helpomman kuljettaa ja säilyttää.
 • Helppo paikata, ja ison kumiveneen paikkaus onnistuu usein itse.
 • Altis UV-säteilyn ja lämpötilan vaihteluiden aiheuttamille vaurioille, mikä voi vaikuttaa veneen ikään.

Hypalon:

 • Kestävämpi materiaali, joka sietää paremmin UV-säteilyä ja kemikaaleja.
 • Pidempi elinikä, mutta korkeampi hinta.
 • Painavampi, mikä voi tehdä veneestä hankalampaa käsitellä.
 • Ison kumiveneen korjaus voi olla monimutkaisempaa ja kalliimpaa.

Valitessasi materiaalia, mieti, kuinka usein ja missä olosuhteissa aiot käyttää venettä. Jos etsit kestävää vaihtoehtoa, joka kestää vuosien käytön haastavissakin olosuhteissa, Hypalon voi olla oikea valinta. Toisaalta, jos tarvitset kevyen ja helposti liikuteltavan veneen satunnaiseen käyttöön, PVC voi olla järkevämpi ja kustannustehokkaampi valinta.

Vakaus ja turvallisuus aallokossa

Kun seikkaillaan isolla kumiveneellä, etenkin aallokkoisilla vesillä, veneen vakaus ja turvallisuus nousevat keskeisiksi tekijöiksi. Aallokko asettaa haasteita paitsi veneelle itselleen, myös sen kyydissä olevalle miehistölle ja lastille. Isot kumiveneet, erityisesti ne, joissa on suunniteltu huomioiden vakaampi pohjarakenne, tarjoavat lisää luottamusta ja turvallisuutta näissä olosuhteissa.

 • Veneen pohjan muotoilu ja leveys vaikuttavat suoraan sen vakauden tasoon. Laajempi pohja tarjoaa paremman tuen ja estää veneen kallistumista.
 • Pohjan rakenteeseen integroidut kiinteät kielirungot parantavat ohjattavuutta ja vakautta suorittaessa manöövereita aallokossa.
 • Painonjako veneessä on tärkeää. Raskaammat varusteet ja varusteet on syytä sijoittaa veneen keskelle ja mahdollisimman alas, jotta veneen painopiste pysyy matalana.

Turvallisuuden kannalta on olennaista, että veneessä on riittävät pelastusvälineet ja että kaikki kyydissä olevat ovat tietoisia perusturvallisuusohjeista. Lisäksi, ison kumiveneen täyttöön ja huoltoon tulee kiinnittää erityistä huomiota, sillä oikea ilmanpaine ponttooneissa varmistaa veneen suorituskyvyn ja turvallisuuden.

Hinta vs. laatu

Ison kumiveneen hankinnassa hinta ja laatu eivät välttämättä aina kulje käsi kädessä. Edullisempi hinta voi houkutella, mutta on tärkeää muistaa, että laadukkaat materiaalit ja viimeistely takaavat veneen kestävyyden ja turvallisuuden pitkällä tähtäimellä. Investointi laadukkaaseen kumiveneeseen maksaa itsensä takaisin paitsi veneen pidemmän käyttöiän, myös vähäisempien korjaustarpeiden myötä.

 • Laadukkaissa veneissä käytetään yleensä UV-säteilyn ja mekaanisen rasituksen kestäviä materiaaleja.
 • Valmistuksessa kiinnitetään huomiota saumojen vahvuuteen ja tiiveyteen, mikä lisää veneen kestävyyttä ja turvallisuutta.
 • Hyvän laadun kumivene tarjoaa paremman jälleenmyyntiarvon, mikäli päätät myöhemmin vaihtaa veneesi toiseen.

Käyttäjäkokemukset kertovat

Käyttäjien arvostelut ja kokemukset ovat kullanarvoisia, kun vertaillaan isoja kumiveneitä. Ne tarjoavat rehellisen kuvan veneen käytännön suorituskyvystä, kestävyydestä ja käyttömukavuudesta. Etenkin ison kumiveneen korjaus ja ison kumiveneen talvisäilytys ovat aiheita, joista kokeneempien veneilijöiden neuvot voivat olla korvaamattomia.

 • Katso arvosteluja ja keskusteluja veneilyfoorumeilta ja -yhteisöistä.
 • Ota huomioon sekä positiiviset että negatiiviset kokemukset ja arvioi niiden merkitystä omassa käytössäsi.
 • Kysy suosituksia ja vinkkejä muilta veneilijöiltä tai alan ammattilaisilta.

Mitä hyviä puolia kumiveneissä käyttäjien mukaan siis on?

 • Kestävyys ja luotettavuus: Pitkäaikaiset käyttäjät usein korostavat, kuinka hyvin vene on kestänyt aikaa ja käyttöä. Ison kumiveneen kestävyys on yksi yleisimmistä kiitoksen aiheista, erityisesti niiden veneiden kohdalla, jotka on valmistettu korkealaatuisista materiaaleista.
 • Käytännöllisyys ja mukavuus: Mukavat istuimet, riittävä säilytystila ja helppo käsittely ovat ominaisuuksia, joita käyttäjät usein arvostavat. Monipuolisuus, kuten kyky käyttää venettä monenlaisissa vesissä – iso kumivene joelle, järvelle tai merelle – saa myös kiitosta.
 • Helppous ja nopeus: Ison kumiveneen täyttö ja tyhjennys ovat tärkeitä tekijöitä, joita käyttäjät arvostavat, erityisesti retkeilijät ja ne, jotka tarvitsevat veneen nopeaa mobilisointia.
 • Huolto ja korjaus: Käyttäjät jakavat kokemuksiaan ison kumiveneen paikkauksesta, ison kumiveneen korjauksesta ja yleisestä huollosta. Hyvät arvostelut tässä kategoriassa viittaavat veneen helppoon huollettavuuteen ja korjattavuuteen.

Tämän tyyppinen palaute voi olla ratkaiseva tekijä, kun teet päätöksiä omasta isosta kumiveneestäsi. Muista, että jokaisella veneilijällä on omat ainutlaatuiset tarpeensa ja prioriteettinsa, joten arvioi arvosteluja suhteessa omiin vaatimuksiisi ja toiveisiisi.

Vastuullinen veneily – ympäristönäkökulma kumiveneiden käytössä

Veneilyn ympäristövaikutusten huomioon ottaminen on tärkeää vesistöjen ja luonnon suojelemiseksi. Vastuullinen veneily kattaa kaiken ison kumiveneen täytöstä ja käytöstä aina ison kumiveneen talvisäilytykseen:

 • Ekologiset materiaalit: Valitse veneet, jotka on valmistettu ympäristöä vähemmän kuormittavista materiaaleista ja jotka ovat pitkäikäisiä.
 • Huolto ja puhdistus: Käytä ympäristöystävällisiä puhdistusaineita ja huolehdi säännöllisestä huollosta vähentääksesi veneen mahdollista negatiivista vaikutusta vesistöön.
 • Jätteiden hallinta: Varmista, että kaikki roskat ja jätteet tuodaan takaisin maihin ja hävitetään asianmukaisesti.
 • Eläimistön kunnioitus: Ole tietoinen veneillessäsi alueilla, joilla on herkkää vesieläimistöä tai kasvistoa, ja vältä niiden häiritsemistä.

Ympäristötietoisuus veneillessä ei ainoastaan suojaa luontoa vaan varmistaa myös, että vesistöt pysyvät puhtaina ja elininvoimaisina kaikille tuleville sukupolville.

Vastuullinen veneily ja ympäristötietoisuus ovat keskeisiä arvoja nykyaikaisessa veneilykulttuurissa. Valitsemalla ympäristöystävällisiä käytäntöjä ja materiaaleja voimme nauttia vesistöistä kestävämmällä tavalla ja varmistaa, että ne pysyvät elinvoimaisina tulevillekin sukupolville.