Parhaat merinovilla-alushousut

Laadukkaista materiaaleista valmistettujen alushousujen käyttäminen on yksi parhaista asioista, joita nainen voi intiimialueiden hyvinvoinnin eteen tehdä. Parhaat alushousut on miellyttävä pukea päälle ja ne tuntuvat sopivan tukevilta, mutta niitä ei tunne edes liikkuessa tai hien kuivuessa. Kankaan tulee olla mukavan tuntuista ja saumojen on syytä olla oikeissa paikoissa hiertymien välttämiseksi. Lisäksi jokaisella käyttäjällä on oma mieltymyksensä alushousujen mallin suhteen. On aivan samantekevää miten mukavia ja hyvillä ominaisuuksilla varustettuja vaatteita pukee päälle, jos alusvaatteet niiden alla ovat huonot, hiertävät tai paikallaan pysymättömät. Huonolta tuntuvat alushousut jäävät yksittäisiä hetkiä lukuun ottamatta käyttämättä huolimatta siitä, mistä ne on tehty, kuinka paljon niistä on maksanut ja kuinka kauniit ne ovat. Jos mukavien, istuvien ja käytännöllisten alusvaatteiden löytäminen on vaikeaa, merinovillaiset alushousut saattavat olla ratkaisu ongelmaan. Tämä hengittävä, luonnostaan antibakteerinen ja kehon lämpötasapainoa ylläpitävä luonnon oma tekninen kuitu toimii nimenomaan parhaiten ihoa vasten ja tarjoaa herkkäihoisille helpotusta kutinaan ja ihoärsytyksiin. Merinovillaisia alushousuja on saatavilla kaikissa malleissa stringeistä pitkiin boksereihin.

Vertailimme merinovillaisia ja merinovillasekoitteesta valmistettuja naisten alushousuja ja valitsimme niistä esittelyyn vertailussa parhaiten suoriutuneet. Esittelemme kustakin alushousumallista vertailun parhaat. Kiinnitimme vertailussa huomiota erityisesti hengittävyyteen, hajuttomuuteen ja käyttömukavuuteen sekä kestävyyteen. Kaikki esittelyyn valikoituneet alushousut sopivat myös urheiluun ja muihin tilanteisiin, joissa hikoilu on voimakasta. Lisäksi kaikki esittelyyn valikoidut vaatteet on valmistettu eettisestä mulesing-vapaasta merinovillasta.

Artikkeli sisältää affiliatelinkkejä.

Parhaat bikini-alushousut

Mons Royale FOLO

Materiaali: 83% merinovilla, 13% nylon, 4% elastaani

“Pöksyjen aatelia, yksinkertaisesti. Kevyt ja mukavat päällä. Myös väri- ja kuosivalikoima on kiva.”*

Uusi-Seelantilainen Mons Royale valmistaa käytännöllisiä, mutta tyylikkäitä merinovillaisia vaatteita. Mons Royale Folo brief -housut sopivat niin aktiiviseen urheiluun kuin arkikäyttöön ja niitä on saatavilla useissa väreissä ja kuoseissa perinteisen mustan lisäksi. Housut on valmistettu Mons Royale Air-Con -materiaalista, jossa neuleen langan ydin on kestävää nylonia ja päällys hengittävää, lämmintä ja miellyttävän tuntuista merinovillaa. Kankaassa pienenä lisänä käytetty elastaani tekee housuista venyvät ja hyvin muotoonsa palautuvat. Vyötärönauha on napakka. Käyttäjiltä nämä housut ovat saaneet ylistäviä arvioita ja housuissa on ihastuttu näihin niiden keveyteen, hengittävyyteen ja mukavuuteen. Nämä alushousut toimivat käyttäjien arvioiden mukaan erinomaisesti myös urheilussa ja kuumina kesäpäivinä.

Smartwool Merino Sport Seamless Bikini

Materiaali: 68% merinovilla, 24% nylon ja 8 % elastaani

“Nämä ovat mukavimmat alushousut, mitä minulla on ollut. Eivät aiheuta minkäänlaista epämukavuutta jalassa, eivät rypisty, purista tai hankaa. Pidän housujen materiaalista ja mukavuudesta sekä siitä, että ne voi pukea minkälaisen asun alle tahansa.”*

Myös amerikkalainen Smartwool valmistaa erittäin laadukkaita merinovillavaatteita. Smartwool Merino Sport Seamless Bikini -alushousut ovat muotoilultaan yksinkertaiset ja saumattomat, mutta imartelevat. Ne ovat mukavat päällä, hengittävät ja erittäin kevyet. Niiden materiaali on ylellisen pehmeää merinovillan, elastaanin ja nylonin seosta. Ne ovat saaneet arvioinneissa paljon kiitosta myös nopeasta kuivumisesta, kestävyydestä ja siitä, että ne ovat todella mukavat ja huomaamattomat päällä. Nämä alushousut sopivat hyvin niin treenaamiseen kuin esimerkiksi matkustuspäiviin pitkine lentoineen. Käyttäjät ovat kehuneet alushousujen sopivan sekä kylmille että kuumille keleille. Ne ovat jopa märkänä miellyttävät ja kuivuvat nopeasti päällä, mikä tekee niistä erittäin hyvän valinnan esimerkiksi vaellukselle.

Parhaat hipsterit ja hotpants -housut

Icebreaker Sprite Hot Pants

Materiaali: 83% merinovilla, 12% nylon, 5% elastaani

“Istuvuus on imarteleva, täydelliset arkikäyttöön. Lämpimät olematta liian kuumat, todella mukavat ja näyttävät hyvältä. En halua enää pitää muita alushousuja!”*

Uusi-seelantilaisen merinovillavalmistaja Icebreakerin Sprite Hot Pants -alushousut ovat varma valinta hipster- ja hotpants -mallisia alushousuja suosiville. Ne ovat mukavat, pehmeät ja pysyvät hyvin paikallaan. Käyttäjät kuvailevat housuja myös imarteleviksi ja hyvännäköisiksi. Hipstereillä on usein paha tapa nousta käytössä, mikä voi tehdä niistä erittäin epämukavat, mutta Sprite Hot Pants -housuissa tätä ongelmaa ei käyttäjien kokemusten mukaan ole. Näiden housujen kuidun ydin on kestävää nylonia ja ulkopuoli merinovillaa. Kankaaseen lisätty elastaani tekee materiaalista joustavan ja muotonsa pitävän.

Mons Royale Sylvia Boyleg

Materiaali: 83% merinovilla, 13% nylon, 4% elastaani

“Luotto alushousut – Toimivat niin urheilussa kuin farkkujen alla. Kuivuvat nopeasti, eivätkä paina tai hierrä.”*

Esittelymme toiset Mons Royale -alushousut ovat niin ikään suunniteltu sekä aktiiviseen urheiluun että arkikäyttöön. Kuten FOLO -bikinihousut myös Sylvia Boyleg -hipsterit on valmistettu Mons Royale Air-Con -materiaalista, jossa neuleen langan ydin on kestävää nylonia ja päällys hengittävää, lämmintä ja miellyttävän tuntuista merinovillaa. Kankaassa pienenä lisänä käytetty elastaani tekee housuista venyvät ja hyvin muotoonsa palautuvat. Nämä alushousut eivät hankaa eivätkä hierrä edes treenatessa ja ne tuntuvat ja näyttävät hyvältä myös farkkujen alla. Ne ovat saaneet käyttäjiltä kiitosta ulkonäöstä ja huomaamattomuudesta.

Parhaat bokserit

Lasting Beta Women’s Boxers

Materiaali: 100 % merinovilla

Ihanan lämpimät hiihtoretkillä, etenkin kun pakkaset alkavat!”*

Lastingin merinovillavaatteiden hinta-laatusuhde on erittäin hyvä. Beta -bokserit toimivat käytössä ympäri vuoden, mutta parhaimmillaan ne ovat talvikautena ja kylmissä olosuhteissa. Jos esimerkiksi pakaroiden kylmettyminen talviliikunnan aikana on ongelma, nämä alushousut ovat erinomainen valinta. Bokserit ovat napakkaa materiaalia ja niissä on sekä litteät saumat että litteä hiertämätön vyötärönauha. Käyttäjät arvostavat näissä housuissa lämpimyyden lisäksi miellyttävää ihotuntumaa ja huomaamattomuutta. Ainoa miinus näissä boksereissa on se, että niiden kestävyys ei täysmerinovillaisina ole aivan samaa luokkaa kuin sekoitteesta tehtyjen alushousujen.

Woolpower Lite Women’s Briefs Xlong

Materiaali: 80 % merinovilla, 20 % polyamidi

Woolpower panostaa funktionaalisuuteen ja kestävyyteen. Pitkälahkeiset ja merinovillaiset Lite Women’s Birefs Xlong -alushousut tarjoavat normaaleja boksereita enemmän peittävyyttä ja lämpöä isoille lihasryhmille. Nämä housut on suunniteltu aktiiviseen käyttöön ja kylmiin olosuhteisiin. Käyttäjiltä ne ovat saaneet kehuja hyvästä leikkauksesta, hengittävyydestä ja kestävyydestä sekä keveydestä. Bokserit sopivat myös mainiosti herkästi palelevalle arkivaatteeksi.

Parhaat stringit – Kyllä! Niitäkin saa merinovillaisena!

Icebreaker Women’s Siren Thong

Materiaali: 83 % merinovilla, 12 % nylon, 5 % elastaani

“Nämä stringit ovat erittäin mukavat, kestävän ja sopivat aktiiviseen elämäntapaan. Ne imartelevat vartaloa, mikä on minulle tärkeää. Käytän näitä juoksemiseen, voimaharjoitteluun, vaeltamiseen, pyöräilyyn ja lumilautailuun.”*

Women’s Siren Thong -alushousut ovat aiemmin esiteltyjen Icebreakerin hotpants -housujen stringiversio. Myös näissä housuissa kuidun ydin on kestävää nylonia ja ulkopuoli merinovillaa. Kankaaseen lisätty elastaani tekee materiaalista joustavan ja muotonsa pitävän. Ne sopivat erinomaisesti sekä kaikenlaiseen urheiluun että arkiseen oleiluun ja ovat todella pehmeät ja mukavan tuntuiset päällä. Siren Thong -housuissa on erinomainen, imarteleva leikkaus. Käyttäjät ovat antaneet hyvää palautetta housujen hengittävyydestä ja ihotuntumasta. Ne torjuvat tuoksuja, pysyvät paikallaan ja niiden päällä olemisen unohtaa. Käyttäjät ovat Siren Thong -housuja testattuaan päätyneet ostamaan niitä useammat tai vaihtaneet alushousunsa kokonaan näihin.

Pieni vaate – iso merkitys

Alusvaatteiden mukavuuden ja funktionaalisuuden merkitystä arjessa ja treeneissä on ehkä helppo vähätellä, mutta todellisuudessa mukavuus alkaa alusvaatteista. Me pyrimme löytämään alushousut, jotka ovat mukavia, kestäviä, hengittäviä ja sellaisia, että ne päällä voi tuntea olonsa raikkaaksi ja kuivaksi olosuhteista huolimatta. Lisäksi kaikki tässä artikkelissa esitellyt alushousut on valmistettu mulesing -vapaasta merinovillasta sillä eettisyys on aina yksi tärkeä kriteeri, kun vertailemme tuotteita. Merinovillan alkuperästä, eettisyydestä ja ominaisuuksista löytyy lisätietoa artikkelista Valloittava merinovilla.