Merinovillaiset housut kaikkiin tilanteisiin

Merinovilla on materiaali, joka yleensä yhdistetään kerrastoihin, pipoihin ja villapaitoihin. Monikäyttöisenä luonnon supermateriaalina merinovilla sopii kuitenkin myös moniin muihin vaatteisiin. Merinovillahousut ovat miellyttävän tuntuiset ja teknisiltä ominaisuuksiltaan erinomaiset vaihtoehdot ulkoilun lisäksi mm. juoksuun, joogaan ja vapaa-aikaan. Oikein hoidettuna ja pestynä merinovillaiset vaatteet ovat myös kestäviä ja yleensä hinta-laatu-suhteeltaan erinomaisia, mutta poikkeuksiakin löytyy. Merinovillan kasvavan suosion ja kilpailun takia kauppojen valikoimista löytyy myös vähemmän laadukkaita merinovillaa sisältäviä vaatteita. Kuluttajan kannattaakin ostaa merinovillaa harkiten ja painottaa hinnan sijasta laatua, jos haluaa hankkia itselleen kestäviä tuotteita. Esittelemme tässä artikkelissa laadukkaita naisten merinovillahousuja eri tilanteisiin. Kaikki artikkelin housut on tuotettu eettisesti ja mulesing-vapaasta merinovillasta. Lisäksi kaikki niistä kestävät konepesua.

Artikkeli sisältää affiliatelinkkejä.

Mitä merinovilla on?

Merinovillaa saadaan merinolampaasta, jonka villa on erittäin laadukasta. Merinolammas onkin yksi yleisimmistä lammaslajeista, joita kasvatetaan villan tuotantoa varten. Merinovilla on erittäin pehmeää ja miellyttävän tuntuista ihoa vasten ja se on hyvin lämpöä eristävää, mikä tekee siitä hyvän materiaalin vaatteiden ja asusteiden valmistukseen. Sen kuitu on kestävää ja pitkäikäistä eikä yleensä aiheuta allergisia reaktioita tai kutinaa, mikä tekee merinovillasta hyvän vaihtoehdon myös herkkäihoisille. Merinovillaa käytetään paljon ulkoilu- ja retkeilyvaatteissa, sillä se on hengittävää, eristää hyvin lämpöä, lämmittää jopa märkänä ja siirtää iholta kosteutta tehokkaasti. Talven lisäksi merinovillaiset vaatteet sopivat myös kesään, sillä merinovilla säätelee lämpöä ja tuntuu kuumalla ilmalla mukavan viileältä. Varsinaisen supermateriaalin merinovillasta tekee sen antibakteerisuus. Se ei ime itseensä hien hajua ja usein merinovillaisen vaatteen voi pesun sijaan vain tuulettaa, mikä säästää sekä ympäristöä että tuotetta itseään.

Ihanat merinovillaiset vapaa-ajan housut naisille

Icebreaker Crush Pants vapaa-ajan housut

Icebreakerin kapealinjaiset vapaa-ajan housut ovat 98 % merinovillaa ja 2 % elastaania. Merinovillaan seostettu elastaani tekee kankaasta kestävämmän ja joustavamman. Housut sopivat erinomaisesti niin kotoiluun, kevyeen treeniin kuin tyylikkääksi matkavaatteeksi ja ovat ihanan pehmoiset ja lämpimät päällä. Leveä vyötärönauha ja korkea vyötärö tekevät niistä miellyttävät pitää. 

Pierre Robert leveät merinovillahousut

Jos kaipaa housuilta enemmän näyttävyyttä ja trendikästä leveyttä, Pierre Robert tarjoaa hyvän vaihtoehdon kolmessa ihanassa värissä. Erittäin mukavat leveät merinovillahousut on tehty 100 % merinovillasta ja toimivat neuleen tai kauluspaidan kanssa vapaa-ajan lisäksi vaikkapa toimistolla. Housuissa on imarteleva leikkaus, suorat lahkeet ja korkea vyötärö kiristysnauhalla ja niillä on Joutsenmerkki -ympäristömerkki.

Parhaat merinovillaiset juoksutrikoot

Devold merinovillaiset juoksutrikoot

Merinovilla sopii erittäin hyvin juoksuvaatteiden materiaaliksi ja laadukkaista merinovillaisista vaatteista tunnetun Devoldin juoksutrikoot hipovat tässä asiassa täydellisyyttä. Juoksuhousujen kangas on 93 % merinovillaa ja 7 % elastaania. Trikoot ovat joustavat, kevyet ja kutittamattomat, mutta napakat päällä. Sen lisäksi että merinovilla lämmittää, se säätelee kehon lämpötilaa aktiivisuuden mukaan. Näillä housuilla ei siis tule kylmä, jos hikoilun jälkeen esimerkiksi seisahtuu paikalleen. Trikoissa on miellyttävä leveä vyötärö ja kätevät vetoketjut lahkeissa. Merinovillan ansiosta housuihin ei pinty hien hajua eikä niiden peseminen jokaisen käyttökerran jälkeen ole välttämätöntä, jos housut tuulettaa. Trikoot ovat napakkaa kokoa, joten ostaessa kannattaa harkita yhtä kokoa isompaa kuin normaalisti, varsinkin jos on kokojen välistä.

Parhaat merinovillaiset urheilutrikoot

Supernatural Super Tights

Jos kaipaa trikoilta sekä merinovillan ylivertaisia ominaisuuksia että perinteisten treenitrikoiden tuntua, kannattaa tutustua Supernaturalin trikoihin, joissa yhdistyvät merinovillan ja keinokuitujen parhaat puolet. Ne ovat hengittävät ja joustavat, mutta myös lämmittävät ja pysyvät raikkaina ilman pinttyvää hien hajua. Merinovillan lisäksi housuissa on polyesteriä ja elastaania. Supernaturalin trikoot eivät häviä ulkonäön ja mukavuuden suhteen perinteisille urheilutrikoille, päinvastoin. Leveä vyötärökaistale, hyvä istuvuus ja ⅞ mittaiset lahkeet tekevät niistä hyvän valinnan sekä vapaa-aikaan että treeneihin. 

Merinovillaiset sukkahousut

Pierre Robert ohuet merinovillaiset sukkahousut

Haluatko heittää hyvästit epämukaville, huonolaatuisille ja käytännössä kertakäyttöisille sukkahousuille? Pierre Robertin merinovillasekoitteesta tehdyt sukkahousut sopivat niin mekon tai hameen pariksi kuin ohueksi välikerrokseksi ja ovat sekä tyylikkäät että lämpimät. Merinovillan lisäksi sukkahousujen kankaassa on polyamidia ja elastaania/lykraa, joiden ansiosta ne pitävät muotonsa ja joustavat hyvin. 

Hurmaava merinovilla

Merinovillaan on helppo ihastua ja usein yhden merinovillaisen vaatteen ostaminen aiheuttaa ketjureaktion, jonka myötä mahdollisimman monet vaatekappaleet haluaa vaihtaa merinovillasta tai merinovillasekoitteesta valmistettuihin. Talvella ulkoilu on miellyttävämpää lämmittävässä, mutta kosteutta hyvin siirtävässä kerrastossa. Täältä voit lukea vertailumme parhaista 100 % merinovillakerrastoista. Talviseen hikiliikuntaan merinovillasekoitekerrasto voi joissakin tapauksissa olla täysvillaista parempi vaihtoehto. Jos haluaa ottaa kaiken irti merinovillan ihanista ominaisuuksista, voi jopa alusvaatteet vaihtaa siitä tehtyihin. Täältä voit lukea vertailun parhaista merinovillaisista alushousuista.