Nastakengät sisään menevillä nastoilla – Parhaat mallit

Viimeksi päivitetty 10.2.2024

Nastakengät tuovat turvaa talven liukkaille, mutta ovat hankalat ja jopa vaaralliset käyttää sisätiloissa. Lisäksi ne naarmuttavat ja kuluttavat pintoja, joiden päällä kävellään.

Kääntyvillä nastoilla tai muunlaisella mekanismilla varustetut nastakengät ovat älykkäiden nastakenkien ja pitopohjakenkien ohella varteenotettava vaihtoehto tilanteisiin, joissa ei halua tai voi riisua kenkiä esimerkiksi sisätiloihin saavuttaessa.

Nastakengät, joissa on sisään menevät nastat, ovat yllättävän vaikeaa löytää. Kokosimme tähän artikkeliin nastakenkiä, joiden nastat voi kääntää tai vetää piiloon.

nastat piiloon

9.4/10

Arvosana 9,4/10

Trekkerin nastakengät ovat ihanteellinen valinta jokaiselle, joka haluaa liikkua talvella turvallisesti ja mukavasti. Kengän erottuva piirre on sen kääntyvät nastat, jotka voi napsauttaa piiloon sisätiloihin siirryttäessä.

Tämä tekee kengistä monipuoliset ja käytännölliset. Lämmin karvavuori takaa, että jalat pysyvät lämpiminä kylmimpinäkin päivinä, ja vedenpitävä päällinen suojaa jalkoja loskalta ja lumisateelta. Käyttäjien kokemusten perusteella kengät ovat erittäin mukavat, ja ne tarjoavat erinomaisen pidon liukkailla alustoilla. Kengän leveä lesti on suunniteltu erityisesti suomalaiseen jalkaan, mikä lisää käyttömukavuutta.

Kokemuksia

”Trekker Nastakengät vastasivat täysin odotuksiani ja ovat toimineet erinomaisesti. Vaikka olen käyttänyt niitä vasta muutaman viikon, olen tyytyväinen niiden lämpimyyteen ja istuvuuteen. En voi vielä kommentoida nastojen kestävyyttä, mutta on hienoa, että ne voi vaihtaa helposti sisään. Kengät sopivat standardijalkaani hyvin, ja hinta oli kohdallaan. Toivon, että nämä kengät kestävät pitkään.”

”Trekker Nastakengät ovat osoittautuneet kokemukseni mukaan erinomaisiksi talvikengiksi. Kääntyvät nastat ovat todella kätevät, erityisesti sisätiloissa liikkuessa. Kenkien ainoa miinus on, että ne tuntuvat hieman jäykiltä. Koko vastaa oikeaa kokoa, mikä on plussaa. Suosittelen näitä kenkiä liukkaiden kelien torjuntaan.”

”Mukavat jalassa, ja kääntyvät piikit ovat erinomaiset ominaisuudet. Voit kävellä niillä myös sisätiloissa ilman ongelmia. Kokemukseni mukaan koko vastaa oikeaa kokoa. Suosittelen näitä kenkiä kaikille, jotka tarvitsevat hyvät ja monikäyttöiset nastakengät.”

Meindl Island Spike MFS

8.4/10

Arvosana 8,4/10

Meindl Island Spike -nastakengät ovat perinteisten ja moneen kertaan palkittujen Meindl Island -vaelluskenkien nastalliset versiot ja ne on suunniteltu erityisesti vaativiin olosuhteisiin. Meindl’s MFS® (Memory Foam System) teknologia takaa täydellisen istuvuuden ja mukavuuden jokaiselle käyttäjälle ja pohjaan asennetut nastat on helppo kääntää kantapään kohdalla olevasta kääntöruuvista esiin ja piiloon tarpeen mukaan. Kengissä on myös vedenpitävä Gore-tex -kalvo nupukkinahan päällä. Kokonaisuudessaan kengät ovat tukevat ja hyvin istuvat sekä nastoista huolimatta kevyet.

Sievi Spike Casual

8.9/10

Arvosana 8,9/10

Sievi Spike Casual on suomalaisen jalkinemerkin Sievin tarjoama nastakenkä, joka on suunniteltu jokapäiväiseen käyttöön. Kengät yhdistävät rentoutta ja sporttisuutta, ja ne ovat tunnettuja kestävyydestään ja mukavuudestaan. Erityisesti kengän liukuestepohja on saanut kiitosta käyttäjiltä, jotka arvostavat turvallisuutta liukkailla alustoilla. Kengissä on sisään menevät nastat, jotka on helppo kääntää esiin ja takaisin pohjan sisään vipua vääntämällä. Monet käyttäjät pitävät Sievi Spike Casual -kenkiä luotettavana ja mukavana valintana erilaisiin ulkoiluaktiviteetteihin.

Nastakengät kääntyvillä nastoilla

Talvi tuo mukanaan monia haasteita, mutta yksi suurimmista on liukkaus. Jäiset kadut ja polut voivat tehdä ulkoilusta haastavaa ja jopa vaarallista. Jokainen askel ulkona voi tuntua riskiltä, kun pelkäät liukastumista ja mahdollista loukkaantumista. Yksi käytännöllinen ratkaisu on kääntyvät nastakengät. Nämä erityiset kengät on suunniteltu antamaan sinulle maksimaalisen pidon liukkailla pinnoilla, ja niiden ainutlaatuinen mekanismi mahdollistaa nastojen kääntämisen sisään, kun siirryt sisätiloihin. Tämä innovaatio ei ainoastaan lisää turvallisuutta ulkona, vaan myös suojaa sisätilojen lattioita naarmuilta ja vaurioilta. Lisäksi se säästää sinulta aikaa, kun sinun ei tarvitse vaihtaa kenkiä joka kerta sisään mennessäsi. Sisäänmenevät nastat myös vähentävät liukastumisen riskiä sisätiloissa.

Trekker ja Sievi nastakengät - Kääntyvien nastojen edelläkävijät

Sekä Trekkerin että Sievin nastakengät ovat erinomaisia esimerkkejä siitä, kuinka talvella liikkumisesta voidaan tehdä helpompaa ja turvallisempaa. Trekkesin kengät eivät ole vain mukavia ja lämpimiä, vaan ne on myös varustettu kääntyvillä Trekspike-nastoilla. Tämä edistyksellinen suunnittelu takaa, että kengät ovat paitsi toimivia myös tyylikkäitä. Nämä nastakengät mahdollistavat sen, että voit napsauttaa kantapäässä olevasta painikkeesta nastat piiloon. Tämä tarkoittaa, että voit kävellä sisätiloissa ilman, että nastat raapivat lattiaa tai aiheuttavat vahinkoa. Tämä ominaisuus tekee kengistä erittäin monikäyttöisiä, ja voit käyttää niitä niin toimistossa, kaupassa kuin kotona ilman huolta lattioiden naarmuuntumisesta. Lisäksi kengät ovat helppoja ja nopeita laittaa jalkaan, mikä tekee niistä täydellisen valinnan kiireisille ihmisille. Sievin valikoimasta taas löytyy erinomaisia vaihtoehtoja sekä töihin että vapaa-aikaan.

Sisään menevillä nastoilla varustettujen nastakenkien turvallisuus

Liukkaus on yksi suurimmista syistä talvikauden loukkaantumisiin. Joka vuosi tuhannet ihmiset ympäri maailmaa loukkaantuvat liukastumisten seurauksena, ja monet näistä vammoista voitaisiin välttää oikeanlaisten jalkineiden avulla. Nastakengät kääntyvillä nastoilla on suunniteltu erityisesti estämään liukastumiset ja kaatumiset. Ne eivät ainoastaan tarjoa lisäpitoa, vaan myös lisäävät käyttäjän itseluottamusta liukkaissa olosuhteissa. Kun jalkineesi tarjoavat tarvittavan pidon, voit nauttia talviulkoilusta ilman pelkoa loukkaantumisista. On kuitenkin hyvä ymmärtää, että yleensä sisään menevillä nastoilla varustetuissa nastakengissä nastoja ei ole aivan yhtä paljon kuin tavallisissa nastakengissä. Maksimaalista pitoa kaipaavien kannattaa valita käyttöön tavalliset tai älykkäät nastakengät.

Kuinka valita nastakengät?

Kun valitset nastakenkiä, on tärkeimmät huomioitavat seikat ovat luonnollisesti käyttötarkoitus ja se, kuinka paljon kengät saavat maksaa. Laadukkaat materiaalit takaavat kengän pitkäikäisyyden ja kestävyyden, kun taas oikea rakenne varmistaa maksimaalisen pidon ja mukavuuden. On myös tärkeää valita oikea koko, jotta jalkasi pysyvät lämpiminä ja suojattuina kylmältä. Jos aikoo pitää nastakengät sisätiloissa jalassa, kääntyvät nastakengät, älykkäät nastakengät tai pitopohjakengät ovat ehdottomasti parhaita vaihtoehtoja. Tämä on erityisen hyödyllistä, kun siirryt ulkoa sisätiloihin, kuten kauppoihin tai toimistoihin, ja haluat välttää lattioiden naarmuuntumisen tai nastojen kulumisen.

Nastakenkien hoito ja puhdistus

Kuten kaikki kengät, myös nastakengät vaativat säännöllistä huoltoa ja ylläpitoa. Niiden erityisrakenne ja käyttötarkoitus tekevät niistä alttiimpia kulumiselle, erityisesti vaihtelevissa sääolosuhteissa. On tärkeää puhdistaa ja säilyttää ne oikein, jotta ne kestävät mahdollisimman pitkään. Puhdistuksen yhteydessä on hyvä tarkistaa, että nastat ovat ehjät ja paikoillaan. Nastojen tarkistus ja vaihto ovat myös olennainen osa kengän ylläpitoa. Säännöllinen tarkistus auttaa tunnistamaan mahdolliset vauriot ajoissa, jolloin voit korjata ne ennen kuin ne pahenevat. Lisäksi, oikeaoppinen säilytys pitää kengät muodossaan ja estää niiden vääntymisen. Jos nastakengissä on sisäänmenevät nastat, on niissä luonnollisesti enemmän rikkoutuvia osia, kuin tavallisissa nastakengissä.

Nastakengät sisään menevillä nastoilla - Kannattaako hankkia?

Talviulkoilu on yksi suomalaisten suosikkiajanvietteistä, ja oikeanlaiset varusteet tekevät siitä entistä nautinnollisempaa. Lumiset metsät, jäiset järvet ja raikas talvi-ilma houkuttelevat ulos, mutta liukkaus voi olla esteenä. Nastakengät sisään menevillä nastoilla ovat moneen käyttötarkoitukseen ihan hyvät vaihtoehdot. Mikäli kaipaa varmempaa pitoa, suosittelemme valitsemaan hyvät älykkäät nastakengät. Jos nastakenkien käyttäminen sisällä tuottaa ongelmaa, parhaat pitopohjakengät voivat olla oikea ratkaisu.