Mujo.fi logo

Tentipi Safir 5 CP – Kokemuksia ja arvostelu

Ruotsalainen Tentipi valmistaa erittäin laadukkaita kotatelttoja ja isompia tapahtumatelttoja yli kolmenkymmenen vuoden kokemuksella. Tentipin valikoimasta löytyy monia lämmitettäviä telttoja, joista yksi on Tentipi Safit 5 CP kotateltta. Se on suunniteltu kestämään haastavissakin olosuhteissa tarjoten samalla mukavuutta ja tilaa majoittua viidelle tai kuudelle hengelle. Tässä artikkelissa tutustumme tarkemmin Tentipi Safir 5 CP -telttaan, sen ominaisuuksiin ja käyttäjien kokemuksiin.

Tentipi Safir 5 CP -teltan tekniset ominaisuudet

  • Massa: 9400 g
  • Henkilömäärä: 6
  • Vuodenajat: Neljän vuodenajan majoite
  • Materiaalit: Teltta puuvilla/polyesterikangas, kaaret alumiini
  • Ovet:
  • Sisäteltan pinta-ala: 7,3 m2
  • Seisomakorkeus: 230 cm
  • Lämmitys: Avotuli tai telttakamiina

Safir 5 CP -teltan ominaisuudet

Tentipi Safir -kotateltta tarjoaa tilavan ja kestävän majoitusvaihtoehdon retkeilyyn ja erämaahan. Kotateltta on suunniteltu tarjoamaan viihtyisää tilaa 4-6 hengelle.

Safir-kotateltassa on tilaa jopa 10 henkilölle istumiseen, mikä tekee siitä erinomaisen tukikohdan retkille. Yöpymistilaa on periaatteessa jopa 6 hengelle, ja teltan sisätiloissa voi käyttää kaminaa tai avotulta, joten mukavasta majoittumisesta voi nauttia ympäri vuoden. Teltassa on sisäänrakennettu hyönteisverkko, mikä poistaa tarpeen erilliselle hyönteisverkolle.

Telttakankaan materiaali on valmistettu kestävästä ja vettä hylkivästä puuvilla/polyesteri-kankaasta. Tämä kangas takaa hyvän ilmanvaihdon ja luo telttaan kodikkaan tunnelman vaaleanruskean värinsä ansiosta. Kangas on tiivis ja kestävä, ja se säilyttää värinsä ja rakenteensa auringonvalossa ilman haalistumista tai haurastumista. Koska kangas on vettähylkivää, kunnon sateille se tarvitsee päälleen sadesuojan.

Safir-teltan keskisalko on valmistettu kestävästä alumiinista, mikä tekee siitä kevyen ja silti vahvan. Teltta on sekä nopea pystyttää (onnistuu jopa kolmessa minuutissa) että purkaa, ja sen seisomakorkeus on mukavat 2,3 m.

Teltan vakauden on suunniteltu kestävän haastavissakin sääolosuhteissa, ja se pitää muotonsa myrskyssäkin. Kuten aiemmin jo mainittiin, teltan vetoketjullinen ovi on varustettu hyttysverkolla, mikä pitää hyönteiset loitolla samalla kun sallii ilman virtaamisen. Teltta voidaan käyttää lattialla tai ilman, ja sisäteltta ja lattia ovat saatavilla erikseen ostettavina lisävarusteina.

Tentipi Safir -kotateltassa on myös muita käteviä ominaisuuksia, kuten kuivauslenkit, savuluukku ja heijastavat myrskynarut, jotka lisäävät turvallisuutta pimeässä. Jykevä pakkauspussi ja vahvistetut liepeet tekevät teltan kuljettamisesta ja säilyttämisestä helppoa.

Kokemuksia Tentipi Safir 5 CP -teltasta

“Olen enemmän kuin tyytyväinen Saphir 5:een. Minulla on nyt täysi luottamus siihen, että teltta kestää pahimmankin sään. Teltta on samalla erittäin mukava ja siinä on enemmän kuin tarpeeksi tilaa minulle ja kahdelle koiralleni. Lisäksi olen pystynyt mukauttamaan Hilleberg tarp 10:n kiinnitettäväksi Tentipi Saphirin kuistiksi ilman vaikeuksia. Ja se on nopea ja helppo tehdä. Kaikki tässä teltassa on todella hyvää. Laatu, materiaalit ja ominaisuudet.”

“Tarjoaa riittävästi tilaa usean päivän retkelle ja on myös nopea ja helppo pystyttää. Pakkautuu pieneksi auton tavaratilaan.”

Tentipi Safir 5 CP -teltan plussat

  • Nopea pystytys
  • Neljän vuodenajan teltta
  • Tuulenpitävä
  • Hyvä sisäilma
  • Kondenssivettä ei muodostu
  • Lattian ja sisäteltan saa lisäosina tarvittaessa
  • Teltan voi lämmittää joko kamiinalla tai avotulella
  • Teltta on laadukas ja hyvin valmistettu

Tentipi Safir 5 CP -teltan miinukset

  • Teltta voi olla ahdas kuudelle hengelle nukkumiseen ja jos teltassa käyttää kamiinaa, sinne ei mahdu kuin maksimissaan neljä henkeä.
  • Hinta on aika korkea, jos huomioidaan ettei teltan mukana tule lattiaa tai sisätelttaa.

Tentipi, vastuullisuus ja ympäristöarvot

Tentipi on yritys, joka kertoo vastuullisuuden ja ympäristöarvojen olevan tärkeitä osia toimintaansa. He valmistavat kestäviä telttoja, joilla on pitkä käyttöikä, ja pyrkivät minimoimaan ympäristövaikutukset samalla kun edistävät kestävää kehitystä. Tentipi käyttää laadukkaita materiaaleja, kuten puuvilla/polyesteri-kangasta, ja suosii eettisiä toimitusketjuja. He panostavat energiatehokkuuteen, päästöjen vähentämiseen sekä kierrätykseen ja jätteiden minimointiin. Yritys sitoutuu vastuulliseen toimintaan ja kannustaa asiakkaitaan tekemään ympäristöystävällisiä valintoja.

Tentipi Safir -teltat

Tentipi Safir 5 CP -teltta tarjoaa tilavan ja kestävän majoitusvaihtoehdon retkeilyyn ja erämaassa seikkailuun. Teltta on suunniteltu tarjoamaan viihtyisää tilaa 4-6 hengelle ja siinä on mahdollisuus käyttää kaminaa tai avotulta lämmitykseen. Sen valmistuksessa käytetään kestävää ja vettä hylkivää puuvilla/polyesteri-kangasta, joka takaa hyvän ilmanvaihdon ja luo kodikkaan tunnelman. Teltan keskisalko on valmistettu kestävästä alumiinista, ja se on nopea pystyttää ja purkaa. Safir 5 CP -teltassa on myös muita käteviä ominaisuuksia, kuten hyttysverkollinen ovi, kuivauslenkit ja savuluukku. Käyttäjät ovat yleisesti tyytyväisiä teltan laatuun ja ominaisuuksiin.

Tentipi Safir 5 CP -teltta tarjoaa sekä laadukkaan majoitusvaihtoehdon että ympäristötietoisen valinnan luontoseikkailuihin. Sen kestävyys, mukavuus ja vastuullinen valmistus tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon retkeilijöille, jotka arvostavat sekä toiminnallisuutta että ympäristön hyvinvointia. Tentipi valmistaa Safir -telttoja myös isompina kokoina eli seitsemän ja yhdeksän hengen telttoina. Jos kaipaat vinkkejä teltan valintaan, täältä löytyvät lämmitettävien telttojen vertailu.