Ultrakevyet makuupussit vertailussa

Ultrakevyet ja pieneen tilaan menevät makuupussit on suunniteltu tarjoamaan äärimmäistä keveyttä ja kompaktiutta ilman, että joutuu tinkimään mukavuudesta ja lämmöstä. Vertailimme näitä erittäin kevyitä makuupusseja valitsimme niistä parhaat esiteltäväksi tässä artikkelissa.

Yleensä ultrakevyeksi makuupussiksi luetaan makuupussi, jonka massa on korkeintaan 1000 g. Koska halusimme vertailla erittäin keveitä makuupusseja ja löytää parhaat vaihtoehdot niille, jotka haluavat oikeasti minimoida makuupussinsa massan, tässä artikkelissa esittelemämme makuupussit ovat paljon tätä määritelmää kevyempiä. Artikkelista löytyy

  Mikäli etsit kevyttä makuupussia, jonka massa on korkeintaan 1500 g, täältä löytyvät parhaat kevyet makuupussit. Ultrakevyet makuupussit eivät yleisesti ottaen sovi kovilla pakkasilla käytettäväksi eli mikäli etsit makuupussia, jolla voi nukkua kunnon pakkasilla, täällä on parhaiden talvimakuupussien vertailu.

   

  2 x ultrakevyt kolmen vuodenajan makuupussi

  Rab Mythic Ultra 360 makuupussi

   • Massa: 600 g

   • Mukavuuslämpötilat: Naiset -2 °C ja miehet -8 °C 

   • Äärilämpötila: -27 °C 

   • Täyte: Untuva

   • Pussin pituus: 215 cm

   • Vetoketju: Puolipitkä vetoketju pussin sivulla 

   • Saatavilla myös pidempi Long -versio

   Rab Mythic Ultra 360 oli helppo valinta yhdeksi parhaista ultrakevyistä makuupusseista, jotka sopivan käytettäväksi keväästä syksyyn. Tämä ominaisuuksiinsa nähden uskomattoman kevyt makuupussi yhdistää huippuluokan untuvan ja innovatiivisen, optimaalisen lämmöneristyksen takaavan Thermo Ionic Lining -teknologian ja tarjoaa erinomaista lämmönsäätelyä ja mukavuutta nukkumiseen. Pussin vuorikangas heijastaa kehon lämpöä tehokkaasti takaisin, mikä pitää lämpimänä kylminä öinä. Thermo Ionic Lining -teknologia perustuu titaanikerrokseen, joka on lisätty vuorikankaan kuituihin. Jos etsii takuulla lämmintä, mutta erittäin kevyttä makuupussia, jolla pärjää hyvin jopa pikku pakkasissa, Mythic Ultraa on syytä harkita. 

   Makuupussin sporttinen leikkaus, joka tunnetaan myös nimellä ”Mummy Taper”, tekee makuupussista istuvan ja mukavan muotoisen. Pussin pituus on 215 cm ja se sopii käyttäjille, joiden pituus on enintään 185 cm. Leveämpi hartiatason ympärysmitta (160 cm) tarjoaa liikkumatilaa, kun taas alaspäin kapeneva muotoilu (lantion kohdalla ympärysmitta 134 cm jalkopäässä 102 cm) vähentää pussin sisällä olevaa ilmatilaa, mikä parantaa lämmöneristystä. Pussista on olemassa myös Long -versio, joka käy maksimissaan 200 cm pitkille henkilöille

   Laadukas täyte on tässä makuupussissa erityisen tärkeä. Mythic Ultra 360 käyttää fill power 900+ untuvaa, joka on tuotettu Euroopassa. Untuva on R.D.S-sertifioitua ja jäljitettävää, mikä tarkoittaa, että se täyttää tiukat eettiset standardit. Lisäksi untuvassa on Hydrophobic Down -käsittely, joka tekee siitä erittäin kestävän kosteissa olosuhteissa.

   Makuupussin pinnan ripstop-nailonkangas (7 denieriä) tekee makuupussista kestävän ja pitkäikäisen. Vuorikangas (7 denieriä) hyödyntää TILT-teknologiaa, joka lisää lämmöneristystä ja kestävyyttä. Sisällä oleva lämpökaulus estää lämmön karkaamisen ja pitää lämmön pussin sisällä. Puolipitkä vetoketju tarjoaa helpon pääsyn makuupussiin ja ilmanvaihtoa tarvittaessa.

   Rab Mythic Ultra 360:n  pakkauskoko on vain 36 cm x 18 cm, mikä tekee siitä erittäin kompaktin ja helpon kuljettaa mukana. Lisäksi sen keveys – vain 600 g – tekee siitä todellisen ultrakevyen retkeilyvarusteen.

   Kokonaisuutena Rab Mythic Ultra 360 on rehellisesti sanottuna lähes vertaansa vailla oleva ultrakevyt makuupussi, joka yhdistää minimaalisen massan, lämmön ja mukavuuden täydellisesti. 

    

   Marmot Bantamweight 15 makuupussi (Regular)

    • Massa: 688 g

    • Mukavuuslämpötilat: Naiset -3 °C ja miehet -10 °C 

    • Äärilämpötila: -29 °C 

    • Täyte: Untuva

    • Saatavilla kolme kokoa: Short, Regular ja Long

    • Vetoketju: Puolipitkä vetoketju pussin edessä

    Marmot Bantamweight häviää Rabin ultrakevyelle kolmen vuodenajan makuupussille vain massansa puolesta ja siinäkin suhteessa vain alle 100 g. Muuten Rabin ja Marmotin pussit ovat lähtökohtaisesti samalla viivalla ja myös Marmot Bantamweight on massaansa nähden erittäin lämmin ja ominaisuuksiltaan erinomainen erittäin kevyt makuupussi. Suurin ero pussien välillä lienee vetoketjun paikka, joka Marmotin pussissa on sijoitettu pussin päälle. Toisille käyttäjille tämä on miellyttävin vaihtoehto ja toiset pitävät enemmän siitä, että vetoketju on sivulla – mielipideasia siis.

     Bantamweight 15 -pussin täyteuntuva on huippulaadukasta, ja sen kuohkeudesta kertova fillpower-luku on vaikuttava 900. Tämä tarkoittaa, että untuva on erittäin kuohkeaa ja tarjoaa siten erinomaisen lämmöneristyksen suhteessa painoonsa. Pussin täyte tekee siitä kevyen ja kompaktin, jopa monia kesäpusseja kevyemmän ja helpommin pakattavan.

    Untuvan kosteudenkestävyys on tärkeä tekijä, ja Bantamweight 15 -pussissa on käytetty Down Defender -käsittelyä. Tämä erityinen käsittely tekee untuvasta kosteutta hylkivää ja estää sen paakkuuntumista. Näin voi luottaa siihen, että makuupussi säilyttää lämmöneristyskykynsä myös kosteissa olosuhteissa.

    Pussin Regular-koko on suunniteltu käyttäjille, joiden pituus on enintään 183 cm ja Short -koko maksimissaan 168 cm pitkille. Long -kokoinen sopii jopa 198 cm pitkille henkilöille. Bantamweight 15 -pussin ”Marmot slim mummy” -muotoilu tarjoaa napakan ja istuvan leikkauksen, joka maksimoi lämmöneristyksen. Pussin mitat, kuten hartian ympärys (153 cm), lantionympärys (137 cm) ja jalkopään ympärys (115 cm), on suunniteltu optimaaliseen lämmöneristykseen mutta kuitenkin niin, että pussissa pystyy myös liikkumaan.

    Pussin pinta- ja vuorikangas ovat vahvaa 7 denierin mini-ripstop-nailonia. Tämä materiaali on pitkäikäistä ja kestää hyvin kulutusta ja repeytymiä. Kaarevat untuvaosastot pitävät untuvan paikallaan ja estävät sen siirtymisen pussin sisällä.

    Kuten aiemmin jo mainittiin, painoltaan Bantamweight Regular 15 on kevyt, vain 688 grammaa, ja sen pakkauskoko on kompakti, vain 35 cm x 16 cm. Pussin Short -koko painaa 632 g ja Long 780 g.

     

    Paras edullinen kolmen vuodenajan ultrakevyt makuupussi:

    Marmot Trestles Elite Eco 30 makuupussi (Regular)

     • Massa: 920 g

     • Mukavuuslämpötilat: Naiset 3,1 °C ja miehet -2,2 °C 

     • Äärilämpötila: -18,5 °C 

     • Täyte: Kierrätysmateriaalista valmistettu HL-ElixR Eco -kuitu

     • Saatavilla useita kokoja sekä lapsille, naisille että miehille

     Jos etsii pienemmälle budjetille sopivaa ultrakevyttä kolmen vuodenajan makuupussia, Marmot Trestles Eco 30 -sarjasta löytyy jokaiselle sopiva vaihtoehto. Tämä Marmotin makuupussi saa edullisen hintansa lisäksi plussaa ympäristöystävällisestä lähestymistavasta. Tuotenimen Eco-merkintä viittaa siihen, että pussi hyödyntää kierrätysmateriaaleja ja on valmistettu ilman haitallisia PFC-yhdisteitä. Tämä tekee siitä harkitun valinnan ympäristötietoisille retkeilijöille, jotka haluavat vähentää hiilijalanjälkeään luonnossa.

     Miesten Regular-koko on suunniteltu käyttäjille, joiden pituus on enintään 183 cm. Pussin pintamateriaali on valmistettu kestävästä 20 denierin kierrätyspolyester-ripstopista, joka kestää hyvin kulutusta ja repeytymiä. Vuoren materiaali polyester taffeta on valmistettu 20 denierin kierrätyspolyesterista.

     Trestles Elite Eco 30 -pussin eristemateriaalina käytetään HL-ElixR Eco -kuitua, joka niin ikään on valmistettu kierrätysmateriaaleista. Tämä kuitu takaa erinomaisen lämmöneristyksen ja auttaa pitämään lämpimänä myös viileinä öinä. Kolmiulotteinen huppu ja anatomisesti muotoiltu jalkopää lisäävät mukavuutta ja antavat tilaa liikkumiselle.

     Marmot Trestles Elite Eco 30 -makuupussi toimitetaan mukanaan kätevä pakkauspussi ja kotikäyttöön tarkoitettu säilytyspussi. Aiemmin esiteltyihin kolmen vuodenajan pusseihin verrattuna Regular-kokoisella Trestles Elite Ecolla on reilummasti massaa, 920 g, mutta se on silti erittäin kevyt näin toimivaksi ja edulliseksi makuupussiksi.

      

     Paras ultrakevyt makuupussi kesäkäyttöön:

     Sea to Summit Spark SP1 makuupussi (Regular)

      • Massa: 340 g

      • Pakkauskoko: 11,5 x 14 cm

      • Mukavuuslämpötilat: Naiset 9 °C ja miehet 5 °C 

      • Täyte: Untuva

      • Saatavilla myös pidempi Long -versio

      Karkkipussin verran painava ja hämmästyttävän pieneen tilaan pakkautuva Sea to Summit Spark -makuupussi on täytetty huippuluokan untuvalla, jonka fill power -luku on 850. Tämä takaa erinomaisen lämmöneristyksen ja kevyen painon. Vaikka makuupussi onkin erittäin kevyt, sillä tarkenee nukkumaan myös viileämmällä ilmalla.

      Sea to Summit on panostanut myös pussin suorituskykyyn kosteissa olosuhteissa: Untuvatäyte on kyllästetty vettä hylkiväksi. Pintakangas on valmistettu kestävästä 10 denierin nailonista, joka tarjoaa hyvän suojan kulumista ja repeämiä vastaan.

      Spark-makuupussissa on 1/3-pituinen vetoketju, joka helpottaa menemistä makuupussiin ja pois. Tämä on kätevä ominaisuus erityisesti kesäisissä olosuhteissa, kun kaipaa nopeaa viilennystä tai pääsyä makuupussista.

      Miesten regular-koko on suunniteltu käyttäjille, joiden pituus on enintään 183 cm. Pussin mitat varmistavat hyvän istuvuuden ja tarjoavat riittävästi tilaa hartioille, lantiolle ja jaloille.

       

      Hyvä keskihintainen makuupussi kesään:

      Fjällräven Funäs Lite 

       • Massa: 470 g

       • Pakkauskoko: 14 x 23 cm

       • Mukavuuslämpötilat: Naiset 16 °C ja miehet 13 °C 

       • Täyte: Polyesteri

       • Saatavilla myös pidempi Long -versio

       Fjällräven Funäs Lite on kevyt ja käytännöllinen keinokuitumakuupussi, joka tarjoaa erinomaisen ratkaisun matkailuun, yövkyläilyihin ja kesäkäyttöön. Tämä makuupussi on suunniteltu erityisesti tarjoamaan keveyttä ja helppoa pakkautuvuutta.

       Funäs Lite -makuupussissa on Supreme Microloft -täyte, joka tarjoaa hyvän eristyskyvyn myös kosteissa olosuhteissa. Pääosan avoin rakenne ja täyspitkä kaksisuuntainen vetoketju edistävät ilmanvaihtoa, mikä tekee nukkumisesta miellyttävää lämpiminä kesäöinä. Toisaalta vetoketjun pituinen pehmustettu suojalista suojaa vedolta ja pitää kylmän ilman loitolla.

       Makuupussin jalkopäässä on ergonomisesti muotoiltu tilava alue jaloille ja siinä on kätevä pieni sisätasku, jossa voi säilyttää pikkutavaroita käden ulottuvilla. Makuupussin ripustamista varten sen jalkopäästä löytyy näppärät silmukat.

       Fjällräven Funäs Lite -makuupussin Regular -koko on suunniteltu enintään 180 cm pitkille käyttäjille. Se tarjoaa mukavan käytön lämpötilan, joka on +13°C miesten ja +16°C naisten malleissa. Pussista on myös saatavilla Long -versio, joka sopii maksimissaan 195 cm pitkille.

       Funäs Lite -makuupussi sisältää myös kätevän pakkauspussin, joka helpottaa sen kuljettamista ja säilyttämistä.

        

       Hyvä edullinen kesämakuupussi:

       Deuter Dreamlite

        • Massa: 590 g

        • Mukavuuslämpötilat: Naiset 13 °C ja miehet 10 °C 

        • Täyte: Polyesteri

        • Saatavilla myös pidempi Long -versio

        Mikäli etsinnässä on oikeasti edullinen ja kohtuullisen lämpimissä olosuhteissa käytettävä ultrakevyt makuupussi, Deuterin Dreamlite tarjoaa hyvän hinta-laatusuhteen.Tässä makuupussissa nukkuu mukavasti lämpiminä kesäöinä ja se toimii myös erinomaisesti lisäeristeenä toisen makuupussin sisällä käytettynä.

        Makuupussin sisäpuolella on yksi tasku, jonne voi sujauttaa pienet tavara talteen. Lisäksi Deuter Dreamlite -makuupusseissa käytetään PFC-vapaata pintakyllästettä, mikä tarkoittaa, että se on valmistettu ympäristöystävällisellä tavalla haitallisten kemikaalien käyttöä vähentäen. 

         

        Ultrakevyt makuupussi on kevytretkeilijöiden ykkösvalinta

        Luonto kutsuu retkeilijöitä ympäri maailmaa tutkimaan uusia maisemia ja kokemaan unohtumattomia seikkailuja. Olipa tavoitteenasi lähteä vaellukselle vuoristoon, retkelle aarniometsään tai vain viettää yö teltassa tähtitaivaan alla, yksi tärkeimmistä varusteista, joita tarvitset, on laadukas makuupussi.

        Ultrakevyet makuupussit eroavat perinteisistä makuupusseista siinä, että ne on suunniteltu mahdollisimman keveiksi, mutta kuitenkin ilman kompromisseja laadun suhteen. Nämä makuupussit käyttävät edistyksellisiä materiaaleja ja innovatiivisia tekniikoita, jotka mahdollistavat niiden keveyden ja samalla tarjoavat optimaalisen lämmöneristyksen ja mukavuuden. Valmistajat ovat huomioineet jokaisen gramman ja pyrkineet vähentämään pussin painoa maksimaalisesti ilman, että suorituskyky tai kestävyys kärsivät.

        Ultrakevyt makuupussi on pieneen tilaan menevä

        Yksi tärkeimmistä eduista ultrakevyissä makuupusseissa on niiden pieni pakkauskoko. Ne mahtuvat helposti pieneen reppuun tai rinkkaan, mikä on erityisen tärkeää pitkillä vaelluksilla tai retkillä, joilla varusteille on niukasti tilaa. Koostaan huolimatta laadukkaat ultrakevyet makuupussit tarjoavat myös korkean eristyskyvyn, joten nukkua voi mukavasti ja lämpimästi myös äärimmäisissä sääolosuhteissa.

        Ultrakevyttä makuupussia valitessa on kuitenkin tärkeää ottaa huomioon omat tarpeet ja suunnitellut käyttöolosuhteet. Vaikka ultrakevyet makuupussit ovat erinomainen valinta kesäretkille tai lämpimämpiin ilmastoihin, ne eivät välttämättä tarjoa riittävää suojaa erittäin kylmissä olosuhteissa.

        Usein kysyttyä:

        Ultrakevyiden makuupussien paino vaihtelee merkittävästi valmistajan ja makuupussin ominaisuuksien mukaan. Tyypillisesti ultrakevyet makuupussit on suunniteltu olemaan erittäin kevyitä ja painavan alle 1 kg.

        Ultrakevyiden makuupussien painot ymmärrettävästi vaihtelevat valmistajan ja mallin mukaan. Jotkut erittäin kevyet makuupussit voivat painaa alle 500 grammaa, kun taas toiset saattavat olla hieman painavampia, noin 700-900 grammaa.

        On tärkeää ymmärtää, että ultrakevyiden makuupussien keveys usein johtuu käytetyistä kevyistä materiaaleista ja siitä, että niihin ei sisälly ylimääräisiä ominaisuuksia tai eristystä, jotka lisäisivät painoa. Tämä voi vaikuttaa makuupussin lämpötila-alueeseen ja yleiseen mukavuuteen eri olosuhteissa.

        Kevyiden makuupussien paino vaihtelee myös merkittävästi valmistajan ja makuupussin ominaisuuksien mukaan. Kevyet makuupussit ovat yleensä hieman painavampia kuin ultrakevyet makuupussit, koska ne saattavat sisältää enemmän eristystä tai muita ominaisuuksia.

        Tyypillisesti kevyet makuupussit voivat painaa noin 1-1,5 kg. Joissakin tapauksissa kevyeksi voi laskea makuupussin, joka painaa jopa hieman yli 2 kg, etenkin jos ne ovat talvikäyttöön suunniteltuja eli niissä on enemmän eristystä ja suurempi lämpötila-alue.

        Kevyissä makuupusseissa voi olla parempi eristys ja mukavuus verrattuna ultrakevyisiin makuupusseihin. Niissä voi olla myös muita ominaisuuksia, kuten huppu, vetoketjut, taskut jne., jotka voivat lisätä painoa. Retkeilijän tulisi punnita painon ja mukavuuden välillä löytääkseen sopivan kevyen makuupussin retkeilytarpeisiinsa.

        Kevyt ja ultrakevyt makuupussi ovat molemmat suunniteltu keventämään retkeilijän taakkaa ja tarjoamaan riittävää eristystä mukavan yöunen saamiseksi ulkona. Näiden kahden välillä on kuitenkin joitain eroja.

        Paino: Kevyet makuupussit ovat yleensä hieman raskaampia kuin ultrakevyet makuupussit. Ultrakevyt makuupussi on suunniteltu olemaan mahdollisimman kevyt, ja siinä käytetään erittäin kevyitä materiaaleja ja vähennetään tarpeettomia ominaisuuksia. Kevyissä makuupusseissa voi olla hieman enemmän eristystä ja muita ominaisuuksia, mikä voi lisätä painoa hieman.

        Eristys: Ultrakevyissä makuupusseissa käytetään usein erittäin kevyttä ja hyvin kompressoituvaa eristystä, kuten untuvaa tai synteettistä eristemateriaalia. Kevyissä makuupusseissa voi olla enemmän eristystä, mikä tekee niistä lämpimämpiä, mutta myös hieman painavampia.

        Lämpötila-alue: Kevyet ja ultrakevyet makuupussit on yleensä suunniteltu käytettäväksi eri lämpötila-alueilla. Ultrakevyet makuupussit ovat usein kevyitä, maksimissaan kolmen vuodenajan makuupusseja, jotka toimivat hyvin lämpimissä tai viileissä olosuhteissa. Kevyet makuupussit voivat sopia jopa ympärivuotiseen käyttöön.

        Hinta: Yleensä ultrakevyet makuupussit ovat kalliimpia kuin kevyet makuupussit. Tämä johtuu siitä, että ultrakevyiden makuupussien valmistuksessa käytetään erittäin kevyitä ja korkealaatuisia materiaaleja, jotka nostavat tuotantokustannuksia.

        Valinta kevyen ja ultrakevyen makuupussin välillä riippuu omista retkeilytarpeista. Jos painon minimoiminen on ensisijaisen tärkeää ja aikoo retkeillä lämpimissä olosuhteissa, ultrakevyt makuupussi voi olla hyvä valinta. Jos tarvitsee enemmän eristystä ja suunnittelee retkeilyä vaihtelevissa tai kylmissä olosuhteissa, kevyt makuupussi voi olla parempi vaihtoehto.

        Ultrakevyt makuupussi ei yleensä ole paras vaihtoehto talviseen käyttöön, lukuun ottamatta aivan pienimpiä pakkasia. Tähän on useita syitä.

        Ultrakevyiden makuupussien tarkoitus on minimoida paino ja tilan tarve, mikä tarkoittaa, että niissä käytetty eristysmateriaali on usein ohuempaa ja kevyempää vaikkakin lähtökohtaisesti painoonsa nähden erittäin lämmintä. Tämä kuitenkin heikentää niiden eristyskykyä ja tekee niistä vähemmän tehokkaita pitämään lämpöä sisällään kylmissä olosuhteissa.

        Talvella lämpötilat voivat olla hyvin alhaisia, ja silloin tarvitaan tehokkaampaa lämmönsäätelyä makuupussin avulla. Ultrakevyet makuupussit eivät yleensä tarjoa riittävää eristystä ja lämmönsäätelyominaisuuksia, jotka ovat tarpeen äärimmäisissä kylmissä olosuhteissa. Lisäksi talvella retkeillessä on aina tärkeää varmistaa turvallisuus ja hyvinvointi. Ultrakevyet makuupussit eivät välttämättä tarjoa riittävää suojaa erittäin kylmiä lämpötiloja vastaan, mikä voi johtaa paleltumiseen tai pahimmassa tapauksessa hypotermiaan.

        Ultrakevyet makuupussit on suunniteltu erityisesti keveyttä ja kompaktiutta silmällä pitäen, joten ne eivät yleensä tarjoa monipuolisuutta pakkasten lisäksi muihinkaan vaikeisiin sääolosuhteisiin. Talvella voi esiintyä vaihtelevia sääolosuhteita, kuten kovaa tuulta, lunta ja kosteutta, ja tällaisissa tilanteissa tarvitaan makuupussia, joka pystyy tarjoamaan riittävän suojan.

        Vaikka ultrakevyt makuupussi on erinomainen valinta kesä- ja kolmen vuodenajan retkeilyyn, suositelemme harkitsemaan hyvillä ominaisuuksilla varustettua talvimakuupussia, joka on suunniteltu tarjoamaan parempaa eristystä, lämmönsäätelyä ja suojaa äärimmäisissä kylmissä olosuhteissa.

        Se riippuu oikeastaan tilanteesta ja makuupussista. Ultrakevyessä makuupussissa nukkuminen vaatteet päällä voi olla hyödyllistä, erityisesti kylmässä tai jos makuupussin eristyskyky ei ole riittävä lämpötilaan nähden. Vaatteiden käyttäminen voi tarjota lisälämpöä ja auttaa säilyttämään kehon lämpöä paremmin makuupussin sisällä.

        Kun nukut vaatteet päällä, kehosi lämmittää vaatteiden ilmarakenteen ja luo eräänlaisen eristävän kerroksen makuupussin ja kehosi välille. Tämä voi auttaa sinua pysymään lämpimänä ja mukavana kylmemmissä olosuhteissa. On kuitenkin tärkeää valita sopivat vaatteet, jotka eivät ole liian tiukkoja tai rajoita verenkiertoa, ja jotka eivät aiheuta ylimääräistä hikoilua, koska kosteus voi viilentää kehoa ja heikentää makuupussin kykyä pitää sinut lämpimänä.

        Toisaalta, jos ultrakevyen makuupussin eristyskyky on riittävä ja yöllä odotetaan kohtuullisen lämpimiä olosuhteita, voit nukkua makuupussissa ilman ylimääräisiä vaatteita. Tämä voi olla mukavampaa ja vähentää hikoilun riskiä.

        Jokaisella retkeilijällä voi olla erilaisia mieltymyksiä ja tarpeita lämmönsäätelyn suhteen, joten on hyvä kokeilla erilaisia vaihtoehtoja ja kuunnella omaa kehoa löytääkseen sopivan tavan nukkua ultrakevyessä makuupussissa.