Helsport Finnmark 6-8: Arvostelu ja kokemuksia

Helsport Finnmark 6-8 -teltta on erinomainen vaihtoehto majoitteeksi kaikenlaisille ulkoilmaelämyksille vuoden ympäri. Tämä tilava kotamallinen teltta tarjoaa umpinaisen rakenteensa ansiosta erinomaista suojaa sekä sääolosuhteilta että hyönteisiltä. Finnmark-kotateltta on kestävä ja käytännöllinen vaihtoehto esimerkiksi kalastus- ja metsästysretkille, partioleireille, perheen kanssa retkeilyyn ja kaikkeen muuhun telttailuun sekä maastossa että leirintäalueella.

 

Helsport Finnmark 6-8 lyhyesti:

  •  
  • Massa: 9,4 kg

  • Henkilömäärä: 6-8

  • Vesipilariarvot: Ulkoteltta 3000 mm, pohja 5000 mm

  • Sisäänkäynnit: 2

  • Eteiset: 0

  • Rakenne: Umpinainen kota keskisalolla

  • Mahdollista lämmittää esimerkiksi puulämmitteisellä kaminalla

  • Materiaalit: Ulkoteltta patentoitu 75D Rainguard® -materiaali, sisäteltta 68D polyesteri ja pohja 70D polyesteri

  • Valmistusmaa: Kiina

  Helsport Finnmark 6-8 ominaisuudet ja käyttö

  Finnmark -kotateltassa on kaksi sisäänkäyntiä hyttysverkoilla, joiden ansiosta ilman saa kiertämään teltassa hyvin.  Kodan rakennetta kannattelee yksi alumiininen keskisalko, joka tekee pystyttämisestä helppoa ja nopeaa. Lumiliepeet takaavat suojan myrskyiltä ja talviolosuhteilta. Teltta on mahdollista lämmittää esimerkiksi lisävarusteena saatavan kamiinan avulla, mikä takaa lämpöä ja asumismukavuuttaa ympäri vuoden. Pohjassa on avattava aukko kaminan tai muun lämmittimen asentamiseksi.

  Teltan huipussa on säädettävä ilmastointiaukko, jonka ansiosta ilma kiertää tehokkaasti teltassa ja jonka avulla teltan lämmittäminen puuta polttamalla on mahdollista. Lisäksi kodassa on Helsport Air Flow II -tuuletusjärestelmä ja kaksi suljettavaa ilma-aukkoa, jotka tarjoavat lisäilmanvaihtoa tarpeen mukaan. Kodan sisäteltta on säädettävä, minkä avulla teltan lämmönpitoon on mahdollista vaikuttaa. Erikoisvahvat kiinnitysnarut ja vahvistetut kiinnityskohdat lisäävät teltan vakautta ja kestävyyttä. Myrskynaruille on omat pidikkeet kuljetusta varten, joten ne eivät sotkeudu toisiinsa.

  Teltan materiaalit ovat kevyitä, mutta silti kestäviä ja laadukkaita. Ulkoteltan vesipilariarvo on 3000 mm/cm² ja pohjan vesipilariarvo 5000 mm/cm², mikä takaa sen, että teltta pysyy kuivana kaikenlaisissa sääolosuhteissa. Helsport ilmoittaa teltan kokonaispainoksi 8,8 kg, mutta kun mukana kannetaan kaikki teltan mukana tulevat varusteet, todellinen massa on 9 380 g. Teltta on kuitenkin kuuden hengen teltaksi hyvin kevyt ja siten sekä helppo pakata että kuljettaa mukana maastoon. Teltassa on yksi 255 cm pitkä alumiininen keskisalko ja 30 erittäin kestävää kiilaa. Keskitolpan korkeus tekee teltasta korkean ja mukavan oleilla myös pitkille ihmisille.

   

  Kokemuksia Helsport Finnmark 6-8 -kotateltasta

  “Finnmark 6-8 on paras talviteltta, jota olen koskaan käyttänyt. Se on erittäin tukeva ja on kestänyt kovia myrskyjä. Säädettävä sisäteltta on loistava ominaisuus, jonka avulla on helppo pysyä lämpimänä myös kylminä öinä”

  Helsport Finnmark -teltta saa osakseen paljon positiivista palautetta. Arvioissa korostuvat korkea teltan laatu, kestävyys ja monipuolisuus eri sääolosuhteissa. Erityisesti säädettävä sisäteltta ja kaksi sisäänkäyntiä hyttysverkoilla keräävät kiitosta käyttäjiltä. Finnmark 6-8 on helppo pystyttää. Pystyttämisen voi hoitaa joko osissa tai niin, että sisä- ja ulkoteltat on kiinnittetty toisiinsa. Vaikka kota saakin hyvää palautetta pystytettävyydestä, sen kokoaminen ja kiinnittäminen kunnolla voi viedä aikaa. Teltan siis saa tarvittaessa nopeastikin pystyyn, mutta jos sääolosuhteet ovat haastavat tai on odotettavissa myrskyä tai lumimyräkkää, viimeistelyyn ja huolelliseen pingottamiseen joutuu ja kannattaakin käyttää aikaa. Ns. täydellinen pystytys voi viedä harjoittelun määrästä riippuen 20 – 60 minuuttia ja parhaan tuloksen saa aikaiseksi pystyttämällä sisä- ja ulkoteltat erikseen. Kiitosta Finnmark 6-8 saa myös materiaaleista: Sekä teltat että hyvin suunniteltu keskitolppa ovat kevyitä ja telttakankaat kuivuvat nopeasti.

  Teltan lämmittäminen onnistuu mukavasti. Telttaan on lisävarusteina erilaisia lämmittimiä ja halutessaan teltan sisälle voi tehdä jopa pienen nuotion. Teltta on tehty palosuojatuista materiaaleista, mutta ymmärrettävästi kokkoa sen sisään ei kuitenkaan kannata sytyttää.

  Negatiivista palautetta teltalle annetaan muutamista asioista, jotka oikeastaan liittyvät teltan suunnitteluun. Teltan yläosan huppu saattaa nousta tuulessa ylöspäin, mikä saattaa johtaa veden tihkumiseen telttaan. Kaikki eivät myöskään koe teltan pohjassa olevaa aukkoa tarpeeksi käytönnöllisesti. Kamiinalle tai muulle lämmittimelle suunniteltu aukko on kiinnitetty tarranauhoilla, mikä mahdollistaa pienten roskien siirtymisen telttaan pohjan kautta. Lisäksi, kuten lähtökohtaisesti kaikkien telttojen kohdalla, ilmoitettu henkilömäärä 6-8 on aika optimistinen. Tähän telttaan mahtuu parhaiten 4- 6 henkeä varusteineen. Mikäli varusteita ei ole liiaksi tai telttaan majoittuvat henkilöt eivät ole kovin suuria, toimii teltta myös oman mitoituksensa mukaisesti. Koska teltassa ei ole tilanjakajia, se ei myöskään tarjoa yksityisyyttä, joten varsinkin kahdeksan hengen käytössä on hyvä ymmärtää, että teltassa saa olla tiiviisti. Joissain arvosteluissa on mainittu, että teltta on verrattain painava ja kookas, mikä tekee siitä hieman hankalan kuljettaa joihinkin paikkoihin Lisäksi jotkut käyttäjät ovat maininneet, että teltan hinta on aika korkea, mutta he ovat kuitenkin todenneet teltan olevan hintansa arvoinen sen korkean laadun ja kestävyyden vuoksi.

  Yhteenvetoa

  Yhteenvetona voidaan todeta, että Helsport Finnmark 6-8 on erinomainen valinta vaativaan erämaavaellukseen tai retkeilyyn. Teltan korkea laatu ja kestävyys tekevät siitä säänkestävän ja turvallisen suojan kovissakin olosuhteissa. Lisäksi teltta on tarpeeksi tilava ja mahdollistaa mukavan majoittumisen isommallekin porukalle. Helsport Finnmark 6-8 on omassa hintaluokassaan kilpailukykyinen vaihtoehto, ja teltan monipuoliset ominaisuudet tekevät siitä harkitsemisen arvoisen vaihtoehdon kaikille, jotka suunnittelevat pidempiä erämaaretkiä. Jos kaipaat apua ison teltan valintaan, täältä löytyy 6 hengen telttojen vertailu. Jos taas etsinnässä teltta, jonka voi lämmittää esimerkiksi telttakamiinana avulla, täältä löytyvät parhaat lämmitettävät teltat. Finnmarkin hinnan ja lisätiedot pääset katsomaan alla olevasta linkistä.

  Helsport teltat

  Helsport on norjalainen huippulaatuisten retkeilyvarusteiden valmistaja, jonka kaikki tuotteet on suunniteltu pohjoisen haastaviin olosuhteisiin. Helsport-tuotteilla on viiden vuoden takuu, ja yritys tarjoaa myös korjauspalvelun kohtuullista korvausta vastaan, jos tuote vioittuu takuun umpeutumisen jälkeen.