Uusi lempipaita? – 5 x miesten merinovillainen t-paita

Merinovilla tavallisen t-paidan materiaalina saattaa kuulostaa vieraalta, mutta se sopii ominaisuuksiensa takia erinomaisesti ulkoilu- ja urheiluvaatteiden lisäksi myös päivittäin pidettävien arkivaatteiden materiaaliksi.

Lempivaatteen valitsee päälleen kerta toisensa jälkeen, koska se on hyvin istuva ja laskeutuva, hyvännäköinen ja mukava pitää päällä. Merinovillainen paita voi olla kaikkea tätä. Lisäksi merinovilla vie käyttömukavuuden uudelle tasolle verrattuna klassisiin puuvilla-t-paitoihin ja luonnon omana teknisenä kuituna tekee vaatteesta kehon lämpötasapainoa säätelevän eli se lämmittää kylmällä ja viilentää kuumalla ilmalla. Hikoilu ja hien kuivuminen puuvillainen t-paita päällä on monelle tuttu, epämiellyttävä tunne. Merinovillavaate on märkänäkin mukava päällä ja se kuivuu nopeasti.

Merinovaatteiden huonona puolena voidaan pitää hintaa ja laadukkaat t-paidat saattavat tuntua kalliilta. Toisaalta edullinen vaate saattaa olla vähemmän laadukas ja kulua nopeasti käytössä. Kun valitsee kulutusta kestävän vaatteen ja hoitaa sitä oikein, merinopaita kestää pitkään ja on takuulla hintansa väärti.

Merinovaillaisia t-paitoja löytyy pääasiassa urheilullisina malleina ja yksinkertaisina ns. jokapaikan t-paitoina. Jos etsii klassista mutta tyylikästä paitaa, jonka voi yhdistää sekä urheiluvaatteisiin että farkkuihin, tästä artikkelista löytyy hyviä vaihtoehtoja. Esittelyyn on valikoitu myös hyviä sporttisia paitoja, jotka toimivat niin treeneissä kuin ulkoilussa.

Parhaat vapaa-ajan t-paidat

North Outdoor All Day 150

Materiaali: 70% merinovilla (17,2 µm), 30% bambu

Materiaalipaino: 150g/m²

Suomalaisen North Outdoorin All Day 150 t-paita on suunniteltu vapaa-aikaan, mutta käy hyvin myös ulkoiluun ja treenivaatteeksi. Se on tehty erittäin hienosta ja joustavasta merinovillan ja bambun seoksesta, mikä tekee siitä erittäin pehmeän tuntuisen ihoa vasten. Paidan materiaali on hengittävää ja se säätelee hyvin kehon lämpötasapainoa. Värivalikoimasta löytyy viisi maanläheistä väriä valkoisesta mustaan. Tämä paita on hyvä vaatekaapin kulmakivi, joka on helppo yhdistää moniin tyyleihin.

Chrome Industries Merino

Materiaali: 65% merinovilla, 35% polyesteri

Materiaalipaino: 180g/m²

“Täydellinen t-paita. Laadukas leikkaus ja materiaali, tuntuu pehmeämmältä kuin muut merinotuotteet. Olen käyttänyt tätä kaikkialla.”

Katu-uskottavan ja laatua kunnioittavan Chromen merinopaita on helppo yhdistää erilaisiin asuihin ja käyttää kerrospukeutumisessa kaikkina vuodenaikoina. Se on istuvuudeltaan normaali ja tyyliltään minimalistinen, mikä tekee siitä ajattoman tyylikkään. Se on saanut erinomaisia käyttäjäarvioita, joissa kiitellään erityisesti paidan mukavuutta, hengittävyyttä ja monikäyttöisyyttä. Tätä paitaa saa mustana ja harmaana.

Paras paita sekä urheiluun että arkeen

Icebreaker Tech Lite Crewe

Materiaali: 87 % merinovilla, 13 % polyamidi

Materiaalipaino: 150 g/m2

”Tämä paita on todella mukava ja täydellinen lähes joka tilanteeseen. Pitää viileänä kesällä ja lämpimänä talvella. Suosittelen!”

Icebreakerin Tech Lite on suunniteltu ja valmistettu monikäyttöisyyttä ajatellen. Se sopii sekä kaupungille että treenivaatteeksi ja oikeastaan kaikkeen siltä väliltä. Myös kerrospukeutumiseen alimmaksi kerrokseksi. Materiaalissa oleva polyamidi tekee paidasta kulutusta kestävän ja merinovilla lämpimällä ilmalla viilentävän ja kylmällä ilmalla lämmittävän. Paita hengittää ja siirtää tehokkaasti kosteutta, mutta hylkii likaa ja epämiellyttäviä tuoksuja. 

2 x hyvä merinovillainen treenipaita

Lasting Quido

Materiaali: 100 % merinovilla

Materiaalipaino: 160 g/m2

“Laatutuote hyvään hintaan. Yllättävän pehmeä, imee hyvin kosteutta ja pitää viileänä. Ostin tämän treenipaidaksi ja toimii paremmin kuin mikään muu materiaali jota olen aiemmin käyttänyt. Ei ala haista kuten normaalit salipaidat.”

Hinnaltaan kilpailukykyisessä Lasting Quido t-paidassa on urheilullinen leikkaus. Se on suunniteltu erityisesti olosuhteisiin, joissa paidalta kaivataan keveyttä ja hengittävyyttä, mikä tekee siitä erinomaisen urheilupaidan. Se tuntuu miellyttävältä iholla voimakkaasta hikoilusta huolimatta eikä ime itseensä tuoksuja edes kovassa tai pitkäkestoisessa treenissä. Paitaa on kehuttu myös hyvästä istuvuudesta ja sitä on saatavilla viidessä hillityssä värissä.

Icebreaker Sphere Crewe

Materiaali: 52 % merinovilla, 35 % tencel, 13 % polyamidi

“Hyvin istuva, kevyt ja erittäin mukava päällä. Monikäyttöinen.”

Esittelyn toinen Icebreakerin t-paita on valmistettu aktiiviseen liikkumiseen ja se on tehty miellyttävästä Cool-Lite™ -merinovillasekoitteesta, jolla on viilentävä vaikutus. Seoksen tencel tehostaa kosteudensiirtoa ja polyamidi kestävyyttä. Seos haihduttaa hikeä kolme kertaa nopeammin kuin pelkkä merinovilla. Käyttäjäarviot ovat ylistäviä ja niiden mukaan paita toimii juuri niin kuin pitää: Se on erittäin miellyttävän ja kevyen tuntuinen päällä, lämmittää tai viilentää tarpeen mukaan, ei ime hajuja ja näyttää hyvältä. Icebreakerin tuotteet ovat laadukkaita ja eettisesti valmistettuja, mikä näkyy myös hinnassa.

Puuvillaa, teknistä kuitua vai merinoa?

Puuvillaiset paidat ovat monelle pukeutumisen perusta ja ne ehdottomasti ansaitsevat paikkansa arkikäytössä. Hyvillä ominaisuuksilla varustettuja synteettisistä kuiduista tehtyjä t-paitoja on myös paljon, joten valinnanvaraa riittää ja merinovillaisten vaatteiden hinta ja kestävyys saattavat mietityttää. Jos kuitenkin haluaa kokeilla jotain erilaista, viedä mukavuuden ja tekniset ominaisuudet uudelle tasolle ja hankkia monipuoliseen käyttöön sopivia vaatteita, merinovillaiset paidat ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia.