Paras retkisuihku vertailu

Viimeksi päivitetty 6.4.2024

Jokainen, joka on viettänyt pitkiä aikoja luonnossa, tietää, kuinka ihanaa on päästä suihkuun pitkän päivän jälkeen ennen telttaan tai vaikkapa hyttysverkolla varustettuun riippumattoon kapuamista. Modernit retkisuihkut tarjoavat tähän ratkaisun ovat kevyitä, helppokäyttöisiä ja yllättävän tehokkaita.

Tässä artikkelissa esittelemme parhaat retkisuihkut, jotka sopivat niin vaativaan erämaaretkeilyyn kuin rentoon leirielämään. Tutustu eri malleihin, niiden ominaisuuksiin ja siihen, mikä tekee niistä erityisen suosittuja käyttäjien keskuudessa. Olitpa sitten ensikertalainen tai kokenut luonnossa liikkuja, toivomme, että tämä opas auttaa sinua löytämään juuri sinulle sopivan retkisuihkun.

Parhaat retkisuihkut 2024

9.5/10

Arvosana 9.5/10

Nemo Helio Pressure Shower

 • Ei vaadi ripustamista: seisoo maassa, paineistetaan jalkapumpulla.
 • Pitkäkestoinen suihku: 5–7 minuuttia jatkuvaa painetta.
 • Helppo täyttää missä vain: ei letkua tarvita.

tarjoaa voimakkaan ja pitkäkestoisen suihkun, joka ei vaadi ripustamista eikä sähköä, tehdäkseen luonnon keskellä oleskelusta nautinnollisempaa.

Olipa kyseessä pitkän vaelluspäivän päätteeksi virkistäytyminen, varusteiden tai lemmikkien puhdistus retken jälkeen, tai astioiden huuhtelu leirissä, tämä kannettava suihku vastaa tarpeisiin. Helio on suunniteltu kestäväksi, helposti täytettäväksi ja sen voi ottaa mukaan minne tahansa.

9.1/10

Arvosana 9.1/10

Brunner Splash -matkasuihku

 • Helppokäyttöinen
 • Vettä riittää useampaan suihkuun
 • Säädettävä vedenvirtaus

Matkasuihku Brunner Splash on toimiva valinta kaikille, jotka haluavat nauttia raikkaasta suihkusta missä tahansa. 15 litran vesisäiliö, kätevä jalkapumppu ja monipuoliset lisävarusteet tekevät siitä ihanteellisen kumppanin ulkoilma-aktiviteetteihin ja erityisesti matkailuautoiluun. Brunnerin laatu ja käytännöllisyys takaavat, että tämä matkasuihku palvelee sinua pitkään. Olipa kyseessä sitten viikonloppuretki metsään tai pitkä matka erämaahan, Matkasuihku Splash on varma valinta mukaan kuljetettavaksi.

9.8/10

Arvosana 9.8/10

Sea To Summit Pocket Shower

 • Kevyt ja kompakti
 • Säädettävä suihkupää
 • Toimii myös kuivapussina

Sea To Summit Pocket Shower on innovatiivinen ja kompakti ratkaisu ulkosuihkuihin. Valmistettu kestävästä 70D Nylonista, tämä suihku tarjoaa noin kahdeksan minuutin lämpimän suihkun auringonvalon avulla. Sen monipuolisuus ja helppokäyttöisyys tekevät siitä välttämättömän varusteen jokaiselle ulkoilma-aktivistille. Olitpa sitten kokenut retkeilijä tai aloittelija, tämä suihku on ehdoton lisävaruste jokaiselle ulkoiluretkelle.

9.7/10

Arvosana 9.7/10

Arctic Caravan -retkisuihku

 • Akun kesto jopa 60 min
 • Tehokas, mutta vettä säästävä vesivirtaus
 • Vesivirtaus voidaan katkaista kahvasta

Arctic Caravanin uudistettu versio on retkisuihku, joka on varustettu käytännöllisillä ominaisuuksilla. Ladattavalla akulla varustettu suihku tarjoaa jopa 60 minuutin käyttöajan yhdellä latauksella, ja sen vesivirtaus on tehokas, mutta suunniteltu säästämään vettä. Olitpa sitten mökillä, vaelluksella tai festareilla, Arctic Caravan retkisuihku tarjoaa sinulle mahdollisuuden nauttia raikkaasta suihkusta missä tahansa. Kätevät lisävarusteet, kuten ripustuskoukku ja imukuppi, tekevät siitä erittäin käytännöllisen ja monipuolisen valinnan.

Retkisuihkun merkitys mökillä ja retkillä

Kun kesä saapuu ja retkeilykausi alkaa, moni meistä suuntaa mökille tai luontoon nauttimaan raikkaasta ilmasta ja luonnon rauhasta. Mutta miten pitää huolta hygieniasta, kun perinteinen suihku ei ole saatavilla? Ratkaisu on yksinkertainen: retkisuihku. Erityisesti ladattava retkisuihku on noussut suureen suosioon, ja moni jakaa omia kokemuksiaan innostuneena. 

Retkisuihku mahdollistaa raikkaan olon vaellusten aikana ja se on pelastus kuumina kesäpäivinä. Lisäksi se on kompakti ja helppo kuljettaa mukana. Monet retkeilijät ovat todenneet, että retkisuihku on yksi tärkeimmistä varusteistaan. Se ei ainoastaan puhdista, vaan myös virkistää ja antaa energiaa seuraavaan päivään.

Lisätietoa parhaista retkisuihkuista

Paras monipuolinen retkisuihku

9.5/10

Arvosana 9.5/10

Retkeilijöille, ulkoilma-aktivisteille ja seikkailunhaluisille, jotka arvostavat mukavuutta kaukana kotoa, Nemo Helio retkisuihku on ihanteellinen valinta. Se tarjoaa voimakkaan ja pitkäkestoisen suihkun, joka ei vaadi ripustamista eikä sähköä, tehdäkseen luonnon keskellä oleskelusta mukavampaa. Kätevän jalkapumpun ansiosta ei suihkuttelu ei vaadi turhaa värkkäämistä.

Olipa kyseessä pitkän vaelluspäivän päätteeksi virkistäytyminen, varusteiden tai lemmikkien puhdistus retken jälkeen, tai astioiden huuhtelu leirissä, tämä kannettava suihku vastaa tarpeisiin. Helio on suunniteltu kestäväksi, helposti täytettäväksi ja sen voi ottaa mukaan minne tahansa seikkailu vie.

Tekniset tiedot

 • Tilavuus: 11 litraa
 • Paino pakattuna: 605 grammaa
 • Pakkauskoko: 14 x 22 cm
 • Letkun pituus: 2,1 metriä
 • Materiaalit: PU-pinnoitettu polyesteri, TPU, Neopreeni letku
 • Musta / tumma Verglas-väri

Kokemuksia:

”Olen käyttänyt Nemo Helio Painepesua retkeillessäni, ja se on muuttunut leirintävarustesettini välttämättömäksi osaksi. Lämmittämällä vettä auringossa tai lisäämällä siihen suoraan lämmintä vettä, saa loistavan suihkun päivän päätteeksi.”

”Nemo Helio oli pelastus, kun kotipaikkakunnallani oli vesikatkos. Se toimi moitteettomasti usean päivän ajan ja tarjosi perheelleni ja minulle peseytymismahdollisuuden.”

Paras matkasuihku asuntoautoon

9.1/10

Arvosana 9.1/10

Retkisuihkuvertailussamme Brunner Splash -matkasuihku valittiin parhaaksi vaihtoehdoksi matkailuautoon. Tämä matkasuihku tuo huolettomuutta ja mukavuutta matkailuun, sillä sitä voi käyttää suihkussa käymisen lisäksi vaikkapa astioiden pesuun.

Brunner Spalsh -retkisuihkun pakkaukseen sisältyvät letku, jalkapumppu, laukku sekä suihkukahva tekevät siitä erittäin käytännöllisen ja monipuolisen. Sinulla on kaikki tarvittava mukana yhdessä kompaktissa paketissa, olitpa matkailuautossa, telttaretkellä tai nauttimassa päivästä rannalla.

Tekniset tiedot

 • Tilavuus 15 l

Kokemuksia:

Vaikka suoria käyttäjäkokemuksia ei löytynyt, Brunnerin tuotteet ovat tunnettuja laadustaan ja käytännöllisyydestään. Matkasuihku Splash, Brunner, on suunniteltu erityisesti ulkoilmaan, ja sen monipuoliset ominaisuudet tekevät siitä suositun retkeilijöiden ja matkailuautoilijoiden keskuudessa. On selvää, että Brunner on huomioinut käyttäjien tarpeet ja toiveet suunnitellessaan tätä tuotetta.

Paras retkisuihku vaellukselle

9.8/10

Arvosana 9.8/10

Kun vaelluksella kaipaa virkistävää suihkua, Sea To Summit Pocket Shower on helppo tapa hoitaa homma. Tämä taskukokoinen ja erittäin kevyt suihku on valmistettu kestävästä 70D Nylonista, joka on sama korkealaatuinen, kulutusta kestävä ja vedenpitävä kangas kuin Sea To Summitin Lightweight Dry Sacks -tuotteissa.

Tämä materiaali takaa, että suihku kestää kovassakin käytössä ja säilyttää veden lämpimänä. Saumansa ovat täysin teipattuja, ja rullattavassa yläosassa on kaksi ’D’-rengasta, joihin on kiinnitetty 20 jalkaa nailonköyttä, joten voit ripustaa suihkun melkein mihin tahansa. Olitpa sitten leirintäalueella, vuoristossa tai rannikolla, tämä suihku on aina mukanasi.

Tekniset tiedot

 • Massa: 120 g
 • Tilavuus: 10 l

Kokemuksia:

Käyttäjät ovat arvostaneet erityisesti Sea To Summit Pocket Showerin helppokäyttöisyyttä ja monipuolisuutta. He pitävät siitä, kuinka se voidaan pakata niin pieneksi ja silti tarjota niin tehokas suihkukokemus. Sen kevyt paino ja kompakti koko tekevät siitä ihanteellisen kumppanin retkeilyyn ja ulkoiluun. Monet ovat myös kehuneet suihkun tehokasta aurinkolämmitystä, joka tarjoaa miellyttävän lämpimän suihkun pitkän päivän jälkeen ulkona. Tämä on osoitus siitä, kuinka hyvin suunniteltu ja käytännöllinen tämä tuote todella on.

Paras ladattava retkisuihku

9.7/10

Arvosana 9.7/10

Tekniset tiedot

 • Ladattava akku: Suihkun mukana tuleva 3,7 V/2200mAh akku latautuu USB-johdon avulla noin 2-5 tunnissa, ja yhdellä latauksella saat noin 60 minuutin käyttöajan. Tämä tarkoittaa, että voit ottaa suihkun mukaasi pidemmillekin retkille ilman, että sinun tarvitsee huolehtia akun loppumisesta kesken kaiken.
 • Vesivirtaus: Suihkun vesivirtaus on 2 l/min, mikä säästää vettä verrattuna perinteiseen peseytymistapaan. Tämä on erityisen tärkeää alueilla, joilla vesi on rajallista, ja se auttaa myös ympäristön suojelussa. Retkisuihkun teho on kuitenkin riittävä miellyttävään suihkutteluun ja vesisuihkun voi myös katkaista kahvasta, mikä erottaa Arctic Caravanin monista muista ladattavista retkisuihkuista.
 • Käytännöllinen muotoilu: Suihkun mukana tulee ripustuskoukku ja imukuppi, joten voit ripustaa sen kätevästi ja nauttia kädet vapaana suihkusta. Tämä mahdollistaa monipuolisen käytön erilaisissa ympäristöissä, olitpa sitten leirintäalueella tai omassa takapihassasi.

Kokemuksia:

Käyttäjät ovat erityisen tyytyväisiä Arctic Caravan retkisuihkun helppokäyttöisyyteen ja monipuolisuuteen. He arvostavat sen kykyä tarjota virkistävä suihku missä tahansa, ilman kompromisseja. Monet ovat kehuneet sen olevan erinomainen ratkaisu mökkisuihkuna tai pihasaunassa, ja vettä kuluu huomattavasti vähemmän kuin perinteisillä menetelmillä.

Tämä ei ainoastaan säästä vettä, vaan myös tekee peseytymisestä nopeampaa ja tehokkaampaa. Lisäksi suihkun ladattava pumppu, pitkä suihkuletku ja käytännöllinen suihkukahva ovat saaneet kiitosta käyttäjiltä, jotka arvostavat tuotteen laadukkaita materiaaleja ja huolellista suunnittelua.

Mökkisuihkun valinta: 5 vinkkiä

Aurinkoenergialla toimiva mökkisuihku on ympäristöystävällinen valinta, ja se on monelle paras retkisuihku. Jos kuitenkin haluat nopean ja tehokkaan retkisuihkun, kannattaa harkita ladattavaa mallia. Eräs suosittu merkki on Opal retkisuihku, joka on saanut kiitosta käyttäjiltään sen helppokäyttöisyydestä ja tehokkuudesta. Arctic caravan -retkisuihku on myös mainio valinta karavaanareille, kun taas Tarmo retkisuihku on tunnettu kestävyydestään. Valitessasi mökkisuihkua, on tärkeää ottaa huomioon veden lämpötila ja paine. Monet suosivat aurinkoenergialla toimivia malleja, koska ne ovat ympäristöystävällisiä ja toimivat tehokkaasti. Ladattavat mallit ovat puolestaan käteviä, koska ne voidaan ladata esimerkiksi auton avulla. On myös tärkeää valita malli, joka on helppo puhdistaa ja huoltaa, jotta se kestää vuosia.

Retkisuihkun valinta voi aluksi tuntua ylivoimaiselta tehtävältä, sillä markkinoilla on lukuisia vaihtoehtoja eri hintaluokissa ja ominaisuuksilla. Kuitenkin, kun tuntee perusteet, löytää helpommin itselleen sopivan vaihtoehdon. Oleellisia seikkoja, joita kannattaa harkita, ovat:

Teho ja veden virtaus: Tehokas retkisuihku tuottaa riittävästi painetta, jotta suihkukokemus olisi mahdollisimman miellyttävä.

Akkukesto ja latausmahdollisuudet: Ladattava retkisuihku, jonka akku kestää tarpeeksi pitkään ja joka on helppo ladata, on kullanarvoinen.

Veden säiliön koko: Säiliön koon tulisi vastata tarpeitasi. Pidemmillä reissuilla suurempi vesisäiliö on hyödyllinen, kun taas lyhyemmillä matkoilla kompakti malli riittää.

Kestävyys ja materiaalit: Ulkoilma-aktiviteetteihin suunnitellun suihkun tulee kestää käyttöä ja kuljetusta. Materiaalien, kuten UV-suojatun muovin ja ruostumattoman teräksen, tulisi olla laadukkaita, jotta laite kestää aikaa ja käyttöä. Lisäksi, vedenkestävyys ja pölytiiviys ovat tärkeitä ominaisuuksia, jotka lisäävät laitteen käyttöikää.

Helppokäyttöisyys ja asennus: Hyvä retkisuihku on suunniteltu niin, että sen pystyy pystyttämään ja ottamaan käyttöön nopeasti ja vaivattomasti. Mallit, joissa on intuitiiviset säädöt ja yksinkertainen asennus, tekevät käyttökokemuksesta nautinnollisen.

Ekologisuus ja ympäristöystävällisyys: Retkeilijänä luonnon kunnioittaminen on lähellä sydäntämme. Siksi on tärkeää valita retkisuihku, joka käyttää vettä tehokkaasti ja on valmistettu ympäristöystävällisistä materiaaleista. Ladattava mökkisuihku, joka toimii aurinkoenergialla, on erinomainen valinta niille, jotka haluavat minimoida ympäristövaikutuksensa.

Tehdessäsi valintaa parhaasta retkisuihkusta, on tärkeää muistaa, että paras vaihtoehto riippuu henkilökohtaisista tarpeistasi, budjetistasi ja siitä, millaisissa olosuhteissa aiot suihkua käyttää.

Ladattava retkisuihku: Käytännöllinen valinta

Ladattava retkisuihku on kätevä varuste, joka sopii niin telttaretkelle, mökkeilyyn kuin karavaanareillekin. Se on kevyt, näppärä ja ennen kaikkea ympäristöystävällinen. Parhaan mökkisuihkun valinnassa moni suosii ladattavaa mallia sen käytännöllisyyden ja monipuolisuuden vuoksi. Tämän tyyppinen suihku on erityisen hyödyllinen paikoissa, joissa ei ole sähköä tai juoksevaa vettä. Ladattavuus tarkoittaa myös sitä, että voit ottaa suihkun mukaan minne tahansa menetkin, olipa kyseessä päiväretki tai viikonloppureissu. Lisäksi monet ladattavat retkisuihkut ovat varustettu tehokkailla akuilla, jotka kestävät useita käyttökertoja yhdellä latauksella. Tämä tekee niistä entistäkin käytännöllisempiä pitkillä retkillä.

Retkisuihkun valinta verkkokaupoissa

Verkkokaupoissa retkisuihkujen valikoima on laaja. On tärkeää tehdä taustatutkimusta, lukea muiden käyttäjien kokemuksia ennen ostopäätöstä. Opal retkisuihku ja Arctic caravan -retkisuihku ovat molemmat saaneet kiitosta käyttäjiltään ja ne ovat hyviä vaihtoehtoja harkittavaksi. Ostaessa verkkokaupoista on hyvä ottaa huomioon myös toimitusajat ja -kulut. Monet verkkokaupat tarjoavat ilmaisen toimituksen yli tietyn summan ostoksille, joten tarjouksia ja alennuksia kannattaa pitää silmällä. Lisäksi on tärkeää tarkistaa tuotteen palautus- ja takuuehdot. Jos olet epävarma siitä, mikä retkisuihku sopii parhaiten tarpeisiisi, monet verkkokaupat tarjoavat asiakaspalvelua chatin tai puhelimen kautta, joka voi auttaa tekemään oikean valinnan.

Miksi retkisuihku?

Teknologia kehittyy jatkuvasti, ja niin tekevät myös retkisuihkut. On jännittävää nähdä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan tällä alalla. Yksi asia on kuitenkin varmaa: kun valitset parhaan retkisuihkun tarpeisiisi, teet investoinnin, joka palvelee sinua monien retkien ajan. Tulevaisuuden retkisuihkut saattavat hyödyntää entistä tehokkaampia latausmenetelmiä, kuten aurinkopaneelien ja liikkeen yhdistelmiä. Lisäksi vesitehokkuus ja suodatusjärjestelmät voivat kehittyä, mahdollistaen puhtaan veden käytön jopa luonnonvesistöistä. Materiaalitutkimus puolestaan voi tuoda mukanaan kevyempiä, mutta kestävämpiä retkisuihkuja, jotka ovat entistäkin ympäristöystävällisempiä.

Retkisuihkun käyttökohteet ovat moninaiset, ja sen tuoma hyöty on kiistaton. Vaelluksen tai pitkän päivän jälkeen mikään ei voita raikasta suihkua. Suihkun jälkeen on mukavaa kömpiä nukkumaan hyvään makuupussiin. Tämä yksinkertainen mukavuus voi tehdä suuren eron kokemukseesi luonnossa. Lisäksi retkisuihku tarjoaa hygieenisen ratkaisun, kun olet kaukana perinteisistä suihkutiloista. Se on myös erinomainen vaihtoehto lemmikkien pesuun, pyörien tai vaelluskenkien huuhteluun mudan ja lian poistamiseksi.

Retkisuihku on mainio varuste myös muissa ulkoilma-aktiviteeteissa:

 • Rannalla: Hiekka ja suolavesi voivat olla hankalia poistettavia iholta ja varusteista. Pieni ja tehokas retkisuihku auttaa pitämään sinut ja tavarasi puhtaina.
 • Leirintäalueella: Parantaa leirielämän mukavuutta mahdollistamalla nopeat peseytymiset ja astioiden pesut.
 • Puutarhassa tai mökillä: Paras mökkisuihku tarjoaa kätevän tavan pitää puutarhatyökalut puhtaina tai tarjota lisäsuihkumahdollisuuden kaukana kesämökin pääsuihkusta.

Hyvän retkisuihkun valinta voi vaikuttaa merkittävästi retkeilykokemuksen laatuun. Olipa kyseessä sitten ladattava mökkisuihku sähköllä tai yksinkertainen painovoimalla toimiva malli, oikeanlaisen suihkun valinta tekee luonnossa olon nautinnollisemmaksi ja käytännöllisemmäksi.