Trekker riipputeltta kahdelle – Arvostelu ja kokemuksia

Riipputeltta tarjoaa erilaisen ja hauskan tavan yöpyä ulkona. Sopiva riipputeltta toimii hyvin majoitteena myös vaelluksilla ja muilla retkillä. Trekker riipputeltta pystyy mukavasti haastamaan suositut Tentsile -puuteltat sekä hintansa että laatunsa puolesta. Tässä artikkelissa esitellään Trekker riipputeltta ja tehdään syvällinen katsanto sen ominaisuuksiin sekä hyviin ja huonoihin puoliin.

Trekker riipputeltan mitat ja ominaisuudet

  • Mitat: pituus 3 m, leveys 3 m ja korkeus 1 m.

  • Teltta on valmistettu vedenpitävästä materiaalista: Ulkoteltan vesipilariarvo on 2000 mm ja pohjan 3000 mm.

  • Kokonaismassa: 3,05 kg

  • Painoraja: 200 kg

  • Pakkaukseen sisältyy ulkoteltta, sisäteltta, 2 telttakaarta, 4 kiristysnauhaa, 1 kiristin, 12 telttanarua sekä 6 telttavaarnaa

  Kokemuksia Trekker riipputeltasta

  Trekker riipputeltasta saatujen palautteiden perusteella teltassa on monia hyviä puolia, mutta myös joitakin heikkouksia. Useimmat käyttäjät ovat tyytyväisiä teltan hinta-laatusuhteeseen, sen toimivuuteen ja mukavuuteen, kunhan löytää sopivat puut ja kiinnityskohdat. Negatiivista palautetta teltta on saanut mm. siitä, että käyttöohjeet ovat puutteelliset ja kiinnityshihnoja voisi olla enemmän. Tämä on saanut jotkut käyttäjät tekemään virheitä kasaamisessa, mikä on aiheuttanut vaurioita telttaan.

   

  Trekker riipputeltan plussat

  Riipputeltta on saanut positiivista palautetta monista eri ominaisuuksistaan ja ominaisuuksien yhdistelmästä:

   • Mukavuus: Riipputeltta tarjoaa erittäin nukkumiseen ja oleiluun erittäin mukavan paikan, joka muistuttaa enemmän kuin sänkyä kuin tavallista telttaa. Ihmiset pitävät erityisesti siitä, että teltassa oleilu tuntuu rennolta ja he voivat nukkua yönsä ilman kiviä, juuria tai muita epätasaisuuksia häiritsemässä selän alla.

   • Laatu: Monet käyttäjät kehuvat riipputelttaa laadukkaan oloiseksi ja sen hinta-laatusuhdetta hyväksi.

   • Helppo pystyttää: Riipputeltan asentaminen on helppoa ja nopeaa, eikä siihen tarvita erityisiä taitoja tai työkaluja. Ulkoteltta on nopea vetää sisäteltan päälle, mikäli sade uhkaa.

   • Kevyt ja kannettava: Teltan massa on hieman yli 3 kg, mikä on kohtuullinen kahden hengen majoitteen massa esimerkiksi vaellukselle.

   • Monikäyttöisyys: Riipputelttaa voi käyttää monella eri tavalla. Niitä voi käyttää retkeilyssä, festivaaleilla, piknikillä tai jopa kotona puutarhassa. Koska ulko- ja sisäteltta ovat erikseen, voi hyvällä säällä käyttää vain sisätelttaa. Riipputelttaa on mahdollista käyttää myös lemmikin kuten koiran kanssa.

   • Tunnelma ja elämys: Trekker riipputeltta saa kiitosta sen tarjoamasta elämyksestä. Monet myös pitävät sen keinahtelusta.

    

   Trekker riipputeltan miinukset

   Joitakin yksittäisiä ilmoituksia teltan vaarallisuudesta on tehty. Nämä palautteet liittyvät teltan kiinnityssysteemin luotettavuuteen: Jokin teltan lenkeistä on pettänyt tai liinoista rikkoutunut, mikä on johtanut teltan tippumiseen sisällä olijat mukanaan. Lisäksi palautetta on myös tullut siitä, että teltan kantavuus on ilmoitettua pienempi. Nämä edellä mainitut seikat ovat ymmärrettävästi erittäin vaarallisia, mutta ovat yksittäistapauksia ja johtuvat varusteiden valmistusvirheistä. Joissakin tapauksissa teltan käyttäjät ovat olleet sitä mieltä, että käyttöohjeet ovat olleet liian yleisluonteisia tai puutteellisia, mikä on lisännyt riskiä ripustaa ja koota teltta väärin. Joissakin teltan saamissa palautteissa moititaan myös sitä, että se jää keskeltä löysäksi vaikka kuinka kiristäisi. Tämä voi johtaa epämukavuuteen nukkuessa ja vähentää teltan kestävyyttä.

    

   Muita huomioita

   Riipputeltan ripustamiseen on hyvä olla vähintään kaksi henkeä, sillä sen suoraan saaminen on erittäin tärkeää nukkumismukavuuden kannalta. Mikäli teltta on vinossa, nukkujat saattavat valua yön aikana kaadon mukaisesti. Lisäksi viileämpinä öinä teltan lattia saattaa kaivata lisäeristystä kuten makuualustan. Myös sopivien puiden löytäminen voi olla välillä haastavaa, sillä riipputeltta on helpoin ripustaa sellaisiin puihin, jotka muodostavat tasasivuisen kolmion. Pienellä harjoittelulla ripustaminen onnistuu kuitenkin myös puihin, joiden välit eivät ole aivan tasaiset. Jos teltan kokoamis- ja sitomisohjeet tuntuvat puutteellisilta, kannattaa etsiä videoita Tentsile -riipputeltan ripustamisesta. Niistä voi olla apua ja teltan saa varmemmin turvallisesti kiinnitettyä. 

   Yhteenvetoa

   Trekker riipputelttaa pidetään mielenkiintoisena ja mukavana vaihtoehtona perinteiselle teltalle. Teltta toimii hyvin, kun se kootaan ja kiinnitetään oikein ja huolellisesti, ja sen hinta-laatusuhde on hyvä. Kuitenkin teltan käyttöohjeet ovat puutteelliset ja joitakin valmistusvirheitä tai vikoja on havaittu. Suosittelemme tarkistamaan riipputeltan ja kaikki sen osat huolellisesti ennen käyttöä. Riipputeltta on mukava ja erilainen tapa majoittua retkeillessä. Mikäli etsit vaihtoehtoa Trekker riipputeltalle, täältä löytyy vertailu parhaista riippumattoteltoista ja riipputeltoista.