Mujo.fi logo

Underquilt – Paras riippumaton aluspeite x 5

blank

Viimeksi päivitetty 6.9.2023

Riippumatto korvaa teltan yhä useamman retkeilijän nukkumapaikkana. Se on kevyt kantaa mukana eikä maaston muodoista tarvitse välittää, kunhan löytää puut tai muut kiinnityspisteet riippumaton ripustamiseen.

Yleinen virhe, joka riippumatossa yöpymisessä tehdään, on luottaa pelkästään makuupussin eristyskykyyn. Mikäli ei halua palella tai nukkua rauhattomasti, kannattaa harkita riippumaton aluspeitteen hankkimista. Aluspeite tunnetaan myös nimillä underquilt, underblanket, alushuopa ja lämpöhuopa.

Parhaat aluspeitteet riippumattoon juuri nyt

Aluspeitteet vertailussa

9.4/10

Arvosana 9.4/10

Ticket to The Moon Moonquilt

Monipuolisuus

Toimii aluspeitteenä, peittona ja jopa ympäri kiertyvänä makuupussina.

Helppo asentaa

Karabiinihakojen ja kiristyskuminauhojen ansiosta asennus on nopeaa ja vaivatonta.

Korkea lämpöeristyskyky

Tehokkaasti kylmyydeltä eristävä, mahdollistaen mukavan yöpymisen myös viileämmillä säillä.

9.6/10

Arvosana 9.6/10

Grüezi bag Biopod Downwool Hybrid Underquilt -aluspeite

DownWool-täyte: Yhdistää hanhen untuvan ja villan edut.

Säätöjärjestelmä: Helppo kiinnitys lähes kaikkiin riippumattoihin.

Kaksipuolinen lämpötilasäätö: Kylmissä olosuhteissa tuulenpitävä puoli ulospäin ja lämpimämmässä säässä sisäänpäin.

9.7/10

Arvosana 9.7/10

Bushmen Glow -12 Underquilt

Monipuolisuus:

Voidaan käyttää sekä riippumatossa että maassa makuualustan kanssa.

Korkealaatuinen täyte:

550g hanhen untuvaa tarjoaa erinomaisen lämmöneristyksen.

Kaksipuolinen suunnittelu:

Tummanvihreä ja oranssi puoli antavat mahdollisuuden joko näkyä tai sulautua maisemaan.

8.3/10

Arvosana 8.3/10

Robens Trace Underquilt -aluspeite

Universaali sopivuus useimpiin riippumattoihin.

Helppo asennus ja käyttö.

Erinomainen eristyskyky, joka pitää sinut lämpimänä viileämmillä säillä.

9.1/10

Arvosana 9.1/10

Klymit Insulated Hammock V -makuualusta riippumattoon

Ergonominen muotoilu:

Makuualusta kietoutuu ympärillesi estäen kylmän ilman pääsyn alapuolelta ja sivuilta.

V-Kammio -muotoilu:

Rajoittaa ilman liikkumista ja pitää lämpimänä.

Kevyt:

Pakkautuu pieneen tilaan ja painaa vain 992 grammaa, tarpeeksi kevyt retkeilyyn.

Riippumaton aluspeite kesäkäyttöön

Ticket to The Moon Moonquilt aluspeite on suunniteltu tuomaan lisälämpöä ja mukavuutta riippumattoiluun. Sen erinomainen lämpöeristys ja monipuolisuus tekevät siitä ihanteellisen valinnan niin kesäöihin kuin varhaiseen syksyyn tai myöhäiseen kevääseen. Tuote on helppo asentaa ja säätää, ja se toimii myös peittona ja makuupussina, tarjoten käyttäjilleen mukavan ja lämpimän yöunen missä tahansa. Käyttäjien kokemukset ovat olleet erittäin positiivisia, korostaen tuotteen mukavuutta ja käytännöllisyyttä. Tämä aluspeite on ehdottomasti harkitsemisen arvoinen lisä jokaisen retkeilijän varustearsenaaliin. Se on investointi, joka maksaa itsensä takaisin mukavuudella ja lämmöllä, jonka se tarjoaa.

Kolmen vuodenajan underquilt

Grüezi bag Biopod Downwool Hybrid Underquilt on suunniteltu tarjoamaan riippumattoilijoille parasta mukavuutta ja suojaa. Tämä ei ole vain tavallinen aluspeite, vaan se on huolellisesti suunniteltu vastaamaan retkeilijöiden tarpeisiin. Sen nerokas säätöjärjestelmä takaa, että se sopii lähes kaikkiin riippumattoihin ja pysyy paikallaan, joten voit nauttia rauhallisesta unesta. DownWool-täyte, joka koostuu 70% hanhen untuvasta ja 30% villasta, tarjoaa erinomaisen lämmöneristyksen. Tämä yhdistelmä on suunniteltu tarjoamaan optimaalinen lämpötila ja mukavuus kaikissa olosuhteissa. Tämä aluspeite on ihanteellinen myöhäiskevääseen, kesään ja varhaiseen syksyyn, jolloin sää voi olla arvaamaton. Se on täydellinen kumppani kaikille, jotka rakastavat nukkua ulkona ja haluavat tehdä siitä mahdollisimman mukavaa.

Underquilt ympärivuotiseen käyttöön

Bushmen Glow -12 Underquilt on suunniteltu tarjoamaan riippumattoilijoille parasta mukavuutta ja suojaa myös kylmissä olosuhteissa. Sen korkealaatuinen hanhen untuva täyte ja monipuolinen suunnittelu tekevät siitä ihanteellisen valinnan kolmen vuodenajan tai jopa talviretkeilyyn. Käyttäjien kokemusten perusteella se on leveämpi kuin monet muut aluspeitteet ja toimii myös kahden hengen peittona. Tämä aluspeite on täydellinen valinta niille, jotka haluavat nauttia ulkoilmasta ilman, että heidän tarvitsee huolehtia kylmästä.

Edullinen aluspeite riippumattoon

Robens Trace Underquilt aluspeite on toimiva edullinen valinta jokaiselle riippumaton omistajalle. Sen universaali muotoilu tekee siitä sopivan useimpiin riippumattoihin, olipa kyseessä sitten pieni tai suuri riippumatto. Tämä tuote on suunniteltu erityisesti ottaen huomioon retkeilijöiden tarpeet ja haasteet, joita he kohtaavat luonnossa.

Aluspeite on valmistettu kestävistä ja laadukkaista materiaaleista, kuten 40D ripstop-nylonista ja 20D ripstop-polyesteristä. Nämä materiaalit on valittu huolellisesti niiden kestävyyden ja luotettavuuden vuoksi. Tämä takaa tuotteen pitkäikäisyyden ja kestävyyden, joten voit luottaa siihen vuodesta toiseen. 200 g polyesteritäyte tarjoaa erinomaisen eristyksen, joka pitää sinut lämpimänä myös viileämmillä säillä. Tämä on erityisen tärkeää, kun otetaan huomioon vaihtelevat sääolosuhteet, joita voi kohdata retkeilyn aikana.

Makuualusta riippumattoon

Klymit Insulated Hammock V -makuualusta riippumattoon on huolellisesti suunniteltu tarjoamaan optimaalista mukavuutta ja lämpöä riippumatossa nukkuville. Sen erityinen muotoilu ja Klymalite Synthetic -eriste estävät kylmien kohtien muodostumista, erityisesti lantion ja olkapäiden alueella, jotka ovat alttiimpia kylmyydelle. Makuualusta on myös kevyt ja helppo pakata, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan retkeilijöille, jotka arvostavat helppoutta ja mukavuutta. Käyttäjien kokemusten mukaan se on erittäin mukava ja lämmin, ja se on erityisesti suunniteltu riippumatossa nukkumiseen, joten voit luottaa siihen, että saat hyvät yöunet missä tahansa olosuhteissa.

Mikä on underquilt eli riippumaton aluspeite?

Kun ajattelemme retkeilyä ja yöpymistä luonnossa, monille tulee ensimmäisenä mieleen teltta ja makuupussi. Tämä perinteinen tapa nukkua ulkona on ollut suosittu vuosikymmenien ajan. Kuitenkin, viime vuosina riippumattoretkeily on kasvattanut suosiotaan huimasti.

Mutta entäpä jos voisit nukkua korkealla maan pinnan yläpuolella, tuudittautuen uneen riippumatossa? Tämä unelmanomainen ajatus on monille retkeilijöille tuttu. Se tarjoaa mahdollisuuden nauttia luonnon rauhasta uudesta perspektiivistä. Vaikka riippumatossa nukkuminen kuulostaa idylliseltä, yksi haaste on aina ollut läsnä: kuinka pysyä lämpimänä kylminä öinä? Makuupussi painuu selän alla kasaan, jolloin se menettää lämmöneristyskykyään eli pelkkä makuupussi yhdistettynä riippumattoon ei lämmitä tarpeeksi. Miten tämä ratkaistaan?

Vastaus on yksinkertainen: riippumatto aluspeite, joka tunnetaan myös nimellä underquilt. Tämä innovatiivinen varuste on peite tai pikemminkin pussi, joka ripustetaan makuupussin alle tuomaan lisäeristystä. Koska nukkujan paino ei paina aluspeitettä, se ei menetä makuupussin tavoin kykyään pitää kylmä loitolla. Aluspeitteen avulla voit nauttia yöstä ulkona ilman, että sinun tarvitsee herätä keskellä yötä palelemaan.

Kannattaako riippumattoon hankkia aluspeite?

Riippumatossa nukkuminen on epäilemättä yksi mukavimmista tavoista viettää yö luonnossa. Se tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen, joka yhdistää mukavuuden ja luonnonläheisyyden. Kuitenkin, kun lämpötila laskee, makuupussisi puristuu selän alla vasten riippumattoa.

Tämä vähentää makuupussin eristyskykyä. Joissakin riippumatoissa on kaksikerroksinen rakenne, jonka sisään voi työntää tavallisen makuualustan lisäeristeeksi. Mikäli tällaista mahdollisuutta ei ole, suosittelemme hankkimaan vähintäänkin peruslaatuisen aluspeitteen riippumaton alla käytettäväksi. Jos riippumatossa yöpyy vain kesähelteillä, jolloin yölämpötilatkin pysyvät reilusti yli +10, silloin aluspeite ei ole aivan välttämätön.

Miten underquilt toimii?

Underquilt, tai kuten jotkut kutsuvat sitä, alushuopa riippumatto, toimii eristävänä kerroksena riippumattosi ja ulkoilman välillä. Tämä nerokas keksintö on suunniteltu erityisesti riippumattoretkeilijöille. Se ei puristu kehosi painon alla kuten makuupussi.

Joten underquilt säilyttää eristyskykynsä ja pitää sinut lämpimänä. Lisäksi, underquiltin avulla voit nauttia riippumattosi mukavuudesta. Sinun ei tarvitse huolehtia kylmästä maasta tai kosteudesta eikä myöskään siitä, että makuualusta katoaisi tai kiertyisi ikävästi riippumaton sisällä nukkumisen aikana. Monet aluspeitteet pitävät myös tuulta, vähentävät kondenssiveden muodostumista ja kestävät kosteutta lämmöneristyksen lisäksi.

Miten valita riippumaton aluspeite?

Kun valitset alushuopaa riippumattoon, on tärkeää ottaa huomioon muutama seikka. Riippumattoretkeily on kasvattanut suosiotaan huimasti. Markkinoilla on monia erilaisia underquilt-tuotteita ja tuotteita selaillessa voi olla vaikeaa päättää, mikä on itselle sopivin versio. Mieti kuitenkin näitä ennen ostopäätöstä:

Kustannukset: Laadukas underquilt voi olla hintava. Se on kuitenkin investointi mukavuuteen ja lämpöön.

Paino: Jos aiot retkeillä pitkiä matkoja, valitse kevyempi underquilt.

Lämpötilaluokitus: Valitse underquilt, joka on suunniteltu hieman kylmempiin olosuhteisiin.

Koko: Varmista, että underquilt sopii riippumattosi kokoon. Esimerkiksi tässä artikkelissa esitelty Biopod -underquilt sopii lähtökohtaisesti kaikenlaisiin riippumattoihin.

Tämän vuoden suosituimmat underquilt -tuotteet

Markkinoilla on monia erinomaisia underquilt-aluspeitteitä. Joka vuosi valmistajat pyrkivät parantamaan tuotteitaan. Pyrimme tämän artikkelin avulla esittelemään parhaat aluspeitteet juuri nyt. Otimme vertailussa huomioon monia suosittuja merkkejä, kuten ENO ja Ticket to The Moon.

Kokemuksia underquilt -aluspeitteen käytöstä

Monet riippumaton kanssa vaeltamista tai muuten riippumatossa nukkumista harrastavat vannovat aluspeitteen nimiin. Aluspeite toimii lisäeristeen lisäksi myös peittona tai lisälämmikkeenä leirissä. Kun peite on riippumaton alla, ei tarvitse huolehtia siitä, että alunen kierähtäisi pois paikaltaan nukkumisen ja kääntyilyn aikana, kun makuupussin sisään asetettavan makuualustan kanssa on vaarana.

Underquilt tuo vaivatonta mukavuutta nukkumiseen

Underquilt on muuttanut tapaa, jolla monet meistä nukkuvat ulkona. Tämä innovatiivinen varuste on laajentanut huimasti niitä olosuhteita ja lämpötiloja, joissa riippumattoa voi käyttää nukkumiseen.

Riippumaton alle asennettavan aluspeitteen avulla voit nauttia yöstä ulkona ilman, että sinun tarvitsee herätä keskellä yötä kylmissäsi. Tosiretkeilijät vannovat sen nimeen ja todennäköisesti on niin, että kun olet kerran kokenut underquiltin käyttöä, saatat ihmetellä, miten olet koskaan pärjännyt ilman sitä.

Toivottavasti tämä artikkeli on auttanut sinua löytämään juuri sinun käyttöösi sopivan aluspeitteen. Mikäli riippumatto on vielä hakusessa, suosittelemme tutustumaan riippumattotelttojen vertailuumme.

Usein kysyttyä

Underquilt kiinnitetään yleensä riippumaton kiinnitysnaruihin käyttäen kuminauhoja ja karabiinihakoja, jotka tulevat usein mukana. Se voidaan säätää oikealle korkeudelle, jotta se roikkuu hieman käyttäjän alapuolella, muodostaen eristävän ”pussin”.

Riippumaton aluspeitteet on yleensä valmistettu keinokuidusta ja täyte voi olla joko tekokuitua tai esimerkiksi untuvaa. Usein käytettyjä kuituja ovat mm. ultra-kevyt nailon ripstop ja polyesteritäyte (ontelokuitu), jotka tarjoavat hyvän eristävyyden ja kestävyyden sekä sietävät kosteutta. Joissakin untuvatäytteisissä aluspeitteissä saattaa olla myös villaa.

saatavilla useilta eri valmistajilta ja ne voi ostaa retkeilytarvikkeita myyvistä verkkokaupoista tai liikkeistä. Esimerkiksi suomalaisilla verrkokaupoilla Scandinavian Outdoor ja Partioaitta on laaja valikoima erilaisia ja eri tilantesiin sopivia underquilt -peitteitä.

Osa riippumaton aluspeitteistä on sellaisia, että ne  voi kiinnittää käytännössä minkä tahansa riippumaton alle. On kuitenkin olemassa myös tiettylle mallille tai tietylle valmistajalle tehtyjä underquilt -peitteitä.