Vertailussa isot 6-8 hengen teltat

Viimeksi päivitetty 12.2.2024

Telttailu on yksi suosituimmista vapaa-ajan aktiviteeteista, ja hyvin varusteltu teltta on tärkeä osa onnistunutta retkeilykokemusta.

Markkinoilla on laaja valikoima erikokoisia ja eri hintaisia kahdeksan hengen telttoja, joilla on myös hyvin erilaisia ominaisuuksia. Tätä artikkelia varten vertailimme kuuden ja kahdeksan hengen telttoja ja valitsimme niistä parhaat esittelyyn. Jos kuuden, seitsemän tai kahdeksan hengen teltta on jo liian iso, täältä löytyvät parhaat neljän hengen teltat.

Parhaat isot 6-8 hengen teltat juuri nyt

9.5/10

Arvosana 9.5/10

Frilufts Grassholm 8 -teltta

 Tarjoaa sekä tilaa että yksityisyyttä.

Helppo pystyttää, värikoodatut kaaret ja kanavat.

Hyvä ilmanvaihto, hyttysverkot, runsaasti tilaa varusteille.

Täydellinen teltta perheelle tai kaveriporukalle leirintäalue-, festari- tai lähimaastoretkeilyyn. Kaksi erillistä makuutilaa ja tilava eteinen tekevät retkeilystä mukavaa huonommallakin säällä.

9.1/10

Arvosana 9.1/10

Coleman Octagon 8 -teltta

Tilava 15,7 m² sisätila: Ihanteellinen perheille ja suurille ryhmille.

Helppo pystyttää ’sisäosan ensin’ -menetelmällä

Vedenpitävä ja kestävä materiaali

Tilava teltta leirintäalueelle, kesähuone, glamping -teltta tai lasten leikkimökki. Tämä teltta taittuu todella moneksi, kestää säätä ja on helppo pystyttää.

9.8/10

Arvosana 9.8/10

Helsport Finnmark 6-8 -teltta

Majoittaa helposti jopa 8 henkilöä.

Kaksinkertaisesti suojatut ovet ja umpinainen rakenne.

Sisältä säädettävä ilmanvaihto.

9.4/10

Arvosana 9.4/10

MSR Habitude 6 -teltta

Tilava sisältä, tarjoaa mukavuutta ja liikkumavapautta.

Kestävä ja luotettava rakenne sopii kovaankin käyttöön.

Helppo ja nopea pystyttää.

MSR Habitude 6 -teltalla on tilava, kestävä, ja helppo pystyttää. Ihanteellinen valinta kaikille seikkailunhaluisille, jotka haluavat yhdistää luonnonläheisyyden ja mukavuuden.

9.7/10

Arvosana 9.7/10

Outwell Knightdale 8PA

Helppokäyttöinen Rigid Air -teknologia: nopea pystyttää, kestävä.

Tilava sisätila: kolme makuuhuonetta, korkea katto, yksityisyys.

Kestävä ja monipuolinen: sopii kaikkiin sääolosuhteisiin, pitkäikäinen.

Outwell Knightdale 8PA -teltta on tilava, helppokäyttöinen, ja kestävä – täydellinen suurille perheille ja ryhmille, jotka arvostavat mukavuutta ja laatua.

9.6/10

Arvosana 9.6/10

Marmot Limestone 6P -teltta

Helppo pystyttää: Itsestäänseisova, värikoodatut kaaret, nopea asennus.

Tilava ja mukava: Suuri sisätila, hyvä ilmanvaihto, mukavuutta retkeilyyn.

Kestävä ja säänkestävä: Teipatut saumat, laadukkaat materiaalit, sadesuoja.

Marmot Limestone 6P on käytännöllinen valinta retkeilijöille: helppo pystytys, tilava sisätila ja luotettava säänkestävyys. Ihanteellinen niin perheille kuin pienryhmille, jotka arvostavat mukavuutta ja kestävyyttä retkeilyssään.

Kahdeksan henkeä kaipaa ison teltan

Vertailussa on tarkasteltu telttojen materiaaleja, rakennetta, koon suhdetta painoon, asennuksen helppoutta ja muita ominaisuuksia, jotka on hyvä ottaa teltan valinnassa huomioon. Jos etsit erityisen edullista isoa telttaa, tämän artikkelin lopusta löytyy esittely kahdesta mielestämme varteenotettavasti vaihtoehdosta eli Anar Siit 8 -teltasta ja Easy Camp Huntsville Twin 800 -teltasta.

Jokaisella artikkelissa esitellyllä 6 tai 8 hengen teltalla on omat vahvuutensa ja erityiset ominaisuutensa. Teltan valinta riippuu suuresti henkilökohtaisista mieltymyksistä ja käyttötarkoituksesta. Esimerkiksi, jos etsii kaipaa teltalta luksusta, Outwell Knightdale voi olla oivallinen valinta. Jos ei tarvitse aivan niin paljon tilaa, kuin Knightdale voi tarjota, Frilufts Grassholm 8 voi olla parempi vaihtoehto. Se sopii hyvin perheille, jotka haluavat mukavan oleskelutilan ja tilavan eteisen ilman, että teltta painaa erityisen paljon.

Jos etsii erityisen kestävää telttaa, joka kestää rankkojakin sääolosuhteita, voit harkita Helsport Finnmark 6-8  -telttaa.

Myös budjetti pitää huomioida. Jos haluaa sijoittaa telttaan hieman enemmän rahaa, voi saada parempia ominaisuuksia ja laadukkaampia materiaaleja, mutta myös edullisemmat vaihtoehdot voivat olla hyviä vaihtoehtoja, varsinkin jos telttaa käytetään harvoin tai ei vaadi liikaa sen ominaisuuksilta. Lisäksi teltassa on oltava hyvin tilaa varusteille, kuten makuupusseille ja makuualustoille.

Lisätietoja vertailun isoista teltoista

Paras kuuden hengen teltta

9.6/10

Arvosana 9.6/10

Marmot Limestone 6P on monipuolinen teltta, joka yhdistää käytännöllisyyden ja mukavuuden. Suunniteltu kuudelle henkilölle, se tarjoaa 7,74 neliömetrin pinta-alan, joka on ihanteellinen pienemmille ryhmille tai perheille, tarjoten runsaasti tilaa ja liikkumavapautta. Teltan helppo pystytys, ansiosta värikoodattujen kaarien ja itsestäänseisovan rakenteen, tekee siitä käyttäjäystävällisen valinnan kaiken tasoisille retkeilijöille.

Sen korkea sisätila ja hyvä ilmanvaihto lisäävät asumismukavuutta, kun taas teipatut saumat ja laadukkaat materiaalit takaavat kestävyyden ja luotettavan säänkestävyyden. Teltassa on myös käytännöllisiä ominaisuuksia, kuten sisätaskut pientavaroiden säilytykseen ja otsalampun pidike valaistukseen.

Marmot Limestone 6P:n hinta-laatusuhde on kohdallaan, tarjoten kestävän ja monipuolisen teltan kohtuulliseen hintaan. Tämä teltta on erinomainen valinta niille, jotka etsivät yksinkertaista, mutta laadukasta ratkaisua retkeilyyn.

Tekniset tiedot

 • Mitat: 305 x 254 x 193 cm
 • Itsestäänseisova rakenne, helppo pystyttää
 • Yksi isokokoinen D-mallinen sisäänkäynti ja toinen pienempi oviaukko
 • Teipatut saumat kankaissa
 • Värikoodatut kaaret ja kiinnikkeet
 • Otsalampun pidike
 • Sisätaskut pientavaralle
 • Lisäkaaret avarampaan sisätilaan
 • DAC:n laadukkaat alumiinikaaret

Kokemuksia:

”Olen käyttänyt tätä telttaa jo kymmenen vuotta, ja se on edelleen loistavassa kunnossa. Olen huolehtinut siitä säilyttämällä sitä asianmukaisesti, mikä on auttanut säilyttämään sen vedenpitävät ominaisuudet. Viimeisimmällä retkeilyreissullamme koimme valtavan ukkosmyrskyn, mutta teltta piti meidät täysin kuivina, vaikka vesi virtasi sen alta. Tämä teltta on ollut jokaisen sentin arvoinen.”

”Ostin tämän teltan, koska pidin sen pystysuorista seinistä, jotka tarjoavat runsaasti tilaa sisällä. Sen pystyttäminen on helppoa, ja värit sekä muotoilu miellyttävät silmää. Tämä teltta on ollut loistava valinta retkeilyyn.”

”Olen omistanut tämän teltan vuodesta 2012 lähtien ja käyttänyt sitä aktiivisesti. Se on kestänyt hyvin sääolosuhteita, pitäen sateen ulkopuolella ja kestäen tuulta. Teltan pystyttäminen on nopeaa, ja se tarjoaa riittävästi tilaa makuualustalle ja muille varusteille. Teltassa on kaksi sisäänkäyntiä ja kaksi eteistilaa, mikä lisää sen käytännöllisyyttä. Tämä teltta on ollut erinomainen hankinta, ja suosittelisin Marmotin telttoja kenelle tahansa.”

Paras 8 hengen teltta

9.7/10

Arvosana 9.7/10

Outwell Knightdale 8PA -teltta on suunniteltu erityisesti suurille perheille ja ryhmille, jotka etsivät mukavuutta, tilaa ja käytännöllisyyttä ulkoilmaelämään. Tämä 8 hengen teltta, joka on varustettu innovatiivisella Rigid Air -tekniikalla, tarjoaa nopean ja vaivattoman pystytyksen ilman perinteisiä telttakeppejä, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan aktiivisille retkeilijöille.

Teltan pohja-ala on noin 29 neliömetriä ja huonekorkeus 220 cm, tarjoten runsaasti tilaa ja mukavuutta. Sen kolme erillistä makuuhuonetta ja suuri oleskelutila takaavat sekä yksityisyyden että yhteisen ajan viettämisen. Teltan kestävä rakenne ja laadukkaat materiaalit takaavat pitkäikäisen suojan kaikenlaisissa sääolosuhteissa, minkä lisäksi sen paloturvalliset materiaalit lisäävät turvallisuutta.

Teltan sisätilojen suunnittelu, kuten tummat makuuhuoneet, magneettisuljennalla varustetut Quick & Quiet -ovet, sekä tehokas ilmanvaihtojärjestelmä, tekevät siitä erittäin käyttäjäystävällisen. Outwell Knightdale 8PA on täydellinen valinta niille, jotka arvostavat mukavuutta, tilaa ja helppokäyttöisyyttä retkeilyssään.

Tekniset tiedot

 • Henkilömäärä: 8
 • Makuuhuoneiden määrä: 3
 • Huonekorkeus: 220 cm
 • Pohja-ala: noin 29 m²
 • Paino: 32,5 kg
 • Kolme aluetta: märkätila, kuiva tila ja sisätilat
 • Kuiva tila: Lattia ommeltu kiinni telttakankaaseen suojatakseen kylmiltä vedoilta, kosteudelta ja hyönteisiltä
 • Märkätila: Lattiaton tila varusteille tai avattavissa suojatuksi patioksi
 • Sisätilat: Kolme makuuhuonetta, joista kaksi voidaan yhdistää suureksi tilaksi
 • Tumma, valoa läpäisemätön kangas makuuhuoneissa suojaa aamuauringolta
 • Outwell Quick & Quiet Inner -ovet magneettisuljennalla
 • Suuret ikkunat ja sävytetyt lasit tarjoavat miellyttävän valon suojaten samalla näkyvyydeltä ja lämmöltä
 • Sisäänrakennetut verhot, jotka voidaan kiinnittää kolmeen asentoon
 • Outwell Hook Track System -kiskojärjestelmä valaisimien tai varusteiden ripustamiseen
 • Tehokas ilmanvaihto ja hyttysverkot
 • Kaapelireitti sähkölaitteiden helppoon käsittelyyn
 • Neonväriset kiinnitysnarut, jotka näkyvät pimeässä
 • Pumppu painemittarilla ja korjaussarja mukana

Kokemuksia:

Ei tällä hetkellä saatavilla.

Paras iso teltta vaellukselle

9.4/10

Arvosana 9.4/10

MSR Habitude 6 -teltta on suunniteltu aktiivisille perheille, jotka arvostavat luonnonläheistä elämäntapaa mukavuudesta tinkimättä. Tämä tilava teltta yhdistää hienostuneesti käytännöllisyyden ja mukavuuden, tarjoten avaran sisätilan, joka mahdollistaa mukavan oleskelun ja liikkumisen. Teltta on saatavilla sekä 4 että 6 hengen malleina, joista molemmat tarjoavat korkeat huippukorkeudet, mikä tekee sisätilasta miellyttävän seisomiseen ja oleskeluun. S

en kestävyys on huomionarvoista; MSR:n laadukas rakennuslaatu takaa, että teltta kestää niin lasten vilkkaan käytön kuin vaihtelevat sääolosuhteetkin. Helppo ja nopea pystytys tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon perheille, jotka haluavat vähentää leirin pystyttämiseen käytettävää aikaa ja vaivaa.

Habitude 6 soveltuu erinomaisesti niin rentoon autoleirintään kuin kauempana sivilisaatiosta tapahtuvaan vaellusretkeilyyn, tarjoten ainutlaatuisen yhdistelmän tilavuutta ja pakattavuutta. Tämän teltan monipuolisuus ja käyttäjäystävällisyys tekevät siitä ihanteellisen sijoituksen seikkailunhaluisille, jotka etsivät kestävää, mukavaa ja käytännöllistä leiriytymiskokemusta luonnon helmassa.

Tekniset tiedot

 • Paino: 6,35 kg
 • Lattia/eteinen: 7,71/2,27 m²
 • Sisätilan maksimikorkeus: 1,95 m
 • Kuori: 68D vahvistettu polyesteri 1500mm Polyuretaani & DWR
 • Sisäosa: 68D taftipolyesteri & DWR
 • Pohja: 68D taftipolyesteri 10,000mm Polyuretaani & DWR

Kokemuksia:

”Olen aina halunnut jakaa ulkoilun ilon lasteni kanssa, ja Habitude-teltta on toiminut perheellemme hyvin. Vahva rakenne on kestänyt kaikki perheemme seikkailut ja jopa yllättävän huonot sääolot, kuten kovat tuulet, ilman ongelmia. Teltan tilavuus ja seisomakorkeus ovat todella vaikuttavat, ja ne tarjoavat riittävästi tilaa koko perheelle, mukaan lukien vilkkaat pienet tutkimusmatkailijamme. Kaiken kaikkiaan Habitude-teltta on tehnyt retkeilystämme nautinnollisempaa ja mukavampaa, ja suosittelen sitä lämpimästi.”

Paras lämmitettävä teltta

9.8/10

Arvosana 9.8/10

Jos kaipaa isoa 6-8 hengen telttaa, jota voi käyttää ympäri vuoden ja käytännössä kaikissa sääolosuhteissa, norjalaisen Helsportin tarjoaa sekä tilaa että loistavia ominaisuuksia. Teltta on 6-8 henkilön kotateltta, joka kestää erittäin hyvin vaihtelevia sääolosuhteita. Helsport Finnmark on vahvoista materiaaleista valmistettu teltta, joka on varustettu suurella määrällä kiinnityspisteillä ja hyvällä tuuletusjärjestelmällä, mikä tekee siitä loistavan vaihtoehdon ryhmämajoittumiseen talvivaelluksella tai kämpäksi kalastusreissulle.

Teltassa on säädettävä sisäteltta, jonka avulla lämpötilaa voidaan säädellä. Lisäksi teltassa on kiinteä lattia, jossa on avattava läppä kamiinan asentamista varten. Kamina ei kuulu telttaan, joten se pitää hankkia erikseen. Helsportin oma AirFlow II -tuuletusjärjestelmän ansiosta teltassa on kaksi suljettavaa tuuletusaukkoa, joiden avulla ilmanvaihtoa voidaan säätää.

Finnmark-teltassa on kaksi ovea ja ulkoteltan vesipilariarvo on 3000 mm ja lattian 5000 mm, joten se pysyy kuivana myös rankkasateessa.

Pystyttäminen on nopeaa ja helppoa yhden alumiinisen salon avulla. Teltan mukana tulee myös kiilat jokaiselle kiinnityspisteelle ja niitä on yhteensä 30 kappaletta. Mukavuutta lisäävät myrskynaruille tarkoitetut pidikkeet, jotka estävät narujen kietoutumisen toisiinsa kuljetuksen aikana.

Tekniset tiedot

 • Paino: 8,8 kg
 • Pakkauskoko: 65×24 cm
 • Kiinteä lattia
 • Korkeus keskellä: 255cm
 • Pohjan halkaisija: 420cm
 • Kaksi ovea
 • Teltan vesipilariarvo: 3000 mm
 • Lattian vesipilariarvo: 5000 mm

Kokemuksia:

”Olen käyttänyt tätä telttaa vasta kolme päivää, mutta ensivaikutelmat ovat erittäin positiiviset. Teltan materiaalin laatu on hyvä, ja se on valmistettu huolella. Teltan pystyttäminen on helppoa, erityisesti jos sisäteltta on jo paikoillaan – vie vain noin viisi minuuttia. Olen todella tyytyväinen hankintaani. Ainoa negatiivinen asia, jonka olen huomannut, on se, että teltan pohja suljetaan tarranauhalla. Tarranauhan sulkeminen täydellisesti voi olla hieman hankalaa, ja siihen tarttuu helposti roskia. Kaiken kaikkiaan erittäin hyvä teltta.”

”Sain teltan pystytettyä ensimmäistä kertaa helposti. Teltassa on hienoja yksityiskohtia, kuten punaisella merkitty oviaukon kiinnityslenkki, kun taas muut lenkit ovat mustia. Tämä tekee teltan pystyttämisestä helppoa, sillä oviaukon sijainnin näkee selvästi. Tämä teltta on osoittautunut hyväksi ostokseksi.”

”Teltta on todella hyvä tuote, jonka olen todennut muutaman yön käytön jälkeen. Materiaalit ovat korkealaatuisia ja yksityiskohdat on mietitty hyvin läpi. Kokonaisuudessaan teltta on laadukas ja käytännöllinen, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan.”

Paras monikäyttöinen iso teltta

9.1/10

Arvosana 9.1/10

Colemanin Octagon BlackOut -teltta on monipuolinen ja kotoisa valinta leirintäalueelle tai festivaaleille. Teltan suunnittelussa on otettu huomioon käyttäjien tarpeet ja toiveet. Teltan patentoidun BlackOut Bedroom® -järjestelmän ansiosta voi nauttia hämärästä myös aamulla, kun aurinko alkaa paistaa. Sisäteltta on valmistettu pimentävästä materiaalista, joka estää auringonvalon pääsyn sisään ja pitää teltan viileänä päivän kuumimpina tunteina.

Teltan tilava ja avoin muotoilu tarjoaa 360 asteen näkymän ympäristöön. Lisäksi teltassa on saranoidut ovet, jotka helpottavat kulkua sisään ja ulos. Teltan monipuolisuuden ansiosta voit käyttää sitä teltan lisäksi vaikkapa lasten leikkipaikkana tai kesähuoneena. Päällikankaan irrottamalla saa aikaan hyönteissuojatun tilan, joka sopii täydellisesti esimerkiksi erittäin lämpimällä säällä nukkumiseen.

Teltan kuljettaminen on tehty todella helpoksi sen pyörillä varustetun kantolaukun ansiosta. Teltan kompakti pakkauskoko mahdollistaa sen kuljettamisen helposti mukana autossa ja jopa julkisissa kulkuneuvoissa.

Tekniset tiedot

 • Koko: 8 henkilöä
 • Sisätilan pinta-ala: 15,7 m²
 • Paino: 20,7 kg
 • Materiaalit: Polyesteri, PU-pinnoite, teipatut saumat
 • Pystytystapa: Sisäosa ensin
 • Vedenpitävyys: Vedenpitävyysindeksi 2000mm
 • Pakkauskoko: 85 x 30 x 30 cm

Kokemuksia:

”Ostin tämän teltan käytettynä ja olen ollut todella tyytyväinen. Teltan pystyttäminen yksin kestää noin 20 minuuttia. Kun levität teltan maahan, aloita muodostamalla kahdeksanhaarainen tähti katosta ja kiinnitä sen jälkeen sivutolpat. Tässä vaiheessa telttaa on helppo liikutella. Teltassa on runsaasti tilaa ja tuuletusaukot voi säätää mielensä mukaan. Ovi on huomattavasti parempi kuin aikaisemmissa teltoissa; se ei kerää likaa sisälle ja siinä on todellinen saranamekanismi, joka helpottaa käyttöä. Pystytin teltan takapihalleni ja nautin siellä rentoutumisesta.”

”Hankin tämän teltan muutama viikko sitten erittäin hyvään hintaan. Teltan pystyttäminen on vaivatonta värikoodattujen liitoskohtien ansiosta. Sisätilat ovat korkeat ja tilavat. Teltassa ei ole suunniteltu sähköjohdon läpivientiä, mutta pienellä neppoudella tämän voi itse järjestää vähentämättä teltan kestävyyttä. Olen tehnyt muutamia pieniä muutoksia, kuten kääriä narut tolppien ympärille ulkovaipan sulkemisen yhteydessä, mikä vähentää ärsyttäviä ääniä. Kaiken kaikkiaan loistava teltta!”

”Meillä on ollut tämä teltta yli vuoden, ja se on edelleen suosikkimme. Se on usein pystytetty kesäkäyttöön takapihallemme. Teltan pystyttäminen on helppoa, eikä se vaadi täydellisiä kulmia. Se on kestänyt tuulisessa säässä, eikä ole vuotanut. Huonoista puolista mainittakoon, että yksi tarranauha on irronnut ulkovaipasta ja tuulen aiheuttamat äänet ovat häiritseviä. Olemme tehneet telttaan joitakin muutoksia, kuten lisänneet ripustuslenkkejä ja vaihtaneet kiinnitysnaruja. Teltassa mahtuu mukavasti kaksi retkisänkyä, jotka toimivat myös penkkeinä, sekä pöytä ja keittiövälineet. Kokonaisuudessaan olen erittäin tyytyväinen tähän telttaan.”

Paras iso teltta kahdella makuutilalla

9.5/10

Arvosana 9.5/10

Myös Grassholm 8 on hyvä valinta perheille tai suuremmille ryhmille, jotka kaipaavat tilaa ja mukavuutta leirintäalueella, festareilla tai muilla reissuilla. Tähän suureen telttaan mahtuu nukkumaan jopa kahdeksan henkilöä, mutta sen pystyttäminen onnistuu helposti kahdenkin henkilön voimin.

Telttakaaret ja kanavat on värikoodattu, mikä tekee pystyttämisestä helppoa ja nopeaa. Sisäteltat voidaan pystyttää yhdessä ulkoteltan kanssa, joten ne eivät pääse kastumaan sateessa.

Makuutiloja on kaksi ja ne voidaan jakaa kangaspaneelilla neljäksi makuupaikaksi, mikä lisää mukavasti teltan yksityisyyttä ja monikäyttöisyyttä. Kangaspaneeli voidaan rullata myös nopeasti pois, joten tilaa voidaan muuttaa tarpeen mukaan. Teltassa on myös suuri, katettu eteistila, jossa on tilaa seisoa ja johon mahtuu vaikkapa pöytä ja tuolit. Lisäksi oleilualueella on myös runsaasti säilytystilaa ja se sopii hyvin kokkailuun tai yhdessäolon hetkiin.

Teltassa on kahdeksan tuuletusaukkoa, joiden ansiosta ilmanvaihto on riittävää myös kuumina öinä. Sisätelttojen verkkotaskut takaavat, että pienet tavarat pysyvät tallessa ja katossa on kiinnike telttalampulle. Myös eteistilan seinät voi rullata ylös tai alas ja ulko-ovissa on ikkunat.

Grassholm 8 -teltta on valmistettu kestävistä materiaaleista ja se on suunniteltu kestämään vuosia. Se on myös PFC-vapaa ja ilman myrkyllisiä palonestoaineita valmistettu.

Tekniset tiedot

 • Koko: Tilaa 8 hengelle
 • Pakkauskoko: Tarkka pakkauskoko ei ole saatavilla
 • Massa: Yhteensä noin 20.170 g, ulkoteltta: 5740 g, sisäteltta: 4720 g, kaaret: 8210 g, pakkauspussi: 200 g, varusteet kuten kiilat, korjaussarja: 1300 g
 • Materiaalit: Kestävät ja laadukkaat materiaalit, PFC-vapaa käsittely

Kokemuksia:

”Ostin tämän teltan, koska halusin, että minulla ja perheelläni olisi riittävästi tilaa nukkua ja oleskella mukavasti. Teltan pystytys oli yllättävän helppoa, ja pystytin sen jopa yksin ilman suurempia ongelmia. Teltan laatu teki minuun vaikutuksen; se kesti neljän tunnin jatkuvan sateen ilman ongelmia. Teltassa oli runsaasti tilaa: kaksi neljän hengen makuutilaa ja tilava eteisosa, jossa mahtuu seisomaan.”

Parhaat edulliset 8 hengen teltat

Anar Siita 8

8.1/10

  • Massa: 25,5 kg

  • Makuutilat: 3 (jaettavissa neljäksi)

  • Oleskelutilat: 1

  • Vesipilariarvo: 2000 mm

  Anarin Siita 8 -teltta tarjoaa monia samoja ominaisuuksia, kuin edellä mainittu Grassholm 8-teltta, vaikka se häviääkin Friluftsin teltalle mm. painon, tilavuuden, laadun sekä kestävyyden suhteen. Teltassa on kolme makuuhuonetta, joista kaksi pienempää on n. kolmen neliön kokoisia ja isoin, 6,5 neliön kokoinen makuutila, voidaan jakaa väliseinällä kahteen osaan. Siita 8 -teltassa on myös tilava eteisenä ja oleskelutilana toimiva välitila.

  8.3/10

  • Massa: 17,5 kg

  • Makuutilat: 2 (jaettavissa neljäksi)

  • Oleskelutilat: 1

  • Vesipilariarvo: 3000 mm

  Vain hieman Anar Siitaa kalliimpi, mutta huomattavasti kevyempi Easy Camp Huntsville Twin 800 on monipuolinen vis-à-vis-teltta, joka tarjoaa ystäväporukoille ja kasvaville perheille joustavan ja muunneltavan majoitusratkaisun. Teltassa on erilliset makuutilat ja tilava oleskelutila, jossa on täysi seisomakorkeus. Kaksipuolisilla ovilla varustettu teltta tarjoaa helppoa leirielämää. Sleep-Tight -sisätilaratkaisu ja hyönteisverkkopaneelit lisäävät mukavuutta. Teltta on tilava, kestävä ja helppo pystyttää. Se tarjoaa hyvät olosuhteet suuremmallekin seurueelle leiriytymiseen ja retkeilyyn.

  Ison teltan valinta perheelle tai muulle seurueelle

  Valitse teltta, joka vastaa ryhmäsi kokoa ja tarpeita. Mieti, tarvitsetko erillisiä makuutiloja yksityisyyden takaamiseksi vai suuren yhteisen tilan yhdessäolon hetkiin.

  Muista, että tilavuuden lisäksi tärkeää on myös teltan helppo kuljetettavuus ja pystytys. Isojen telttojen osalta on tärkeää kiinnittää huomiota painoon ja pakkauskoonsa, jotta telttaa on mahdollista kantaa mukana retkellä.

  Monissa suurissa teltoissa on myös erilliset ”huoneet” tai osastot, jotka tarjoavat lisäyksityisyyttä ja järjestystä. Valitse teltta, jossa on riittävästi tilaa sekä nukkumiseen että oleskeluun, ja jossa on erityisominaisuuksia, kuten läpiviennit sähköjohdoille, jos tarvitset niitä.

  Myös helppo ilmanvaihto on tärkeä seikka, jotta teltassa pysyy mukava ilmasto kaikissa sääolosuhteissa.

  Ison teltan materiaalit ja säänkestävyys

  Retkeilijänä tiedät, että luonto yllättää. Iso teltta ei ole vain suojasi yöksi, vaan myös turvasi sään oikkuja vastaan. Valitse materiaaleiltaan kestävä teltta, joka pitää sinut kuivana sateessa ja tarjoaa suojaa tuulelta.

  Tarkista saumojen tiiviys ja pohjamateriaalin vedenkestävyys. Hyvä teltta on pitkäaikainen sijoitus, joka kestää käyttöä vuodesta toiseen. Materiaalien osalta kannattaa etsiä UV-säteilyn kestävää kangasta, jotta teltta ei haalistu auringossa.

  Lisäksi, varmista, että teltassa on riittävästi tuuletusaukkoja ja hyönteisverkkoja, jotka pitävät ötökät ulkopuolella mutta sallivat ilman kiertää. Teltan vedenkestävyyttä ilmaiseva vesipilariarvo on tärkeä tekijä; mitä korkeampi arvo, sitä parempi sadekestävyys.

  Teltan kestävyyteen vaikuttaa myös rungon ja kiinnikkeiden laatu – varmista, että ne kestävät tuulta ja käyttöä.

  Isonkin teltan pystyttäminen voi olla nopeaa ja helppoa

  Teltan pystyttäminen voi olla joko osa retken hauskuutta tai turhauttavan hankalaa. Valitse teltta, jonka pystyttäminen on sujuvaa ja nopeaa. Värikoodatut kaaret, selkeät ohjeet ja intuitiivinen rakenne tekevät pystyttämisestä helppoa.

  Muista myös purkaminen: teltan tulee mahtua takaisin säilytyspussiinsa vaivattomasti. Harjoittele pystytystä ja purkamista etukäteen, jotta leiriytyminen sujuu luonnossa mutkattomasti.

  Quick-pitch-teltat ovat erinomainen valinta nopeaa pystytystä arvostaville, kun taas perinteiset kaariteltat tarjoavat enemmän tilaa ja kestävyyttä, mutta vaativat enemmän aikaa pystyttää. Teltan valinnassa kannattaa myös miettiä, kuinka monta ihmistä osallistuu pystyttämiseen.

  Joitakin suuria teltoja voi olla haastavaa pystyttää yksin, mutta ne ovat ihanteellisia ryhmille. Muista, että sääolosuhteet voivat vaikuttaa pystytykseen – valitse teltta, joka on helppo pystyttää tuulessa ja sateessa, jos suunnittelet retkeilyä haastavammissa olosuhteissa.

  Budjetti ja hinta-laatusuhde

  Iso teltta on investointi, joka kannattaa. Budjetti vaikuttaa valintaasi, mutta älä tingi laadusta. Edullisempi teltta voi houkutella hintalapullaan, mutta laadukkaampi teltta kestää pidempään ja tarjoaa paremman suojan.

  Vertaile ominaisuuksia ja materiaaleja hintaan nähden. Muista, että hyvä teltta on kuin luotettava kumppani retkilläsi – se ei petä, kun sitä eniten tarvitset. Harkitse myös teltan jälleenmyyntiarvoa; laadukkaat merkit säilyttävät arvonsa paremmin.

  Älä unohda myöskään valmistajan takuuta ja asiakaspalvelua – nämä tekijät voivat olla arvokkaita, jos kohtaat ongelmia tai tarvitset varaosia.

  Lisäksi, monet retkeilijät löytävät arvoa modulaarisissa teltoissa, joita voi laajentaa lisäosilla tarpeen mukaan, tarjoten joustavuutta erilaisiin retkeilytilanteisiin.

  Erityisominaisuudet ja lisävarusteet isossa teltassa

  Iso teltta voi olla paljon enemmän kuin vain nukkumapaikka. Tutki teltan lisäominaisuuksia, kuten hyttysverkkoja, tuuletusaukkoja, sisätaskuja ja valaistusratkaisuja. Nämä pienet yksityiskohdat voivat tehdä suuren eron mukavuudessa ja käytännöllisyydessä.

  Esimerkiksi hyvä ilmanvaihto on elintärkeää kesäkuumalla, kun taas sisätaskut pitävät tärkeät pientavarat järjestyksessä ja helposti löydettävissä. Lisävarusteet, kuten erilliset eteistilat tai sadesuojat, lisäävät teltan monikäyttöisyyttä ja mukavuutta.

  Valitse teltta, joka vastaa elämäntyyliisi ja retkeilytapaasi – olipa se sitten viikonloppureissuja lähimetsään tai pidempiä vaelluksia kaukaisemmissa maisemissa.

  Monissa teltoissa on myös modulaarisia ominaisuuksia, kuten irrotettavia makuutiloja tai lisättäviä varjostimia, jotka mahdollistavat teltan räätälöinnin eri tilanteisiin.

  Älä unohda valaistusta; sisäänrakennetut LED-valot tai valmiit koukut riippuvalaisimille voivat tehdä illanvietosta teltassa mukavampaa. Iso teltta on enemmän kuin vain kangaskatos – se on paikka, jossa jaat tarinoita, nautit luonnon rauhasta ja lataat akkujasi. Valitsemalla oikean teltan varmistat, että jokainen retkeilykokemuksesi on unohtumaton.

  Usein kysyttyä

  Keskimääräisen 8 hengen teltan paino vaihtelee mallista riippuen, mutta yleensä ne painavat noin 10-25 kilogrammaa. Monet mallit on suunniteltu niin, että ne ovat mahdollisimman helppoja kantaa, ja ne tulevat usein kätevän kantolaukun kanssa. On tärkeää huomioida teltan paino suhteessa sen käyttötarkoitukseen – retkeilyyn tarkoitetut mallit ovat yleensä kevyempiä kuin esimerkiksi festivaalikäyttöön suunnitellut teltat. Varsinaiseksi vaellusvarusteeksi emme kuitenkaan kahdeksan hengen telttaa suosittele vaan isomman seurueen kannattaa yleensä majoittua useammassa pienemmässä teltassa.

  Hyvä ilmanvaihto on erittäin tärkeää suurissa teltoissa. Useimmat laadukkaat 6-8 hengen teltat on varustettu useilla ilmanvaihtoaukoilla ja -ikkunoilla, jotka takaavat riittävän ilmankierron. Jotkut mallit sisältävät myös erityisiä ilmanvaihtojärjestelmiä, jotka auttavat pitämään sisätilan viileänä ja vähentävät kondensaation muodostumista.

  Teltan pystyttämisaika riippuu mallista ja suunnittelusta. Monet nykyaikaiset 8 hengen teltat on suunniteltu niin, että ne voidaan pystyttää nopeasti, usein alle 20 minuutissa. Purkaminen on yleensä nopeampaa. On suositeltavaa harjoitella teltan pystyttämistä ja purkamista muutaman kerran ennen retkelle lähtöä, jotta prosessi sujuu sujuvasti luonnossa.

  Teltan pitkäikäisyyden kannalta on tärkeää huolehtia siitä asianmukaisesti. Varmista, että teltta on aina kuiva ennen sen pakkaamista, ja puhdista se tarvittaessa miedolla pesuaineella. Säilytä telttaa kuivassa ja viileässä paikassa, kun sitä ei käytetä. Tarkista myös säännöllisesti saumat ja vetoketjut, ja korjaa mahdolliset vauriot ajoissa. Näillä toimenpiteillä varmistat, että telttasi pysyy hyvässä kunnossa vuosien ajan.