Esittelyssä paras kevyt makuupussi x 5

Viimeksi päivitetty 7.2.2024

Olipa suunnitelmissa pitkä vaellusreissu, telttayöpyminen festareilla tai rentouttava mökkireissu, yksi tärkeimmistä retkeilyvarusteista on laadukas makuupussi. Jos etsii vaihtoehtoa, joka painaa maltillisesti ja vie vain vähän tilaa varusteiden joukossa, kevyt tai ultrakevyt makuupussi saattaa olla kannattava sijoitus. Tässä artikkelissa esittelemme markkinoiden parhaat kevyet makuupussit ja jaamme tärkeää tietoa niiden valinnasta.

Jos massa on tärkeimpiä kriteereitä makuupussin hankinnassa ja kaikki turhat grammat on tarkoitus viilata pois, täältä löytyvät parhaat ultrakevyet makuupussit eri tilanteisiin.

Parhaat kevyet makuupussit juuri nyt

Kevyet makuupussit vertailussa

8.8/10

Arvosana 8.8/10

Halti Family RC -makuupussi

Kierrätetystä materiaalista valmistettu, ympäristöystävällinen ja kestävä.

Kevyt ja kompakti, helppo kuljettaa ja pakata mukaan.

Vetoketjun lämpölista estää lämpöhukkaa.

Ympäristöystävällisen innovaation ja suomalaisen suunnittelun yhdistelmä Halti Family RC -makuupussi on kevyt, lämmin ja kestävä valinta sekä sisäkäyttöön että lämpimiin kesäöihin.

9.4/10

Arvosana 9.4/10

Frilufts Stivva 5 -makuupussi

Kestävä kierrätysmateriaali vähentää ympäristön kuormitusta.

Kaksisuuntainen vetoketju estää jumiutumisen, lisää mukavuutta.

Mukavuuslämpötilat tarjoavat laajan käyttöalueen eri sääolosuhteissa.

Frilufts Stivva 5 makuupussi yhdistää ekologisen kestävyyden, käyttäjäystävälliset innovaatiot ja monipuolisen lämpötila-alueen, tarjoten optimaalisen nukkumismukavuuden vaativiinkin retkeilyolosuhteisiin.

9.6/10

Arvosana 9.6/10

Deuter Astro Pro 600 -makuupussi

Erinomainen lämmöneristys kylmissä olosuhteissa.

Kevyt ja helposti pakattava vaelluksille ja retkille.

 Mukavuus ja ergonominen muotoilu hyvään yöuneen.

Deuter Astro Pro -makuupussi tarjoaa huippuluokan lämpöä ja mukavuutta kylmissä olosuhteissa. Kevyt rakenne ja kompakti koko tekevät siitä ihanteellisen vaelluksille.

9.4/10

Arvosana 9.4/10

Rab Solar Eco 3 -makuupussi

Kierrätetyt materiaalit

Hyvä lämpöluokitus

DWR-käsittely suojaa kosteudelta 

Rab Solar Eco 3 -makuupussi yhdistää ympäristötietoisuuden, lämmön ja mukavuuden, tehden siitä erinomaisen valinnan kolmen vuodenajan retkiin.

9.6/10

Arvosana 9.6/10

Haglöfs Ursus -2 makuupussi

Mummy-mallinen muotoilu maksimoi lämmön ja vähentää painoa.

Sisäinen tyynytasku ja vetoketjullinen sisätasku lisäävät mukavuutta.

Kompakti ja kevyt, sisältää nelisuuntaisen kompressiopussin.

Tutustu Haglöfs Ursus -2 makuupussissa keveys ja lämpö yhdistyvät kohtuulliseen hintaan. Sen innovatiivinen suunnittelu ja huippuluokan materiaalit takaavat hyvän unikokemuksen kaikissa olosuhteissa.

9.8/10

Arvosana 9.8/10

Marmot Helium -makuupussi

Sopii myös pikku pakkasille: Mukavuuslämpötila -5°C, raja -12°C, äärilämpötila -31°C.

Kevyt ja kompakti: Paino 1000-1060 g, erinomainen pakkautuvuus.

Vastuullinen valinta: Kierrätetty polyamidi, hanhenuntuvatäyte (fill power 800+)

Marmot Helium edustaa huippuluokan makuupusseja ja yhdistää teknisen suorituskyvyn ja kestävän kehityksen periaatteet. Sen keveys ja pakkauskoko tekevät siitä erinomaisen valinnan pitkille retkille, kun taas lämpöarvot varmistavat yöunien mukavuuden vaihtelevissakin olosuhteissa.

Kevyt makuupussi - vaeltajan paras ystävä

Vaeltajalle jokainen kannettava gramma lasketaan. Siksi kevyt tai ultrakevyt makuupussi on usein ensisijainen valinta, kun pyritään minimoimaan rinkan paino pitkillä vaelluksilla. Kevyet makuupussit eroavat perinteisistä makuupusseista siinä, että ne on suunniteltu erityisesti pienentämään varusteiden kokonaismassaa ja tarjoamaan optimaalisen tasapainon keveyden ja lämmöneristävyyden välillä. Toisinaan painoa pienennettäessä on jouduttu tekemään kompromisseja muiden ominaisuuksien kuten vetoketjujen lukumäärän tai pituuden suhteen. Laadukas kevyt makuupussi on kuitenkin käyttäjäystävällinen. Grammanviilausta voi jatkaa valitsemalla myös kevyen teltan.

Lisätietoa parhaista kevyistä makuupusseista

Paras kevyt makuupussi

9.8/10

Arvosana 9.8/10

Jos etsii takuuvarmasti lämmintä ja vastuullisesti valmistettua makuupussia, joka ei vie tilaa rinkassa eikä paina paljoa, tämä laadukkaista retkeilyvarusteista tunnetun Marmotin untuvamakuupussi on todennäköisesti nappivalinta. Marmot Helium on erittäin korkealaatuinen vaihtoehto kevyeksi makuupussiksi ja sopii käytettäväksi keväästä syksyyn. Untuvamakuupussi on valmistettu kierrätetystä polyamidista ja sen Pertex® Quantum -päällyskangas suojaa tuulelta ja parantaa eristyksen tehokkuutta.

Makuupussin 800 fill power -hanhenuntuvasta tehty täyte omaa erinomaisen lämmöneristyskyvyn ja pakkautuu pieneen tilaan. Vettä hylkiväksi käsitelty untuva parantaa käytettävyyttä kosteissa olosuhteissa, kun taas kaarevat untuvapaneelit estävät untuvan pakkaantumisen ja kylmien kohtien muodostumisen.

Makuupussissa on anatomisesti muotoiltu huppu, takertumista ehkäisevä vetoketju, vetoketjullinen sisätasku ja lyhyt vetoketju toisella sivulla tuuletusta ja käsien vapauttamista varten varten. Kaiken kaikkiaan Marmot Helium on kevyt, kompakti ja tarjoaa optimaalista mukavuutta ja suojaa. Heikkouksia makuupussista on vaikeaa löytää, mutta se on ymmärrettävästi laatunsa takia aika hintava. Lisäksi joidenkin käyttäjien mielestä makuupussin jalkatila on liian napakka.

Tekniset tiedot

 • Kaksi kokoa: Regular ja Long
 • Massa: 1000 – 1060 g riippuen koosta
 • Mukavuuslämpötila (Comfort): -5ºC
 • Mukavuuslämpötila (Limit):  -12ºC
 • Äärilämpötila:  -31ºC
 • Ympärysmitat koossa Regular: hartioilta 77,5  cm, polvien kohdalta 71 cm, jalkopäästä 56,5 cm
 • Hanhenuntuvatäyte, fill power 800+

Kokemuksia:

“Tämä on kolmas Helium -makuupussi, joka minulla on ollut yli 20 vuoden aikana ja ne tulevat koko ajan paremmiksi. Näin kevyeksi makuupussiksi, ominaisuudet ja lämmittävyys ovat ensiluokkaisia. Sen lisäksi, että makuupussi on lämmin, se myös pakkautuu pieneen tilaan. Massatuotetuksi kolmen vuodenajan makuupussiksi aivan loistava valinta.”

“Todella kuohkea ja mukava makuupussi, joka menee pieneen tilaan. Hyvin mietityt ominaisuudet myös. Suosittelen vahvasti, et tule pettymään!”

“Erittäin kevyt, kompakti ja hyvin suunniteltu ja valmistettu makuupussi, jossa on riittävästi tilaa hartioille. Saa pakattua hyvin pieneksi ja pitää lämpimänä. Hyvä ostos!”

Paras hinta-laatusuhde

9.6/10

Arvosana 9.6/10

Monenlaiseen käyttöön sopiva Haglöfs Ursus -2 -makuupussi yhdistää untuvan ja tekokuidun edut ja tarjoaa käyttäjälle optimaalisen lämmöneristyksen ja keveyden suhteen. Tämä makuupussi on suunniteltu soveltumaan erinomaisesti kolmen vuodenajan käyttöön ja siinä voi nukkua jopa pienillä pakkasilla.

Makuupussin täytteenä käytetään FX Down -materiaalia, joka on huolellisesti valmistettu sekoitus untuvaa ja thermalTECH-keinokuitua. Tämä täyteyhdistelmä luo erinomaisen lämmöneristyksen ja samalla pitää makuupussin kevyenä ja helposti kuljetettavana.

Ursus -2 makuupussissa on käytännöllinen pieni sisätasku, joka mahdollistaa tärkeiden pientavaroiden säilyttämisen lähellä. Haglöfs Usrus -2 -makuupussi toimitetaan tilavan säilytyspussin lisäksi kompressiopakkauspussilla, joka tekee pussin pakkaamisen rinkkaan helpoksi ja säästää tilaa.

Tämä monipuolinen makuupussi on ihanteellinen valinta ulkoilijoille, jotka etsivät lämpimää, kevyttä ja käytännöllistä ratkaisua kolmen vuodenajan retkeilyyn ja leiriytymiseen.

Tekniset tiedot

 • Koot: 175/190/205
 • Massat: 1090 – 1280 g riippuen koosta
 • Mukavuuslämpötila Limit: -4ºC
 • Mukavuuslämpötila Comfort: +2ºC
 • Äärilämpötila: -17 ºC
 • Täyte: 70 % untuva (fill power 600) ja 30 % thermalTECH -kuitu
 • Vetoketju: ¾ pitkä vetoketju sivulla
 • Vastuullisempi valinta hiilijalanjäljen, eläinten hyvinvoinnin, valmistamisen ja ympäristöystävällisten kemikaalien suhteen

Kokemuksia:

”Oma kokemukseni tuotteesta on erittäin positiivinen. Sen keveys ja ilmavuus tekevät yöunista pehmeitä ja mukavia. Lisäksi sisäpuolella olevat taskut ovat äärimmäisen käytännöllisiä ja tarjoavat tilaa tärkeille esineille. Vaikka en ole vielä testannut sitä kovin kylmällä säällä, odotan innolla sen lämpöominaisuuksia syksyn lähestyessä. Suosittelen ehdottomasti tätä makuupussia kaikille seikkailijoille!”

”Tämä tuote on todellinen löytö! Sen keveys ja lämpimyys tekevät siitä täydellisen kumppanin retkille ja seikkailuille. Taskut sisäpuolella ovat erittäin käteviä ja tarjoavat tilaa tärkeille esineille. Olen käyttänyt tätä makuupussia jo jonkin aikaa ja olen erittäin tyytyväinen sen suorituskykyyn. Lisäksi pussi on helppo pakata pieneksi ja säilyttää kätevästi mukana tulevassa säilytyspussissa. Kokonaisuudessaan erinomainen valinta ulkoilmaelämään!”

”Minulla on kokemusta tämän makuupussin käytöstä ja se ylitti odotukseni! Sen tilavuus antaa runsaasti tilaa liikkua ja kääntyä yöllä, mikä tekee unesta entistä miellyttävämmän. Lisäksi sen lämpöominaisuudet ovat huippuluokkaa; se pitää minut lämpimänä jopa lähellä nollaa olevissa lämpötiloissa. Olen käyttänyt tätä makuupussia useita kertoja ja olen erittäin tyytyväinen sen suorituskykyyn ja käytännöllisyyteen. Suosittelen sitä lämpimästi kaikille, jotka arvostavat mukavuutta ja toiminnallisuutta ulkoillessaan!”

Paras kevyt kuitutäytteinen makuupussi

9.4/10

Arvosana 9.4/10

Rab Solar Eco 3 -makuupussi on suunniteltu vastaamaan vaativien retkeilijöiden tarpeita, yhdistäen ympäristötietoisuuden, mukavuuden ja kestävyyden ainutlaatuisella tavalla. Tämä keskipainoinen makuupussi, joka on valmistettu laadukkaasta keinotekoisesta untuvasta, tarjoaa poikkeuksellista lämpöä kylmissä olosuhteissa, säilyttäen eristyskykynsä jopa märkänä.

Sen ulkopinta on tehty kierrätetystä polyester ripstop -kankaasta, joka on käsitelty vettä hylkivällä DWR-pinnoitteella, suojaten makuupussia kosteudelta. Makuupussin mukavuuslämpötila on -8°C, mikä tekee siitä ihanteellisen kumppanin talvileirintään ja kylmiin retkikuntiin. Vaikka Rab Solar Eco 3 on hieman raskaampi ja vähemmän pakattava kuin kevyemmät mallit, sen tarjoama lämpö ja mukavuus kompensoivat nämä seikat. Makuupussin suunnittelussa on huomioitu käyttäjän mukavuus, kuten säädettävä huppu ja piilotasku henkilökohtaisten esineiden säilyttämiseen.

Rab Solar Eco 3 on erinomainen valinta ympäristötietoisille retkeilijöille, jotka etsivät korkealaatuista, kestävää ja lämmintä makuupussia kylmiin olosuhteisiin, ilman että täytyy tinkiä mukavuudesta tai suorituskyvystä.

Tekniset tiedot

 • Koot: Regular, Long, Wide, Long Wide ja Women’s
 • Massat: 1160 – 1400 g riippuen koosta
 • Mukavuuslämpötila Limit: -6ºC
 • Mukavuuslämpötila Comfort: -0ºC
 • Äärilämpötila: -24ºC
 • Täyte: Stratus-keinokuitutäyte
 • Vetoketju: ¾ pitkä vetoketju sivulla
 • Lämpökaulus ja sisätasku

Kokemuksia:

”Oma kokemukseni tästä makuupussista on erittäin positiivinen. Pussi piti minut lämpimänä jopa 10 asteen lämpötilassa, mikä yllätti minut positiivisesti. Erityisesti arvostan sitä, kuinka napakaksi huppu on säädettävissä, mikä varmisti miellyttävän olon kaulalla. Pussi on myös kestävän oloinen ja sen pirteä väri tuo iloa retkeilyyn. Suosittelen ehdottomasti tätä makuupussia kaikille, jotka etsivät hyvää laatua kohtuuhintaan.”

”Minulla on kokemusta tämän makuupussin käytöstä ja voin sanoa, että se on erittäin laadukas tuote. Vaikka olenkin 170-senttinen nainen, pussi sopii minulle täydellisesti kyljen alla nukkumiseen. Pussi ei vie paljon tilaa, ja se on helppo pakata mukaan retkelle. Lisäksi pussi tuntuu lämpimältä ja mukavalta käytössä. Plussaa myös siitä, että huppu on säädettävissä ja vetoketju kestävän oloinen. Suosittelen lämpimästi!”

”Tämä makuupussi on todella laadukas ja kestävä valinta retkeilyyn. Olen käyttänyt tuotetta jo jonkin aikaa, ja se on pitänyt minut lämpimänä jopa nollan lämpötilassa. Erityisesti arvostan sen keveyttä ja kompaktia kokoa, mikä tekee siitä täydellisen valinnan monipäiväisille retkille. Vaikka olenkin huomannut pienen heikkouden suojapussissa, se ei ole haitannut käyttökokemustani merkittävästi. Suosittelen tätä makuupussia kaikille, jotka arvostavat laatua ja lämpöä retkeilyvarusteissaan.”

Paras kevyt talvimakuupussi

9.6/10

Arvosana 9.6/10

Mikäli haluaa kevyen makuupussin, jolla pärjää talvisissa olosuhteissa kaikista kovimpia pakkasia lukuunottamatta, suosittelemme lämpimästi tutustumaan Deuter Astro Pro 600 -untuvamakuupussiin. Mikäli on tarvetta makuupussille, jolla pärjää vielä kylmemmissä olosuhteissa, sarjan Pro 1000 -makuupussi on oivallinen valinta.

Deuter Astro Pro 600 -makuupussi on suunniteltu vaativille retkeilijöille ja tarjoaa erinomaista suorituskykyä. Siinä on kunnollinen lämpökaulus, joka auttaa pitämään lämmön sisällä ja laadukas fill power 650 untuvatäyte täyttää RDS-sertifikaatin vaatimukset. Makuupussin muutkin materiaalit ovat ympäristöystävällisesti valmistettu ja niillä on bluesign -merkki. Jalkopäässä untuvapaneelit on tikattu pitkittäisessä suunnassa, mikä auttaa pitämään untuvat paikoillaan ja parantaa eristystä. Pussin sisällä on myös kätevä tasku pientarvikkeille ja sen mukana tulee sekä kompressiopussi että tilava säilytyspussi, jotka helpottavat sen pakkaamista ja säilyttämistä kotiolosuhteissa.

Tekniset tiedot

 • Kolme kokoa: SL, Regular ja Large
 • Massa: 1000 – 1150 g koosta riippuen
 • Mukavuuslämpötila (Comfort): -5 ºC
 • Mukavuuslämpötila (Limit):  -11 ºC
 • Äärilämpötila:  -31ºC
 • Täyte: Untuva (fill power -luku 650)
 • Pintakangas: vettä hylkivää 20D ripstop-polyamidia
 • Vuorikangas: 20D ripstop-polyamidia
 • Vetoketju: Täyspitkä vetoketju makuupussin sivulla
 • Vastuullisempi ja vihreämpi valinta

Kokemuksia:

”Oma kokemukseni tuotteesta on erittäin positiivinen. Ensinnäkin, huomasin heti, että tuote on hyvin valmistettu, kuten moni muukin on maininnut. Lisäksi arvostan mukana tulevia säilytyspusseja, mikä tekee tuotteen säilyttämisestä ja kuljettamisesta erityisen kätevää. Olen käyttänyt tuotetta useita viikkoja ja voin sanoa, että se todella pitää minut lämpimänä. Tämä on ehdottomasti laadukas tuote, johon kannattaa sijoittaa.”

”Tämä tuote on täydellinen valinta vaativiin olosuhteisiin. Olen käyttänyt tätä makuupussia useissa retkissä, joissa lämpötila on laskenut pakkasen puolelle, ja olen ollut erittäin tyytyväinen sen lämpöominaisuuksiin. Vaikka painaa hieman yli kilon, se on silti kevyt verrattuna moniin muihin talvikäyttöön tarkoitettuihin makuupusseihin. Olen käyttänyt tuotetta X aikaa ja voin suositella sitä kaikille, jotka etsivät kestävää ja lämmintä makuupussia.”

”Minulla on kokemusta monista erilaisista makuupusseista, mutta tämä deuter 600 on ehdottomasti yksi parhaista. Se on erittäin hyvin eristetty ja pystyy pitämään minut lämpimänä kylmissäkin olosuhteissa. Lisäksi arvostan sen keveyttä ja kompaktia kokoamista. Olen käyttänyt tätä tuotetta X aikaa ja olen erittäin tyytyväinen sen suorituskykyyn ja laatuun.”

Paras kevyt makuupussi kesäkäyttöön

9.4/10

Arvosana 9.4/10

Frilufts Stivva 5 -makuupussi on kestävä ja suorituskykyinen vaihtoehto kesämakuupussiksi, mutta se sopii myös loppukevään ja alkusyksyn retkeilyyn mikäli lämpötilat eivät laske kovin matalaksi. Tämä keinokuitueristeinen makuupussi on valmistettu kierrätetystä ripstop-polyamidista ja sen hienojakoinen micro-polyesterivanutäyte muodostaa lämpöä sitovia ilmataskuja ja säilyttää kykynsä eristää lämpöä myös kosteissa olosuhteissa.

Makuupussilla on kohtuullisen pieni paino ja se pakkautuu helposti pieneksi, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan kesävaelluksille. Siinä on kaksisuuntainen vetoketju, jossa on jumiutumista estävä kela, sekä huppu kiristysnyörillä.

Makuupussissa on myös kätevä vetoketjullinen tasku arvoesineille ja ripustuslenkki jalkopäässä. Mukavana yksityiskohtana on myös se, että makuupussi saumojen määrä on minimoitu lämmönhukan estämiseksi.

Tekniset tiedot

 • Saatavilla olevat koot: M, L ja XL
 • Massa: 1050 – 1250  g
 • Mukavuuslämpötilat: 5ºC (Comfort),  0ºC (Limit)
 • Äärilämpötila:  -16ºC
 • Täyte: 100 % polyesteri
 • Pintakangas: 50D kierrätetty ripstop-polyamidi
 • Vuorikangas: 30D kierrätetty polyamidi
 • Vetoketju: Jumiutumista estävä kaksisuuntainen vetoketju
 • Vihreämpi valinta

Kokemuksia:

”Tämä on paras ostokseni pitkään aikaan! Olen käyttänyt tätä tuotetta useita kertoja, ja se on osoittautunut erinomaiseksi valinnaksi. Oma kokemukseni tuotteesta on, että se on erittäin helppo pakata ja purkaa, ja se säilyttää miellyttävän lämpötilan koko yön. Kangas tuntuu ihanalta ihoa vasten, ja se ei muutu liian kuumaksi tai kylmäksi nukkuessani siinä. Suosittelen ehdottomasti tätä tuotetta kaikille, jotka etsivät laadukasta makuupussia!”

”Minulla on kokemusta tämän tuotteen käytöstä useiden kuukausien ajan, ja se on todella kevyt ja lämmin. Olen käyttänyt sitä pääasiassa keväällä ja kesällä, ja se on pitänyt minut mukavan lämpimänä ilman, että tulee liian kuuma. Reppuun mahtuvan koon ansiosta se on täydellinen kumppani retkille ja festivaaleille. Materiaali tuntuu iholla miellyttävältä, ja vetoketju toimii sujuvasti. Suosittelen tätä kaikille, jotka arvostavat kevyttä ja lämmintä makuupussia!”

”Tämä tuote on täydellinen valinta! Olen käyttänyt tätä makuupussia useita kertoja, ja se on täyttänyt odotukseni täysin. Olen erityisen iloinen siitä, miten hyvin se pitää minut lämpimänä viileämpinä öinä ilman, että tulee liian kuuma. Minulla on kokemusta tämän tuotteen käytöstä erilaisissa sääolosuhteissa, ja se on aina suoriutunut erinomaisesti. Kangas tuntuu iholla mukavalta, ja se on helppo pestä tarvittaessa. Suosittelen tätä kaikille, jotka etsivät luotettavaa ja mukavaa makuupussia!”

Kevyt makuupussi sisäkäyttöön

8.8/10

Arvosana 8.8/10

Halti Family RC -makuupussi on suunniteltu vastaamaan vaativien retkeilijöiden tarpeisiin, yhdistäen suomalaisen suunnittelun taidon ja yli 40 vuoden kokemuksen ulkoiluvarusteiden alalta. Tämä kesäkäyttöön optimoitu makuupussi on valmistettu ympäristöystävällisesti kierrätetyistä PET-pulloista, mikä tekee siitä paitsi kestävän myös ekologisen valinnan luontoa kunnioittavalle seikkailijalle.

Sen vettähylkivä pinta ja Quattrofil 7 -onttokuitutäyte takaavat mukavat ja lämpimät yöunet, vaikka kesäyöt viilentyisivätkin. Makuupussin keveys ja kompaktius tekevät siitä ihanteellisen kumppanin vaelluksille, jossa jokainen gramma on laskettava ja tila on rajallinen. Vetoketjun lämpölista on suunniteltu minimoimaan lämpöhukkaa, ja makuupussin mukana tuleva kevyt retkityyny lisää nukkumismukavuutta.

Lisäksi makuupussit on mahdollista yhdistää toisiinsa, mikä tarjoaa lisätilaa ja mukavuutta retkeillessä yhdessä. Halti Family RC -makuupussi on erinomainen valinta retkeilijälle, joka arvostaa kestävyyttä, mukavuutta ja ympäristötietoisuutta.

Tekniset tiedot

 • Materiaali: Kierrätetty PET-pulloista valmistettu, vettähylkiväksi käsitelty kangas
 • Täyte: Quattrofil 7, ontto polyesterikuitu
 • Vuori: Kosteutta siirtävä Soft Touch Polyester, valmistettu kierrätetyistä PET-pulloista
 • Paino: 1,3 – 1,7 kg (mallista riippuen)
 • Suositeltu nukkujan pituus: Jopa 200 cm
 • Mitat: 80×220 cm – 105×240 cm (mallista riippuen)
 • Pakkauskoko: Kompressiopussi, 40×20 cm – 44×23 cm (mallista riippuen)
 • Pesuohjeet: Pestävä erikseen suuressa pesukoneessa tai käsin

Kokemuksia:

”Minulla on vain hyviä kokemuksia tästä makuupussista. Olen käyttänyt tätä makuupussia useiden retkien aikana, ja se on todella sopiva kookkaammallekin käyttäjälle. Olen itse 185 cm pitkä ja tämä pussi tarjoaa tarpeeksi tilaa ja mukavuutta. Kesäisin se pitää lämpimänä, mutta ei tule liian kuumaksi. Suosittelen lämpimästi kaikille retkeilijöille!”

”Tämä makuupussi on täydellinen valinta kesäretkille. Olen käyttänyt tätä pussin useita kertoja ja olen erittäin tyytyväinen sen lämmittävyyteen. Oma kokemukseni tuotteesta on, että se on erittäin mukava nukkua, eikä ahdista. Vaikka olenkin kookkaampi kaveri, pussi tarjoaa tarpeeksi tilaa kääntyä ja venytellä yöllä.”

”Makuupussi vastasi odotuksiani täysin. Pussi on erittäin lämmin ja sopivan kokoinen myös reilummalle käyttäjälle. Olen käyttänyt tuotetta X aikaa ja olen erittäin tyytyväinen sen suorituskykyyn. Lisäksi pussi oli nopeasti saatavilla, mikä helpotti retkisuunnitelmien toteuttamista.”

Kevyt makuupussi - vaeltajan paras ystävä

Vaeltajalle jokainen kannettava gramma lasketaan. Siksi kevyt tai ultrakevyt makuupussi on usein ensisijainen valinta, kun pyritään minimoimaan rinkan paino pitkillä vaelluksilla. Kevyet makuupussit eroavat perinteisistä makuupusseista siinä, että ne on suunniteltu erityisesti pienentämään varusteiden kokonaismassaa ja tarjoamaan optimaalisen tasapainon keveyden ja lämmöneristävyyden välillä. Toisinaan painoa pienennettäessä on jouduttu tekemään kompromisseja muiden ominaisuuksien kuten vetoketjujen lukumäärän tai pituuden suhteen. Laadukas kevyt makuupussi on kuitenkin käyttäjäystävällinen. Grammanviilausta voi jatkaa valitsemalla myös kevyen teltan.

Hyvä kevyt makuupussi kestää pitkään käytössä

On tärkeää ottaa huomioon omat tarpeet ja käyttöolosuhteet makuupussia valittaessa. Pituus, lämpötilat, mukavuus ja henkilökohtaiset mieltymykset ovat tekijöitä, jotka vaikuttavat makuupussin valintaan. Tutustumalla tuotetietoihin, suosituksiin ja asiakasarvosteluihin voi saada arvokasta tietoa eri makuupusseista ja niiden ominaisuuksista. Tässä artikkelissa esiteltiin muutamia markkinoiden parhaita malleja, jotka tarjoavat hyvää hinta-laatusuhdetta sekä erinomaista suorituskykyä erilaisissa olosuhteissa. Toivomme, että vertailusta oli apua sinulle sopivan kevyen makuupussin valinnassa.

Kun kevyen makuupussin valinta on tehty, on hyvä muistaa huolehtia myös makuupussin oikeanlaisesta käytöstä ja kunnossapidosta, jotta se säilyttää ominaisuutensa ja kestää käytössä pitkään. Makuupussi on tärkeää säilyttää kuivassa paikassa ja noudattaa valmistajan ohjeita pesun ja säilytyksen suhteen. Säännöllinen tuuletus ja pesu tarvittaessa auttavat pitämään makuupussin raikkaana ja hygieenisenä.

Miksi valita kevyt makuupussi?

Kevyt makuupussi kolmen vuodenajan käyttöön tarjoaa joustavuutta ja mukavuutta. Sen keveys ei tarkoita, että laadusta tai lämmöstä tingittäisiin. Päinvastoin, nykyaikaiset materiaalit ja teknologiat takaavat, että kevyt makuupussi vaellukselle on yhtä lämmin kuin raskaampikin malli. Ero on siinä, että kevyempi pussi on helpompi pakata ja kantaa, mikä on elintärkeää pitkillä vaellusreissuilla. Lisäksi, monet kevyet makuupussit on suunniteltu ergonomisesti, jotta ne mukautuvat käyttäjänsä kehon muotoihin, tarjoten parhaan mahdollisen unen laadun. Ne ovat myös hengittäviä, mikä vähentää kosteuden kertymistä ja parantaa mukavuutta lämpimämmillä säillä. Joidenkin mallien modulaarisuus mahdollistaa niiden yhdistämisen, mikä on ihanteellista pariskunnille tai retkeilijöille, jotka haluavat lisätilaa. Tämän monipuolisuuden ansiosta kevyt makuupussi on erinomainen valinta niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin retkeilijöille.

Materiaalit ja teknologiat kevyissä makuupusseissa

Kun puhutaan kevyistä makuupusseista, materiaalit ovat avainasemassa. Uusimmat synteettiset ja untuvamateriaalit tarjoavat erinomaisen lämpö-paino-suhteen. Tämä tarkoittaa, että pieni ja kevyt makuupussi voi tarjota yllättävän paljon lämpöä sen kokoon nähden. Lisäksi nämä materiaalit kuivuvat nopeasti ja säilyttävät eristävyytensä kosteissakin olosuhteissa. Esimerkiksi synteettisten materiaalien uudet kehitysaskeleet ovat mahdollistaneet entistä kevyempien ja tiiviimmin pakattavien makuupussien valmistamisen. Untuvamateriaalit puolestaan ovat tunnettuja erinomaisesta lämpötehokkuudestaan ja ne soveltuvat erityisen hyvin kylmiin olosuhteisiin, säilyttäen lämmön tehokkaasti. On kuitenkin tärkeää huomata, että untuvan eristävyys heikkenee merkittävästi, jos se kastuu, minkä vuoksi monissa uudemmissa makuupusseissa käytetään vettähylkiväksi käsiteltyä untuvaa. Lisäksi kestävyys ja ympäristöystävällisyys ovat nousseet merkittäviksi tekijöiksi makuupussien materiaalivalinnoissa, ja monet valmistajat keskittyvät nyt kierrätettyjen ja ympäristöystävällisten materiaalien käyttöön.

Kevyiden makuupussien käyttökohteet

Kevyet makuupussit ovat monikäyttöisiä. Ne sopivat täydellisesti niin kesäretkeilyyn kuin viileämpiin kevät- ja syysöihin. Erityisesti hyvä kevyt makuupussi on välttämätön varuste vaativammille vaelluksille, missä jokainen gramma repussa merkitsee. Lisäksi niiden kompaktius tekee niistä ihanteellisia pyöräretkeilyyn, missä tilankäyttö on rajallista, tai festivaaleille ja muihin tapahtumiin, joihin tarvitaan mukava ja helppokäyttöinen makuupussi. Kevyet makuupussit ovat myös suosittuja piknikillä tai tähtien alla nukkumisessa, sillä ne ovat helppoja kantaa ja nopeita pystyttää. Tärkeää on huomioida, että vaikka kevyet makuupussit ovatkin monikäyttöisiä, niiden lämpöominaisuudet vaihtelevat, ja on tärkeää valita oikea makuupussi kulloisenkin retken olosuhteisiin. Esimerkiksi korkeammalle vuoristoon suuntautuville retkille kannattaa valita eristävämpi malli, kun taas kesäisille festivaaleille riittää usein ohuempi vaihtoehto.

Kevyiden makuupussien hoito ja säilytys

Kuten kaikki retkeilyvarusteet, myös kevyt makuupussi vaatii asianmukaista hoitoa. Puhdistus ja oikeanlainen säilytys pidentävät pussin käyttöikää huomattavasti. On tärkeää muistaa, että makuupussi tulee säilyttää kuivassa ja ilmavassa paikassa, jotta sen eristävyys säilyy. Makuupussin pesemiseen suositellaan käyttämään mietoa pesuainetta ja välttämään voimakkaita kemikaaleja, jotka voivat vahingoittaa materiaalia. Makuupussin kuivauksen tulisi tapahtua ilmavassa paikassa, pois suorasta auringonvalosta. Tärkeää on myös muistaa, että makuupussi kannattaa pakata säilytykseen mahdollisimman väljästi, jotta sen täyteaine ei menetä muotoaan ja eristävyyttään. Älä säilytä makuupussia pitkiä aikoja tiiviisti pakattuna, sillä se voi heikentää pussin lämpöominaisuuksia ja mukavuutta.

Kevyt makuupussi tulevaisuudessa

Kevyiden makuupussien suunnittelussa keskitytään yhä enemmän kestävään kehitykseen. Tulevaisuudessa voimme odottaa näkevämme entistä innovatiivisempia materiaaleja ja ratkaisuja, jotka tekevät retkeilystä nautinnollisempaa ja ympäristöystävällisempää. Tulevaisuuden makuupussit saattavat hyödyntää uusiutuvia tai kierrätettyjä materiaaleja, jotka vähentävät ympäristövaikutuksia ilman, että käyttömukavuudesta tingitään. Voimme myös odottaa näkevämme älykkäitä teknologioita, kuten lämpötilan säätelyjärjestelmiä, jotka sopeutuvat automaattisesti ympäristön muutoksiin. Lisäksi, modulaariset suunnittelut voivat yleistyä, mahdollistaen makuupussien yhdistämisen tai muokkaamisen eri olosuhteisiin sopiviksi. Tämä kaikki tekee retkeilystä entistä monipuolisempaa ja mukavampaa.

Usein kysyttyä

Kevyitä makuupusseja on vaikea määritellä yksiselitteisesti tietyn painon perusteella, koska määritelmä ‘kevyt’ riippuu retkeilijän tarpeista ja esimerkiksi vaelluksen pituudesta ja olosuhteista. Yleisesti ottaen kevyet makuupussit painavat maksimissaan 1,5 kg, mutta on myös erittäin kevyitä malleja eli ns. ultrakevyitä makuupusseja, jotka painavat alle kilon tai jopa alle 500 grammaa.

Kevyen makuupussin paino voi ymmärrettävästi vaihdella riippuen sen lämmöneristyksestä, käytetyistä materiaaleista ja muista ominaisuuksista. Esimerkiksi samaa lämpöluokkaa olevat untuvamakuupussit ovat yleensä kevyempiä kuin synteettiset makuupussit. Kevytretkeilijät ja vaeltajat suosivat usein kevyitä tai ultrakevyitä makuupusseja, koska ne auttavat minimoimaan rinkan kokonaispainon ja helpottavat pitkien matkojen kulkemista.

Kevyttä makuupussia valitessa on tärkeää ottaa massan lisäksi huomioon myös lämmöneristyskyky ja mukavuus. Makuupussin painon minimoiminen voi vaikuttaa nukkumismukavuuteen tai lämpimänä pysymiseen, joten valinta tulisi tehdä omien tarpeiden ja retkeilyn olosuhteiden perusteella.

Makuupussin koon valinta riippuu useista tekijöistä, kuten henkilön pituudesta, henkilökohtaisista mieltymyksistä ja olosuhteista/lämpötilasta. Yleisesti ottaen on tärkeää valita makuupussi, joka tarjoaa riittävästi tilaa nukkujalle, mutta ei ole liian väljä.

Kun valitsee makuupussia, on syytä tarkistaa valmistajan antamat suositukset käyttäjän maksimipituudesta ja makuupussin leveys tai ympärysmitta eri kohdissa. Makuupussin tulisi olla riittävän pitkä, jotta nukkujan jalkaterät mahtuvat makuupussin sisään ilman, että ne painuvat vasten pussin päätyä. Yleensä tämä tarkoittaa muutaman sentin varasta muutamiin kymmeniin sentteihin. Leveyden osalta kannattaa ottaa huomioon omat mieltymykset: joidenkin mielestä on mukavampaa, kun makuupussi on hieman väljempi, kun taas toiset pitävät tiukemmasta istuvuudesta.

Lisäksi on tärkeää huomioida lämpötila ja olosuhteet, joissa makuupussia käytetään. Valmistajat ilmoittavat yleensä makuupussin lämpötilaluokituksen, kuten ”kesäkäyttö”, ”kolmen vuodenajan” tai ”neljän vuodenajan” sekä useimmissa tapauksissa myös mukavuus- ja äärilämpötilat.

Monet makuupussit voi pestä pyykinpesukoneessa maksimissaan 40 °C asteen lämpötilassa ohjelmalla, jossa on matala linkous. Joidenkin makuupussien kohdalla suositellaan käsinpesua. Kannattaa aina varmistaa asia makuupussin tiedoista tai sen valmistajalta. Esimerkiksi untuvamakuupussin voi helposti pilata, jos sen pesee ja kuivaa väärin. Myös oikeanlaisen pesuaineen valinta on tärkeää.

Jos makuupussin pesuohjeet sallivat sen pesemisen koneessa, tässä ovat yleiset ohjeet makuupussin pesemiseen: Pese makuupussi erillään muusta pyykistä varmistaaksesi, ettei se vahingoitu tai takerru muihin vaatteisiin. Käytä hellävaraista pesuohjelmaa, kuten hienopesua tai villapesua sekä alhaista lämpötilaa. Käytä vain mietoa pesuainetta, vältä hajusteita ja valkaisuaineita, sillä voimakkaat kemikaalit voivat vahingoittaa makuupussin täyteaineita ja kangasta. Älä käytä huuhteluainetta, koska se voi jättää jäämiä makuupussiin, joka voi heikentää sen lämmöneristyskykyä.

Voit lisätä pesun tasapainottamiseksi muutaman puhtaan pyyhkeen koneeseen, jotta makuupussi liikkuisi tasaisemmin. Älä kuivaa makuupussia kuivausrummussa, ellei valmistaja ole antanut siihen erillistä ohjetta. Myös kuivausrumpu voi vahingoittaa täytettä ja kangasta. Kuivata makuupussi ulkona ilmavassa paikassa, mieluiten ripustamalla se vaakatasossa tai levittämällä se tasaiselle alustalle. Varmista, että makuupussi on täysin kuiva ennen sen pakkaamista tai varastointia.

Lopuksi, jos olet epävarma makuupussin pesemisestä pyykinpesukoneessa tai et löydä pesuohjeita, suosittelemme ottamaan yhteyttä makuupussin valmistajaan saadaksesi lisäohjeita ja varmistuaksesi oikeasta pesumenetelmästä.

 

Kyllä. Makuupussi likaantuu siinä missä vaateet ja esimerkiksi lakanat. Makuupussin pesemisen tarve kuitenin riippuu siitä, kuinka likainen makuupussi on sekä millaisia materiaaleja se sisältää. Useimmissa tapauksissa makuupussi ei tarvitse jatkuvaa pesua eli sitä ei tarvitse jokaisen käyttökerran jälkeen pestä vaan riittää, että se tuuletetaan ja harjataan säännöllisesti. 

Jos makuupussin pesuohjeissa sallitaan vesipesu, on erittäin tärkeää noudattaa valmistajan antamia ohjeita tarkasti. Useimmat makuupussit ovat herkkiä voimakkaille pesuaineille, korkeille lämpötiloille ja kuivausrummulle, joten käsinpesu viileällä vedellä ja miedolla pesuaineella ovat yleensä turvallisempia vaihtoehtoja.

Ennen kuin päätät pestä makuupussin, varmista sen pesuohjeet, jotka löytyvät yleensä makuupussin tai sen pakkausten lapuista. Jos ohjeita ei ole saatavilla, voit ottaa yhteyttä makuupussin valmistajaan tai kysyä neuvoja asiantuntevasta retkeilykaupasta.

Lisäksi on syytä muistaa, että makuupussin peseminen liian usein voi heikentää sen lämmöneristystä ja lyhentää sen käyttöikää. Harkitse vaihtoehtoisia tapoja pitää se puhtaana, kuten käyttämällä makuupussin sisällä makuualuslakanaa tai puhdistamalla vain tiettyjä alueita, jotka ovat alttiita likaantumiselle.

Yhteenvetona, makuupussi kannattaa pestä vain tarvittaessa ja noudattaa valmistajan antamia pesuohjeita huolellisesti, jotta makuupussin laatu säilyy hyvänä ja sen käyttöikä pitenee.

Kevyen ja ultrakevyen makuupussin välillä on useita eroja, jotka liittyvät niiden painoon, lämpötilaluokitukseen, materiaaleihin ja pakkauskokoon.

 1. Paino: Ultrakevyt makuupussi on suunniteltu olemaan mahdollisimman kevyt, joten se painaa tyypillisesti vähemmän kuin kevyt makuupussi. Ultrakevyiden makuupussien paino voi olla jopa alle 1 kg, kun taas kevyet makuupussit painavat yleensä hieman enemmän.

 2. Materiaalit: Ultrakevyissä makuupusseissa käytetään usein kehittyneempiä, kevyempiä ja kalliimpia materiaaleja, kuten korkealaatuista untuvaa tai erittäin kevyitä synteettisiä eristeitä. Näiden materiaalien tarkoitus on vähentää painoa ilman, että lämpötehokkuudesta tingitään merkittävästi. Kevyissä makuupusseissa voidaan käyttää samankaltaisia materiaaleja, mutta ne voivat olla hieman raskaampia tai vähemmän tehokkaita eristäjiä.

 3. Lämpötilaluokitus: Ultrakevyiden makuupussien suunnittelussa pyritään usein optimoimaan painon ja lämpötehokkuuden suhde, mikä tarkoittaa, että ne voivat olla yhtä lämpimiä kuin kevyemmät mallit, mutta eivät välttämättä tarjoa samaa suojaa erittäin kylmissä olosuhteissa. Kevyet makuupussit voivat tarjota laajemman lämpötila-alueen, mutta niiden paino on suurempi.

 4. Pakkauskoko: Ultrakevyet makuupussit on suunniteltu pakkaantumaan mahdollisimman pieneen tilaan, mikä tekee niistä ihanteellisia vaelluksille, joissa jokainen kuutiosenttimetri repputilaa on arvokas. Kevyet makuupussit ovat myös suunniteltu olemaan kompakteja, mutta niiden pakkauskoko voi olla suurempi verrattuna ultrakevyisiin malleihin.

 5. Käyttötarkoitus ja hinta: Ultrakevyet makuupussit ovat usein suunnattu vaativille retkeilijöille ja vuorikiipeilijöille, jotka arvostavat jokaista säästettyä grammaa. Tämä heijastuu myös hinnassa, sillä ultrakevyet makuupussit voivat olla merkittävästi kalliimpia kuin kevyet mallit.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että ultrakevyt makuupussi on ihanteellinen valinta, kun jokainen gramma ja pakkaustilavuus ovat kriittisiä, kun taas kevyt makuupussi voi olla parempi valinta, jos etsit hyvää tasapainoa mukavuuden, lämpötilasuojan ja hinnan välillä.